DavorNo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.01.2006
- Poena
- 310
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel I7-14700K & ID-Cooling FX360 Pro
- Matična ploča
- MSI PRO Z790-P WIFI
- RAM
- G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL30
- GPU
- Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8G
- Storage
- Transcend NVMe 1TB, Lenovo Thinklife SSD 512GB, WD HDD Red 3TB
- PSU
- Antec HCG750 GOLD 750W
- Kućište
- Thermaltake Core V41
- Monitor
- Dell UltraSharp UP2716D, Dell UltraSharp P2719H
- Miš & tastatura
- Dell KM717, Rapoo V500, Logitech G502 Hero
- Ostale periferije
- Asus BW-16D1HT
- Laptop
- Lenovo ThinkPad T560
- Tablet
- Amazon Kindle Paperwhite
- Mobilni telefon
- Xiaomi 14
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Pozdrav,
došlo je vreme da se promeni osnovna konfiguracija, pa je odluka pala na:
MSI PRO Z790-P WIFI
INTEL Core i7-14700K
G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL30 KIT
Juče su mi stigle komponente, sastavio sam samostalno računar sa već postojećim komponentama. Odlučio sam uradim update BIOS-a zbog 14te gen procesora. Skinuo sam na usb poslednju verziju (5.11.2024), ubacio u odgovarajući port i pritisnuo flash dugme na ploči. Uključeno je bilo samo napajanje od računara bez startovanja računara. LED lampica je blinkovala prvo sporo, a zatim brže, upalili su se ventilatori u kućištu. Ceo proces je trajao nekih 6-7 min da bi se zatim računar ugasio i blinkovanje je prestalo. Zatim sam prikopčao ostale periferije i namestio kućište na svoje mesto.
Ali računar se nije upalio, ništa! Ne svetle diode, nema zvuka, ventilatori stoje. Sve sam probao, otkopčao sve komponente sastavio opet, isto tako i sa kablovima - ništa. Pokušao sam ponovo da uradim update BIOS-a. Ali sada nastupa drugi problem, krene da sporo blinka, 5x i onda se ugasi lampica. Probao sam više različitih usb-ova, formatizovao iz više programa (npr. Rufus, direktno iz Windowsa...), menjao MBR/GPT, ispoštovao sve savete (MBR, Fat32, <32GB, No Name, bez ičega samo rom file sa MSI.ROM nazivom).
Da li je neko imao sličan problem? Da li postoji rešenje?
Pitanje je:
Svaki savet i iskustvo su dobro došli...
došlo je vreme da se promeni osnovna konfiguracija, pa je odluka pala na:
MSI PRO Z790-P WIFI
INTEL Core i7-14700K
G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL30 KIT
Juče su mi stigle komponente, sastavio sam samostalno računar sa već postojećim komponentama. Odlučio sam uradim update BIOS-a zbog 14te gen procesora. Skinuo sam na usb poslednju verziju (5.11.2024), ubacio u odgovarajući port i pritisnuo flash dugme na ploči. Uključeno je bilo samo napajanje od računara bez startovanja računara. LED lampica je blinkovala prvo sporo, a zatim brže, upalili su se ventilatori u kućištu. Ceo proces je trajao nekih 6-7 min da bi se zatim računar ugasio i blinkovanje je prestalo. Zatim sam prikopčao ostale periferije i namestio kućište na svoje mesto.
Ali računar se nije upalio, ništa! Ne svetle diode, nema zvuka, ventilatori stoje. Sve sam probao, otkopčao sve komponente sastavio opet, isto tako i sa kablovima - ništa. Pokušao sam ponovo da uradim update BIOS-a. Ali sada nastupa drugi problem, krene da sporo blinka, 5x i onda se ugasi lampica. Probao sam više različitih usb-ova, formatizovao iz više programa (npr. Rufus, direktno iz Windowsa...), menjao MBR/GPT, ispoštovao sve savete (MBR, Fat32, <32GB, No Name, bez ičega samo rom file sa MSI.ROM nazivom).
Da li je neko imao sličan problem? Da li postoji rešenje?
Pitanje je:
- da li je BIOS zakucao, ne može boot, ne može novi flesh
- da li je matična ploča završila svoje (pokvarena)
- da li da se reklamira (pod garancijom je)
- da li da se uradi flesh u nekom servisu
Svaki savet i iskustvo su dobro došli...