Šta je novo?

MSI NX7900GTO 512Mb DDR3 oc-potencijal.

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Evo danas mi je pala ruku jedna veoma zaniljivo-jeftina graficka kartica.
Na ovome linku se vidi koja se memorija koristila na primerku koji je lik sa xtrema koristio,a pogledajte koja memorija kod mene!:D
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=116999

Zamenio sam pastu u startu sa AS5 i temperature su se kretale oko 32C u idleu(bas trazi jos voltaze,i veci klok).Testovi koji su radjeni radeni su na super stabilnim klokovima,na kojima vec pola sata igram FEAR.
Moja memoija

Ovako to izgleda u mom kucistu:p

3DMark01-55087
3DMark03-24649
3DMark05-12332
3DMark06-7040

Za cenu od 250-260eura mislim da zasluzuje respek.

Prilozi

• 3Dmark01.jpg
    3Dmark01.jpg
    130.9 KB · Pregleda: 181
  • 3DMark03.jpg
    3DMark03.jpg
    119.1 KB · Pregleda: 162
  • 3DMark05.jpg
    3DMark05.jpg
    120.3 KB · Pregleda: 174
  • 3DMark06.jpg
    3DMark06.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 182
Poslednja izmena:
Moje sumnje su se obistinile!!! Malte ne isti rezultati kao i sa gs sto bi se postigli a kartica dosta skuplja. Inace Mare druze cestitam na novoj kupovini i na VIP statusu :wave:

Moje sumnje su se obistinile!!! Malte ne isti rezultati kao i sa gs sto bi se postigli a kartica dosta skuplja. Inace Mare druze cestitam na novoj kupovini i na VIP statusu :wave:
Hvala,hvala!:wave:
P.S.
Gresis druze gresis,na ovoj azdaji je 1.1ns memorija,sto se moze videti i na slici koju sam okacio,jednim Flesovanjem u GTX ima da poludi,ovo je uradjeno samo da se vidi koliko je sad jaka(ne zaboravi 512Mb).Da bi video da je i sada sa ovim bulja klokovima memorije bolja od GS-a uradi mi 3Dmark 03,05,pa da uporedimo.;)

Poslednja izmena:
Imas vec postovane moje rezultate sa jednom karticom u nekoj od 7900gs tema. Takodje nije terana do maximuma i redjena je sa dosta slabijim procesorom. Nekazem ja da je kartica losa, vec samo po meni se licno neisplati dati 50e vise za 256 rama i generalno rama koji radi na 0.1 eventualno 0.3 vecim vrednostima (a razlika u performansama je daleko ispod 30%). Ko sto rekoh licno misljenje je u pitanju.

Poslednja izmena:
je su klokovi od 718/802 konacni ili moze memorija jos?
@Proday: zaboravio si da GTO ima jedan pipe vise ;)

Poslednja izmena:
Ma Nv je ozbiljna firma ja konj se vratio na Ati i evo vec mesec dana koristim neke super mega beta drajvere jel najnoviji ati drajveri 6.9 ne podrzavaju x1950xt.

Cisto radu uporedjivanja karta na 690/1100 daje sledeci score u 2006, da li moze vise ne znam jel za sada nemam program koji dozvoljava veci klok.

Prilozi

• 722669.JPG
    722669.JPG
    254.7 KB · Pregleda: 262
Da razjasnimo.
1.Ovo su klokovi za svaki dan,sa ati toolom sam izvukao malo pre 735MHz za Gpu i ispucao 26420 u 3DMarku03.Znavi sa GPU 720MHZ i memorijom od 800Mgz je stabilna,bez kocenja,linijica itd.
2.GS GPU je oskrnavljena verzija ovog punokrvnog Gpu-a,i ne mogu se dostici toliki oc klokovi koliko se to moze sa GTX ili GTO ili 9750GT itd(jer se pakuje sa istim GPU-om).U nekim slucajevima oc margina je skoro pa ista,ali ipak to nije punokrvan GPU,tako kad gledamoklok za klok GS gubi.

3.Sto se tice memorije ona ce da ide i do 2GHz,samo da je flesujem(jos za to nema potrebe).

Za moga druksana Vladu.

Daj bre nadji mi te linkove gde si postavio rezultate ,a ja ti garantujem da na default vrednostima CPU-a presistai sve to sto si uradio.;)

Ma Nv je ozbiljna firma ja konj se vratio na Ati i evo vec mesec dana koristim neke super mega beta drajvere jel najnoviji ati drajveri 6.9 ne podrzavaju x1950xt.

