Šta je novo?

MSI predstavio novu AM3 plocu sa 4x PCIe 16x CFX podrskom

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
MSI predstavio i novu AM3 plocu sa 4x PCIe 16x CFX podrskom

file.php

http://www.slashgear.com/msi-790fx-gd70-and-790gx-g65-mainboards-for-amd-45nm-phenom-ii-2231555/

Poslednja izmena od urednika:
Ko bi rekao da MSI moze da predstavi plocu koja ovako dobro izgleda :)

Ko bi rekao da MSI moze da predstavi plocu koja ovako dobro izgleda :)
definitivno dobro izgleda, a na osnovu iskustva sa DKA790GX Platinum, ocekujem pored dobrog izglea i odlicne mogucnosti i performanse!

Inace, najveci dobitnik od prelaska na AM3 ce biti upravo gore uslikani X4 810! Jednostavno ce se overklokovati cepanjem referentnog takta (HTT-a), a dobrana DDR3 memara ce sve to lepo da isprati! Pichi on i sa DDR2 na AM2+ plocama, ali podizanje HTTa zahteva obaranje mem. mnozilaca... nije "greda", ali jednom kad se naviknes na OC "Black Editiona" zaboravis da na "obicnim" procesorima ima jos par mnozilaca o kojima treba voditi racuna :D

offtopic: Ne mogu da prestanem da blenem u ovaj MSI, da ne poverujes koliko dobro izgleda... u glavi mi samo "sto bash MSI"... eh , predrasude su cudo :D

@Nedjo: daj neki info, batali ove teaser-e :) O kakvim masama pricamo, ako moze u evrima ;)

auh kako dobra plocha, vrh izgleda !! jedino shto je onaj pci 16x slot skroz dole uz ivicu..

Jel to MSI zamenio natpis (logo) ja kad sam video ovo licilo mi na plagijat ,a mozda i jeste suvise dobro ploca izgleda da je bas MSI-ova?

Poslednja izmena:
Iskreno, sta se glupiraju sa 4 PCI-E slota. Samo da navlace zaludjenike da bacaju pare. Kapiram crossfire ili 2x SLI, ali 4 graficke karte istovremeno brate mili...

Iskreno, sta se glupiraju sa 4 PCI-E slota. Samo da navlace zaludjenike da bacaju pare. Kapiram crossfire ili 2x SLI, ali 4 graficke karte istovremeno brate mili...
pa to isto k'o kad bi rekao zasto se Subaru zavitlava sa svojim four wheel drive sistemom! Auto lepo ide i sa pogonom na samo jednoj osovini...

pa to isto k'o kad bi rekao zasto se Subaru zavitlava sa svojim four wheel drive sistemom! Auto lepo ide i sa pogonom na samo jednoj osovini...

Ne razumem se previse u automobile, tako da ne razumem poredjenje najbolje, ali u kompove se razumem, i 4 graficke karte je cisto bacanje pare. Ako hoces extra graficku, kupi gtx 285. Ako si bas ludak, onda uzmi gtx 295. A ako si bas bas ono opterecen totalno, onda uzmes 2xgtx295, ali CETIRI graficke karte, pa to je smejurija. Samo za naivcine.

Poslednja izmena:
^
Mozda nekome ti PCI x16 slotovi budu korisni i za nesto drugo sem GPU-ova, recimo RAID kontrolere ;)

Da li vas neko tera da popunjavate sve slotove? U svaki se može staviti i x1 ili x4 PCIE kartica tako da ne vidim zašto vas toliko iritira.

ili recimo cetiri graficke koje treba da bace sliku na 8 monitora ;)

Tako je, uvek se nadje namena, i onaj kome treba ce kupiti tu/slicnu plocu i znace shta sa njom ;)

A to shto recimo ja ne koristim ni dve a kamoli cetri graficke karte i sad da pljujem kako je to loshe je meni besmisleno ...

Samo nek ide napred, vec polako Quad postaje "narodna" igracka, nek tako bude i sa GTX-evima, RV770-icama ...

:wave:

MSI je bas nabudzio "gadzetima" ovu plocu:

mgd7011ap1rv1.jpg

Isproba li iko ovo čudo ?

Ploca izgleda extra. Sigurno ce biti skupa.

Proizvodjaci polako predstavljaju Top Amd ploce u istom rangu sa Intelovim high-end plocama, ovo dugo nismo videli i svakako ce biti izuzetno zanimljivo.

Poslednja izmena:
Meni je malo čudno postavljen ovaj cmos reset odmah pored običnog reset dugmeta - taman namestiš sve da radi kako treba i stisneš pogrešan reset. :d Mogli su malo to da razdvoje, al' dobro, opet je bolje nego da nišaniš neki jumper po kućištu...

I da liči na Abita - liči, a i novi logo im je nekako abit-looking... :)

Nedjo ti nisi video asus rampage 2 extreme :)

Nazad
Vrh Dno