Šta je novo?

Msi r9 380 iskustva

Ne znam da klokujem, pa ne bih čačkao dok ne moram. Da ne spržim nešto :)

ne mozes da sprzis nista ako preteras sa clock i voltazu nece se pokrenuti bios, gledo sam i tvoj procesor ide do 4.2mhz ali zato kazem nemoras do 4,2 stavi na 4,0 da vidis jel ima razlike u igrama ako nema vratis i kraj..

Vidi , ja imam I5 cetvrte generacije fabricki na 3.1ghz i maticbu asus H81E i kada hocu da ga kjlukujem u biosu neda mi vise od 3.3 ghz . Neznam zasto ?

Zato sto H81 ploce nisu overclockerske i zato sto je taj tvoj i5 zakljucan, odnosno ne moze da se overclockuje.

Vidi , ja imam I5 cetvrte generacije fabricki na 3.1ghz i maticbu asus H81E i kada hocu da ga kjlukujem u biosu neda mi vise od 3.3 ghz . Neznam zasto ?

Moze i vise da se klokuje i ako je zakljucan ali ploca i naponska na njoj ne dozvoljavaju a ta H81 nije preporucljiva za cetvrtu generaciju i5, za njih su vise h97 serije naprimer ali u sustini to je to za 4+1 naponsku i ja imam fm1 plocu i na 4+1 naponsku iz a6 3650 sam izvukao samo 0,4mhz a to je sa 2.6 na 3.0mhz...

Ne brini, ne zna ni on ;)

Ma svako ko nema FX od AMD-a ili K od Intela neka se oprosti od izivljavanja, i prevelikog kloka, moze da se podigne za nekih 0.3 GHz, sve preko je nestabilno... Opustite se

Za procesore intel 3xxx 4xxx idu nove ploce 97 serije a za overclock se zna sta sa cim ide..

Ne. Ivy Bridge (3xxx) proceosri ne mogu da idu na H97/Z97 ploce koje nisu 1155 socket.

Nemoj bezveze da pravis zabunu, kao i sa onim iznad. ;)

Ne greska moja ja sam se za**** pomeso sam 4xxx je za 97 seriju ali opet on ima h81 sto uopte nije za 4xxx generaciju..

Prekini da lupetas covece, h81 jeste za 4. generaciju.

Grand Theft Auto V

Podešavanje:
GTA5_2015_12_29_22_30_54_872.jpgGTA5_2015_12_29_22_31_30_573.jpgGTA5_2015_12_29_22_31_37_105.jpg

FPS uglavnom oko 30
GTA5_2015_12_29_22_33_01_166.jpg

Posle sat i nešto igranja:
Bez naslova.jpg

Mogao bi malo da ocistis taj kuler posle 5 godina :D Salim se, ali imas 'tepih' na kuleru, ciscenje ce mu poprilicno sniziti temperaturu i manje ce da se dere.

Druže, poslušao sam te :)
Tj crklo mi je napajanje pa dok sam čekao novo reko ajde da očistim komp. kompletno. Stavljena nova termalna pasta
Oduševljen sam temperaturom procesora
Bez naslova.jpg

Druže, poslušao sam te :)
Tj crklo mi je napajanje pa dok sam čekao novo reko ajde da očistim komp. kompletno. Stavljena nova termalna pasta
Oduševljen sam temperaturom procesora
Pogledajte prilog 189272

Odlicno :) Jednom u 3-4 meseca samo proveri temperature, i to je to. Reci mi, sto se graficke tice, da li mozes da joj menjas napon u MSI AB ili Trixx, trebalo bi sutra ili prekosutra da sa reklamacije dobijem Gigabyte R9 380, pa me zanima da li moze da joj se menja napon?

na glibabajtu jako,jako tesko.ne zavisi to od amd-a vec iskljucivo od AIB partnera.

Sad malo bolje zagledah ova podesavanja, malo fps za tu kartu, zauzece video memorije
malo za ta podesavanja.
Imas neki problem, hm...refresh rate 59Hz, ima covek na temi GTA V isti problem.
Izgleda neresiv za sad, dosta toga je pokusao.

Ma, pogresno sam se odrazio :D Sutra ili prekosutra dobijam novu GB R9 380, sa reklamacije, pa bih pre nego sto je otpakujem, da saznam koji joj je default napon, i da li moze da se menja, zato pitam da li neko ima iskustva sa njima...

Ma, pogresno sam se odrazio :D Sutra ili prekosutra dobijam novu GB R9 380, sa reklamacije, pa bih pre nego sto je otpakujem, da saznam koji joj je default napon, i da li moze da se menja, zato pitam da li neko ima iskustva sa njima...
Koji model tacna oznaka?

GIGABYTE R9 380 4GB GV-R938WF2-4GD

Vrh Dno