Šta je novo?

MSI RX800se

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Uzeh danas kartu da probam, s prilicno slabim ocekivanjima s obzirom da je u pitanju chip sa 8 pixel pipeline-a, ali me je karta pomalo iznenadila.
Cena joj je nesto veca od 6800le, pa mi to nije bas bilo najjasnije, s obzirom da se ogroman broj 6800le moduje uspesno, a ocekivao sam da x800 sa 8 pipeline-a bude slab. Krivac za cenu je 256MB GDDR3 memorije, ali se ispostavilo da i to ima svoje dobre strane.
Karta na defaultu radi na 425/800, ali se bez problema klokuje i preko 540/1100 i na tom kloku postize sledece rezultate:
3DMark2001 26011
3DMark2003 10041
3DMark2005 4361
Uopste nije lose, a ne zahteva modovanje vec samo o/c
Core sam poterao na 580, ali je karta na pola 3dMarka03 zakucala (celo vreme bez artefakata). Pretpostavljam da bi i na 560 radila savrseno.
Gledao sam rezultate na Paradigminoj listi i zanimljivo je da zaostatak za kartama koje imaju 12 i 16 pipeline-a i nije veliki.
Pretpostavljam da kartu nije moguce modovati, mada je Unwinder spominjao da je eventualno moguce otkljucati x800se na 12 pipe-a, ali nije rekao nista konkretno.
Interesuju me vasi komentari.

Pa komentari su samo - ako moze da se softmoduje na X800 Pro, onda kul... ali inace, blah 😀

Ista kao Pro(XT), samo sa 8 umesto 12(16) pipeline-a.

Evo divnim cudom sam se i ja domogao jednog primerka i ova kartica ide opusteno na 550/1100 bez ikakvih artefakta ali od otkljucavanja dodatnih pajpova mrka kapa (bar za sada). Za koje sam je pare dobio - ovo je chudo od kartice!

Lepo. 😉
Izgleda da je vredno onog Bartona. 🙂

Kakvo je hladjenje na kartici? Koje su to lepe pare? 😀

[Mancha] je napisao(la):
Uzeh danas kartu da probam, s prilicno slabim ocekivanjima s obzirom da je u pitanju chip sa 8 pixel pipeline-a, ali me je karta pomalo iznenadila.
Cena joj je nesto veca od 6800le, pa mi to nije bas bilo najjasnije, s obzirom da se ogroman broj 6800le moduje uspesno, a ocekivao sam da x800 sa 8 pipeline-a bude slab. Krivac za cenu je 256MB GDDR3 memorije, ali se ispostavilo da i to ima svoje dobre strane.
Karta na defaultu radi na 425/800, ali se bez problema klokuje i preko 540/1100 i na tom kloku postize sledece rezultate:
3DMark2001 26011
3DMark2003 10041
3DMark2005 4361
Uopste nije lose, a ne zahteva modovanje vec samo o/c
Core sam poterao na 580, ali je karta na pola 3dMarka03 zakucala (celo vreme bez artefakata). Pretpostavljam da bi i na 560 radila savrseno.
Gledao sam rezultate na Paradigminoj listi i zanimljivo je da zaostatak za kartama koje imaju 12 i 16 pipeline-a i nije veliki.
Pretpostavljam da kartu nije moguce modovati, mada je Unwinder spominjao da je eventualno moguce otkljucati x800se na 12 pipe-a, ali nije rekao nista konkretno.
Interesuju me vasi komentari.

Ne rece koja je platforma posluzila za ovaj test?

Delija je napisao(la):
Lepo. 😉

Koje pare? Ne znam koliko je kod Manche u MB ali evo pastovaću vam Pakomovu verziju...
MSI RX800SE-TD256 ATI RX800SE 256MB TV-out,DVI 404,74 303,00 287,85 0 5
Znači ovako...dilerska cena u grupi A-5% bez PDV-a je 287,5... u grupi A 303 takođe bez PDV-a... i konačno Pakomova maloprodajna sa PDV-om je 404,74 :zgran: . Ne znam kakvo je hlađenje, ali sa ovakvom cenom nikako ne mogu da budem u fazonu da je kupim. Pazi ja sam u grupi A-5% pa opet je mnogo... mislim Jazza svoju X800PRO/XT(mod) prodaje za 370/380 (ova je s PDV-om prema meni 339,25 😡 ) tako da se samo nadam da je Pakom zacepio jer im je stigla još pre 3 nedelje i kao što vidite imaju još 5 komada. Ajde pomozite sa cenama koje su povoljnije od ove jer me je kartica poprilično zaintrigirala 😀 .
Pozdrav. :wave:

Paradigma je napisao(la):
Ne rece koja je platforma posluzila za ovaj test?
Winchester @ 9x267 (2400MHz) sync, Kingmax HC @ 3-3-3-10, MSI K8N Neo2 Platinum. (na toliko je drzim svakodnevno, a i sva setovanja za grafiku su bila default)

Mislim da je i kod nas dilerska tolika, ali Pakom je bas napucao maloprodajnu (neznam koliko je kod nas, ali mi 400e svakako deluje previse)

Od otkljucavanja pipe-ova nazalost nista, probao sam i sa skrabanjem po kontaktima na GPU-u ali i dalje ostaje 8.

Delija je napisao(la):
Lepo. 😉

Ne da je vredelo, nego ....
Vec sam ti napisao na PM. Dao 180e + zavrsio jednu uslugu i dobio Chif kuciste i ovu karticu.
Samo kartica vredi vise od ovoga.
Ali akcija je bila ili sinoc ili nikad vise u zivotu.
Ovo mi je do sada najbolja G6H12 kombinacija koju sam zavrsio.

A sto se tice hladjenja i nije nesto masivno. Klokovao sam je ali nisam merio temperature, nemam bas puno vremena da se zezam sada. A i ne igram nesto puno igrice. Osim ako je 2D grafika :d

Inace cela akcija smrdi na neku opasno vrucu robu jer je doticni gospodin pre neki dan dosao iz shvabije, a ko zna cime se tamo bavi.
U svakom slucaju:
vredelo je onog Bartona, ostao je kuci jos jedan isti takav 😉

Nazad
Vrh Dno