Trebalo je da uzmeš ozbiljnu kartu. Ovako ću te ja tući sa GeForce 7950GX2 u 3Dmark-u, bez obzira na klok tvog Conroe-a :D

Da razjasnimo.
1.Ovo su klokovi za svaki dan,sa ati toolom sam izvukao malo pre 735MHz za Gpu i ispucao 26420 u 3DMarku03.Znavi sa GPU 720MHZ i memorijom od 800Mgz je stabilna,bez kocenja,linijica itd.
2.GS GPU je oskrnavljena verzija ovog punokrvnog Gpu-a,i ne mogu se dostici toliki oc klokovi koliko se to moze sa GTX ili GTO ili 9750GT itd(jer se pakuje sa istim GPU-om).U nekim slucajevima oc margina je skoro pa ista,ali ipak to nije punokrvan GPU,tako kad gledamoklok za klok GS gubi.

3.Sto se tice memorije ona ce da ide i do 2GHz,samo da je flesujem(jos za to nema potrebe).

Za moga druksana Vladu.

Daj bre nadji mi te linkove gde si postavio rezultate ,a ja ti garantujem da na default vrednostima CPU-a presistai sve to sto si uradio.;)

Odlicna kartica za sve pare koliko kosta.:d
U rangu 1900xt.
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=16821&d=1159547773

Kakav joj je cooler, buka, temperatura idle/full.

Znaci klokovao sam kartu i crko mi izgledea pci slot :)
Posalje mi nedjo neki neki inzinjerski programcic za o/c ati kartica i ja fino krenem, programcic sasvim jednostavan ima opcije za dizanje kloka i voltaze:) i ja ono krenem gpu prvo 700 pa 730....750 i sad malo da podignem napon na gpu-u, podesim na 1.5 vpa set clock i doceka me na ekranu poruka no signal :) Prvo sam pomislio ode karta probam je na drugom kompu radi. Vratim ovamo neradi samo krene komp i na zvucnicima cujem kako ulazi u win ali ekran crn:) Znaci ne mogu da verujem izvadio sam sad bateriju pa cu da vidim za saticak oce proraditi ma da ne verujem.

Evo ga Marko prijatelju http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110303 cini mi se da je 40ti post u pitanju.

Taman imas i ne defoultu i malo oc pa mozes lepo da poredis!!! Inace u novim testovima kontam da te jos dodatno vade i 256 rama. U svakom slucaju kartica je za te pare super, ali ako se gleda bestbuy prednost svakako dajem gs modelu!!!

I nemoj da sprzis karticu bre; mozda je otkupim jednog dana od tebe ili se menjamo uz doplatu kad ti zatrebaju pare za neku novu (recimo DFI) plocu :eek:)

Poslednja izmena:
AAAAAAAAAAAAAAA NE Verujemmmmmmmmmm
crko mi monitor.Ludilooooooooooo.

@ Spacemaster Rece mi Marko da si poranio jutros :) Uzeo sam i ja jednu, kad sam video cifru i da je uopste i stigla kod nas nisam se razmisljao ni tren. Isti OC kao i kod tebe 735/800. Kad flash-ujes bios?

I vredi dodati tih 45e za razliku u odnosu na GS majke mi. Da sam uzeo GS-a sad bih mooda jeo!!!

Evo ga Marko prijatelju http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110303 cini mi se da je 40ti post u pitanju.

Taman imas i ne defoultu i malo oc pa mozes lepo da poredis!!! Inace u novim testovima kontam da te jos dodatno vade i 256 rama. U svakom slucaju kartica je za te pare super, ali ako se gleda bestbuy prednost svakako dajem gs modelu!!!

I nemoj da sprzis karticu bre; mozda je otkupim jednog dana od tebe ili se menjamo uz doplatu kad ti zatrebaju pare za neku novu (recimo DFI) plocu :eek:)

Pa sta da poredim ono je daleko losije od ovoga Vlado brate moj.Ja ocekivao nekis 200,300 poena kad ono tamo skoro 3000 poena razlike u 05.A da sve bude jos ironicnije nisam ni menjao bios.Velika je ovo razlika.Koliko se secam tebe je izasla gs 220e bese,sto znaci da je ipak 30eura razlika,a rez govori sam za sebe.Gledao sam i neke GT rezove na benchu i nema pojma da su priblizno dobri ko sto su ovi.Tvoja je cim izadje dfi 975X LP,he,he.Pozdrav i vrni vise.

Za sad ne diram nista,ako si voljan da je flesnes uradicu to i ja,ali samo ako si zainteresovan za jedan SLI sesione.Aaaaa?

