Šta je novo?

msi p31 neo v2 - Ram

belidesine

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2013
Poena
151
imam msi p31 neo v2,na msi-evom sajtu pise da je max. 4 gb. ja imam kingston 1 modul od 2gb na 800 mhz.napajanje ms industrial platinum 400w p4,grafiku radeon x700 se,hard disk od 80gb. sata i procesor intel e5500.zanima me dali je napajanje dovoljno jako da to izgura,i dali je moguce da nadogradim ram sa jos 2 gb modulom ili mora 4x1gb.kasnije bih stavio i bolju grafiku..hvala unapred 😀

U kakav naslov ja pomislio gori nesto.
Pa 400w pravih bi moglo,ali kineskih vec diskutabilno,kod njih vec kakav ti primerak zapadne
Vrlo tesko proceniti koji ce moduli i u kakvoj kombinaciji raditi stabilno na toj ploci.
2x1gb radi u dual sigurno.
Kingston 2x2 gb je navodno podrzan evo http://www.msi.com/file/test_report/TR10_1557.pdf
Ima bios update iz 2009 za memorije

Poslednja izmena:
a dali bih radilo kada bih ubacio jos jedan modul od 2 gb,ali isti normalno???hvala za odgovor. 😀 imam najnoviji bios 2010

Poslednja izmena:
Najbolje je da uzmes od nekog ako ima 2 GB pa da probas, ako radi kupuj.

za ovu masinu MS Ind. je vise nego dovoljan.
Xs jscu graficku trebalo bi ga zameniti za recimo
LC 600H ako si oskudan na budzetu a ako nisi
onda nesto jace u zavisnosti od grafike koju planiras da stavis.
Sto se memorije tice moj savet je ta kupis jos jednog Kingstona
ili Transcend (pokusaj da im se slazu CL latencije, najcesce se kod
nas ova 2 brenda pojavljuju sa 5 i 6 latencijom kad je mem na 800MHz
u pitanju. Dakle 2x2gb i bilo bi solidno.
U zavisnosti os ploce i uparivanja samih modula na istoj
moci ce razne memorije da rade zajedno na njoj
ali eto ovo je proverena varijanta da ce raditi.
Poz.

Poslednja izmena:
izvinite moja greska imam transced ram memoriju a ne kingston.hvala na odgovorima pozz

Ja sličan procesor sa 4gb rama, 3 HDD i ati2600xt (mašina iz potpisa) guram sa nekim jadnim 380w napajanjem već dosta dugo bez problema

Ok razmisljam dali da kupim grafiku Nvidia GF 8500 koju proizvodi Gainward i da,da dodam jos 2 GB rama i da ne menjam nista vise.Pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno