Šta je novo?

MSI Tv Tuner problem

v][bes

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
304
Vlasnik sam MSI Tuner-a TV @nyway Masteri i imam sledeci problem.
Naime, kad god upalim racunar pri podizanju windowsa, dolazi do zastrasujuceg sustanja u zvucnicima koje prestaje tek kad upalim i odmah nakon toga ugasim tv ili radio. Ima li neko slican problem i moguce rije$enje?
Unaprijed hvala.

Nista neobicno, jer pri podizanju Win-a ukljucuje se i TV kartica. A ona je trebao bi znati povezana sa integrusom mislim na integrisani zvucni chip. Pa posto se i zvuk startuje on povuce iz kartice prazan signal odnosno sum sa TV kartice bilo da je radio ili TV signal.
Prvi korak je da pronadjes gde se na ploci nalazi integrisana zvucna npr. Realtec AC97 pise na chipu a obicno se nalazi negde oko PCI slotova gde ti je ukljucena i TV kartica.

Drugi korak je kada ustanovis da je npr. u blizini 3 i 4 PCI slota promeni slot za TV karticu u 5 ili ako imas 6 slot sto dalje od integruse a i od Procesora koji stvara smetnje tjuneru na TV kartici. Dakle obavezno izmeni slotove i udalji sto vise mozes TV karticu od mogucih izvora problema.

U trecem koraku deinstalisi drajvere i aplikacije za TV karticu, restartuj komp pa ponovo digni drajvere i aplikacije. Obavezno uz deinstalaciju drajvera izvrsi i deinstalaciju svojih kodeka jer oni mogu praviti veliki problem. Tek nakon instalacije kartice instaliraj ponovo kodeke i to bi trebalo da ti resi problem.

POZ

Nazad
Vrh Dno