Šta je novo?

MSI Sandy Bridge

@ omnik

zasto nece da se butuje kad se postavi za mem 2133 iako mem na drugoj ploci (trienergy) radi da li treba da se ceka novi bios od MSI taj problem ima i Nikolas mem je mushkin derdevil 2000 kod nidze je hyperix. Probacu da nas sa geilom 2133

Poslednja izmena:
@ omnik

zasto nece da se butuje kad se postavi za mem 2133 iako mem na drugoj ploci (trienergy) radi da li treba da se ceka novi bios od MSI taj problem ima i Nikolas mem je mushkin derdevil 2000 kod nidze je hyperix. Probacu da nas sa geilom 2133

U testiranju nije bilo problema, bar takav info ja imam od HQ. Provericu...

Sredice sigurno sa nekim od novijih BIOS-a.

Poslednja izmena:
Mogu li da rade ata uredjaji preko adaptera na c45?

Nagradna igra gde nemas da uneses drzavu, a ima samo ZIP code. US only?

Evo po meni 24/7 sa H50 poliran sa njegovim ventom setovan u biosu da na 45C/12.5%brzine sto znaci tisina.Ono sto se vidi je sjajno skaliranje u Vantage verovatno zbog odlicnog mem kontrolera ciji je BW kao kod X58, sledece je da ovaj setup na idle trosi samo 90W sto je sjajno kad vam je racunar u leru (download, skype i td)

2600K_4.8G_2.jpg

3DVantage2600K_4.8G570_950_2300.jpg

2600K_4.8GMetro 2033.jpg

^Ako nisi znao Intel napravio gresku u cipsetu i povucene su sve sandy bridge maticne ploce.

moze li mi neko reci ko ima predstavnistvo MSI-ja u srbiji ?
( preko koga ce ici zamene ploca tj. kome se javiti )

moze li zamena za z68

nemoze,

moze (mozda) za odgovarajucu plocu, slicnih karakteristika, recimo neka kao tvoja sa p67 b3 revizija.

moze li zamena za z68

Moce 100%, pitanje jedino jel ima ekvivalentne ploce sa slicnom cenom, mada uvek moze da se dogovori i plati razlika u ceni ako ploca ima vise dodataka..., jer ti si dobio nesto "pokvareno" i niko nemoze umesto tebe odluciti sta tebi treba, tako da mogucnost biranja mora postojati

Kakve zamene?! Ni stare ploče sa domaćeg tržišta niko nije povukao iz prodaje, niti se iko trudi, niti im se isplati, a kad hoćeš da otkažeš narudžbu ploče još te pitaju zašto i čude se. Prvo Intel mora da nadoknadi gubitke proizvođačima, pa proizvođači distributerima..... Niko neće zameniti ploče dok mu Intel ne refundira gubitke, a kad i kako će intel skupiti milijardu $, i najvažnije dali će imati vremena da testira novi chipset?

@krkrkr
Sta ti nije jasno?
1. niko ikome na brani da proda stare ploce kad rade OK ako se ne koriste sata 2 portovi...
2. intel placa direktno proizvodjacu ploce, verovatno im odbija kes pri realizaciju kupovine novih chipsetova
3. nema sta da testira kad je tacno utvrdjen problem i radi se o propustu u dizajnu
4. milijarda $ je za intel sica :)

To je onda poluproizvod i ne sme da se nalazi u prodaji!

trziste je puno poluproizvida od raznih kineskih napajanja do neproverenih uredjaja...., za ovaj bar znas sta moze da mu fali i kako to da izbegnes.. a ima onih koji zele sandy bridge CPU i to im je jedina solucija

@krkrkr
Sta ti nije jasno?
1. niko ikome na brani da proda stare ploce kad rade OK ako se ne koriste sata 2 portovi...
2. intel placa direktno proizvodjacu ploce, verovatno im odbija kes pri realizaciju kupovine novih chipsetova
3. nema sta da testira kad je tacno utvrdjen problem i radi se o propustu u dizajnu
4. milijarda $ je za intel sica :)

