Šta je novo?

MSI RX 9800 pro

• Začetnik teme Začetnik teme pnjaf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Jel ima ovo negde kod nas i koja je cena ?

Za sada je samo sample, a okvirna cena bi trebala da bude oko 350...malo li je?

Naslov thread-a tj. pitanje je malo konfuzno. Ako mislis na "obican" MSI 9800pro (tj. kako ga MSI zvanicno zove RX9800) on bi trebalo da je negde oko 220-240e (poseti Pc Berzu, verovatno ga neko ima u ponudi). Ako si mislio na ovaj novi X800pro onda ti je Nesharm dao odgovor, ali moram da priznam da mi je ta cena od 350e malo sumnjiva 🙂. Poz

Tu cenu nam je rekao covek iz Pakoma, obojici... Rekao je da nece biti preko i verovatno mislio na dilersku...

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Naslov thread-a tj. pitanje je malo konfuzno 🙂. Poz
Nema sta da bude konfuzno, MSI RX9800PRO-TD128 je oznaka za MSI radeon 9800pro, tako da je cena doticne upravo kako si rekao ~230 €. Dakle nesa i max misle na pogresnu kartu, tj. na onu sa nedavnog testa.

Da, lose smo se razumeli, RX9800 je oko 230 evrica.

...I, da podignem ovaj thread iz mrtvih 🙂, jel moze negde da se nadje doticni MSI, i po kojoj ceni?

Izvod iz cenovnika MB Softa :

MICROSTAR ATI 9800PRO RX9800 TD128 MS-8932 128MB DDR 186.0

+20% poreza cini mi se..

Hvala!

Dobijaju u petak, a i ne placa se porez! 😉

HAhahah...To "dobijamo u petak" od MB Soft-a obichno znachi "pijem kafu, ne smaraj me sad"

Izgleda da ce ih biti na vise mesta: PC Project, Sea & Sky... i svi ih dobijaju, zamislite🙂...u petak, pa se sad nesto mislim da li da uzmem za tih 185€ (svuda je ta cena) ili da sacekam da im jos padne cena!

p.s. Jedino, ne znam da li ce i one biti sa R360 cipom i da li ce se tako "lepo" klokovati? Mada, gledajuci po netu, nisam ih ni video sa R350 cipom.

Toliko sam trazio, a bilo mi ispred nosa! 🙂

Pa i "drug clan" 🙂 Mihailo ih ima, mogao bi da se "pohvali" u Hot Hardware sobi! 😀

Ova koju ja imam, sa R360 cipom, koju XP prepoznaje kao XT nece da se klokuje ni malo. Na kloku XT imam brdo artekafata, kao i klokovima malo visim od normalnih.

Kada si je i od koga uzeo?
Kakvo ti je hladjenje kompa?

p.s. Cudi me, jer je vecina ljudi "prijavila" fin overklok GPU-a, na nekih min 420MHz, a memorija varira od slucaja do slucaja.

p.s.s. Uostalom, videcu i sam, u sredu! 😉

uzeo sam je od onog lika iz HH sobe za 180 eura, god. dana garancije. kuciste je chieftec sa 4 dodatna kulera, ali je zatvorne u stolu, tj. ima ivericu sa obe strane i zid odma iza mada mi je temp proc. recimo sad 49.6 a sistema okruglo 30c. Ne znam ja sam probao da ga dignem na taktove XT-a preko ATI toola, i ona opcija za test for artifacts mi prijavljuje artifakte, takodje kad pustim timedemo na tom taktu u Doom3, dobijam brdo zuckastih piksela. ***a izgleda da nisam zabo overclockera. Mada opet uvek sam bio lose srece 🙁.

Ma i ne dobija se nesto extra overklokom!

p.s. Sta bi hteo za te pare? :d

Da se digne makar za 5 mhz. ali ni tolko 🙁

Moja se uredno klokuje na taktove XT-a.

Koju plocu i napajanje imas, face?

uff aj mozda cu probati, mada mi ni ovako ne smeta...kolko bi bilo ubrzanje u procentima? i u kojim rez. bi se videlo...tipa ako je ubrzanje 30% u 1600, a 2% u 1024 da batalim, posto ionako nista ne igram u 1600.

Pa nije ti to valjda tesko? 😀

[Mancha] je napisao(la):
Stos je verovatno u dodatnom konektoru za napajanje. Zakaci direktno floppy konektor na kartu, pa probaj onda :wave:
Kartica nece raditi ako se FDD strujni konektor ne prikaci.

:d

p.s. Sad sam se setio onog threada o modovanju!

[Mancha] je napisao(la):
Naravno, ali uz kartu ide konektor molex->fdd, a ti umesto njega zakacis direktno fdd konektor sa napajanja, na to sam mislio

Koja je razlika, da li ide preko konektora ili direktno?

Misko je napisao(la):
Koja je razlika, da li ide preko konektora ili direktno?
Razlika je ogromna, cak i vise od 10cm. 😀 Imas glavu i upotrebi je ponekad. :wall: :wave:

face je napisao(la):
Ova koju ja imam, sa R360 cipom, koju XP prepoznaje kao XT nece da se klokuje ni malo. Na kloku XT imam brdo artekafata, kao i klokovima malo visim od normalnih.

I ova moja je ocajan overkloker, maksimalno stabilno (bez ikakvih artefakata, racunajuci i Doom3):
395/730MHz, ali ja sam extra zadovoljan, mnogo vise muzike od para! 🙂

p.s. Taman sam prebacio 6000 u 3DMark03 (default 1024x768) testu.

Nazad
Vrh Dno