Šta je novo?

msi radeon 9600xt problem

mladjex

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2007
Poena
304
doticna graficka mi zuji jako, to jeste ventilator na njoj
kao da je pod velikim opterecenjem iako nista neradim na kompu.
prvo nisam znao sta je pa sam ceo komp rasklopio i ocistijo od prasine,medjutim kad sam ga sklopio opet jako zujanje, onda sam na trenutak zaustavio vetilator na grafickoj i zujanje je prestalo ,znaci to je sto posto.
neznam sta da radim ,neznam da li se ubrzano vrti ili je zaribao (mozda neko podmazivanje ili slicno moze da pomogne?) kada stavim ruku na kuciste osecaju se dosta jake vibracije.
ima li leka ....nekupuje mi se nova grafika jer komp stara 32 bitna masina pa nebi nista dobijo sa novom grafom sem prestanka zujanja koja ipak jako iritira
ima li nekog resenja???? :zgran::wall: ma zuji kao onaj mali pikser za mesanje nes kafe ,izludjuje me:smash::wall::S:

Wd40...

mislis na VD40 sprej ,ali sto to kad sluzi za ciscenje ali takodje i za odmascivanje....ili??
i kako to da nanesem samo preko ventilatora ?

Poslednja izmena:
novi ventilator?

Instaliraj everest i proveri na koliko se vrti kuler. Mozda ti je zapao los prinerak pa se pregreva, i onda se kuler vrti brze i zuji,:p

mislis na VD40 sprej ,ali sto to kad sluzi za ciscenje ali takodje i za odmascivanje....ili??
i kako to da nanesem samo preko ventilatora ?

Skinesh ventilator, i sa donje stnae imash mali poklopchic ispod nalepnice (nekad i nema) prsnesh malo WD40 unutra i miran si neko vreme shto se zujana tiche.

Instaliraj everest i proveri na koliko se vrti kuler. Mozda ti je zapao los prinerak pa se pregreva, i onda se kuler vrti brze i zuji,:p

To nece ici kod Radeon 9600serije, oni nemaju termalni senzor niti kontrolu obrtaja.

Nazad
Vrh Dno