Nije mi jasno to što ako imaš problema da vratiš proizvod u roku 7 dana, da ostvariš pravo za garanciju, da otkažeš narudžbu i dobiješ pare nazad, kako možeš da očekuješ da zameniš ono što je "ispravno" dok radi.
I ne brinem ja za intel i uvoznike MSIa, Asusa... jer će kao i uvek teret da snose krajni kupci, a i maloprodaje neće puno bolje proći(izgubiće kupce....), ovo što kažem važi u Srbiji, a ono što pise na sajtu MSIa, Asusa i Gigabajta važi za USA, EU i Japan, a ne Srbiju, Indiju, Kinu i slične

@krkrkr
Na osnovu cega to tvrdis?
Ja ocekujem na ruke zamenu, cak ocekujem da sacekam Z68 chipset i napravim neki dil za zamenu, ni manje ni vise!
Ako treba kontaktiracu direkt asus, mada sam 99% siguran da nece biti problema jer po 1000 put ponavaljam nije ovo provera ispravnosti ploce ili RMA (pa ocekujes problem jer mogu nakriviti tebe), vec zamena iste za drugu

Nije mi jasno to što ako imaš problema da vratiš proizvod u roku 7 dana, da ostvariš pravo za garanciju, da otkažeš narudžbu i dobiješ pare nazad, kako možeš da očekuješ da zameniš ono što je "ispravno" dok radi.
I ne brinem ja za intel i uvoznike MSIa, Asusa... jer će kao i uvek teret da snose krajni kupci, a i maloprodaje neće puno bolje proći(izgubiće kupce....), ovo što kažem važi u Srbiji, a ono što pise na sajtu MSIa, Asusa i Gigabajta važi za USA, EU i Japan, a ne Srbiju, Indiju, Kinu i slične

http://www.gigabyte.rs/media/1699

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252794-Zamena-P67-i-H67-ploča-...

...

ako misle da menjaju što se ploče zašto se još uvek nalaze u prodaji, zašto bar nenaznače da im nešto fali, zašto zaštuju kada otkažeš narudžbu.
Inače baš me briga ja sam se spasao u zadnji čas a vi se nadajte da će vam zameniti naročito za drugi model, ja ću sačekati još malo, možda AMD AM3+ bude bolji!
Da li se neki domaći prodavac ili uvoznik oglasio povodnom ovoga? Nije, već nastavljaju da prodaju ploče!

Što se tiče gigabyte.rs, tačno proizvođači žele da menjaju ali zašto ne povuku one koje su već u prodaji, dali zbog uvoznika, zastupnika, prodavaca?

Poslednja izmena:
Svi proizviođači će menjati, a zašto dozvoljavaju da se prodaje? Zato što ostvaruju profit, koji ne bi ostvarili da ne prodaju ništa 2-3 meseca. Intel nadoknađuje proizvođačima svaku matičnu ploču (troškovi proizvodnje + transporta), a proizvođačima kasnije nije teško da ih zamene, ne košta ih ništa, sem toga što će morati proizvesti ploča na kojima neće zarađivati, dok ne zamene sve. Moguće da većina malopradaja nije ni obaveštena, ali kada stigne već nova revizija ploča krajem marta, početkom aprila dotle će već svi dobiti direktive...

Nije samo kod nas tako, i po svetu se mogu naći još uvek u prodaji:

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...search-alias%3Daps&field-keywords=p67&x=0&y=0

Poslednja izmena:
Jel ima nekih novosti u vezi sa zamenom MSI ploca u srbiji ?

Bice zamena kad se stabilizuje isporuka sa B3 cipom, dakle posle Aprila.

Ne morate nista brinuti jer je swap moguce uraditi u sledecih godinu dana... tamo gde ste uzeli.
Pusticu najavu zvanicno ovde.

Poslednja izmena:
Kakva je ploca http://www.msi.com/product/mb/P67A-C45.html ?
Konkretno OC i kompaktabilnost sa ramom, dal pravi probleme ili radi sve okej?
Zanima me kako bi joj legao proc 2600K? :)
Edit: i koja memorija radi normalno, posto kod nas nema neki izbor memorije na 1.5v, dal ostale koje rade na >1.6 prave problem?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno