Šta je novo?

MSI PM8PM-V ... help!

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Veeliki problem, umrla ploča... U pitanju je ovo - http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=PM8PM-V

Celeron 2.8, 1GB DDR2, ostalo nije ni bitno, uglavnom, nakon ubacivanja još jednog modula rama nije win hteo da se podigne, pa smo probali sa clear cmos, nakon čega više nije hteo da baci sliku, pa smo ponovo probali clear cmos, i onda je počeo da pišti, jedno 5 sekundi pišti pa dve sekunde pauze pa opet 5 sekundi pišti pa... I tako u nedogled... Svaki dalji pokušaj je bio bezuspešan, vađenje rama, vađenje baterije, vađenje procesora, rasklapanje i resetovanje svega mogućeg... Šta god uradili, čim se upali odmah krene da pišti i nema dalje...

Pokušao sam jedinu stvar koja mi je ostala, a to je da probam da snimim originalni BIOS na floppy pa preko one recovery console (Ctrl+Home) pri paljenju da učita BIOS, ali neće ni to, uopšte ne upali lampicu na drajvu...

Išao sam i da vidim da li ima da se kupi takvih novih čipova pa da odnesem nekome da programira, ali kaže čovek da je ovaj namenski i da nema takvih da se uzme...

Pomagajte, ako ikako znate... Hvala.

***, 30-35€ u ruke i po novu plocu

Da, to mi je već palo na pamet kao najjednostavnije rešenje :p ali, zar ne postoji mogućnost da se nekako spasi? Da nema neko neku ovakvu pokvarenu pa da zamenimo čipove samo? Ili zna nekoga iz nekog servisa ko može da ima tako nešto? :(

da...ali to u slucaju da joj je crkao bios.
a ako je nesto drugo......

Vrh Dno