Ahaaaaa :eyebrows: Ide Falcon sutra da uzme za sebe jednu pa smo te bas spominjali...:d Takodje i ideju da probamo SLI sa ovim zverima. Skinuo sam neke biose sad pa cu bas da uporedim malo ali nisam bas siguran da cu je odmah i flash-nuti. Ako si raspolozen probaj, eto i mene za tobom odmah ;)

stigla i meni karta :banana: bacam je na muke sutra nisam sada kuci.jel se isplati stavljati zalmana na ovo ili je ovaj monster cooler dovoljan?
@spacemaster
klokovi su odlicni za samo menjanje paste :)

p.s. samo se nadam da je i mene "ukenjala" 1.1ns memorija i btw nemojte flesovati karticu u gtx pronasao sam negde na nekom forumu da se onda degradiraju oc potencijali mislim na guru 3d forumu ne mogu da se setim neka fora sa delta klokovima i tajminzima memorije kao ako flesujes na msi 7900gtx onda se poremeti nesto sa memorijom i dobijaju se slabiji rezultati

Moje sumnje su se obistinile!!! Malte ne isti rezultati kao i sa gs sto bi se postigli a kartica dosta skuplja.
uh vrlo tesko pa 7900gt dobrano klokovan "kida" gs a kamoli ovo cudo i jos za 15% razlike u ceni...milina mnogo je prednosti na strani gto-a full 24/8 pipelines i 512mb memorije dovoljno za pocetak.gs kad ode ispod 200e tada ce biti ta prica

Ja uporedjivao neke GTO i GTX biose i iste timinge imaju... Nisam doduse probao moj bios jer mi je flopi u out-u. Moram da ga prikacim pa da vidim ali ne mogu veceras. Ivke i ja sam iste clockove dobio i bez menjanja paste, jedva sam cekao da ubodem kartu ali zamenicu ovih dana. Nema smisla stavljati Zalmana na nju, mislim da bi samo jos gore bilo. Ovo je ipak impresivan cooler.

Floki, daj, reci šta je crklo? Koji monitor? Vidim na shotu da je 17 ili 19 inch, pošto je 12x10 rez.

Pitanje isplatljivosti je diskutabilno. Naime 7900GS moze da "vozi" sve trenutno objavljene igre na max podesavanjima. Sa druge strane 7900GTO nije preterano skupa karta...medjutim skori izlazak dx10 karti cini kupovinu 7900GTO pomalo besmislenim. Ne znam...to je samo moje misljenje i podlezno je kritici :)

Flash-nuo sam kartu u GTX! Ali mrka kapa. Biosi se kao razlikuju samo u clockovima memare ali sada nece da prodje test ni na 800 a htela je. I ima ponegde artifakte na 800 mem a nije imala. Mozda su ipak zategnuti tajminzi nekako. Probacu jos neki bios da vidim sta se dogadja...
@Overkill Da se ja pitam uvek bih dao tih 40e razlike. Besmisleno bi bilo kada bi karta kostala 400e ali ovako nije strasno a moje subjektivno misljenje je da vredi.
edit: vracen stari bios u nedostatku odgovarajuceg...

Poslednja izmena:
Pitanje isplatljivosti je diskutabilno. Naime 7900GS moze da "vozi" sve trenutno objavljene igre na max podesavanjima. Sa druge strane 7900GTO nije preterano skupa karta...medjutim skori izlazak dx10 karti cini kupovinu 7900GTO pomalo besmislenim. Ne znam...to je samo moje misljenje i podlezno je kritici :)

Donekle delim tvoje misljenje, ali proci ce dosta vremena dok zaigramo dx10 igrice. :wave:

Haha Marko koliko vidim sutra ce vas biti cetvoto sa tom kartom; greota sto nemaju neki drajveri; mogao bi i quad sli da probas :-devil-: (doduse nebi bas uspeo da naguras te 4 kartice obzirom na veliki hladnjak koji zauzima 2 slota)! Inace recu ti samo da me je gs izasao ispod tih 220e (nesecas se dobro :eek:)) i generalno gledano to je ta neka razlika u ceni; ali ja sam navikao da za 40-50e doplate dobijam oko 30-40% performansi a to ovde nije slucaj moras se sloziti.

Slicno razmisljam :) Prodao sam letos 1900 XTX i jos max mesec i po dana do nekog GPU-a iz nV 8800 serije:cigar:

A shta je sa volt modom dotichne? Shta bi sa onom prichom da se prostim pencil modom gt pretvara u gtx pa i jache...? U shta se pretvara onda gto? Jel postoji mogucnost modovanja uopste? I koja je sad skuplja gt ili gto??

Vrh Dno