Šta je novo?

MSI NX6800LE - wooohoooo

OK je sad. Kod mene radi sa 385/470 i sa 16/6 pu/vu, ali izgleda da probijaju texture tako da moram ici na 12/5 ili 12/6 ili 16/5.

Sa ovim setovanjem 3dmark03:8300 "pojena". Na njemu ne probijaju texture. Nije lose :D

[Mancha] kad bude novosti javi odma' :type:

Mala ispravka. Ne radi OK :d .

Ne znam zasto ali FarCry od pocetka nije radio kako treba. Mislim ni kada sam tek ubacio karticu. Tekstura vrlo cesto nema (crne planine), fps je OK, ali izgleda da sa svetlima ima problema. Gde je mrak tu je stvarno mrak, a gde je svetlo tu je kao na Suncu :S:

Doom3 s druge strane radi perfektno i sa svim vertexima i pipeline-ima, 3dMark03 isto, ali zato 05 ne radi nikako (brljavi). Pokusao sam da sputim memoriju do kraja, ali ista stvar.

Na sta vam ovo lici? Neispravna karta skroz ili los bios?

6800LE kod mene na testu.
Radi radi pa ne radi.
Svako malo masina puca, igranje sa RivaTunerom nisam ni pokusao. Kad na defaultu ne radi, bolje da ne znam kako ce radi "modovana".

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Radi radi pa ne radi.
Svako malo masina puca, igranje sa RivaTunerom nisam ni pokusao. Kad na defaultu ne radi, bolje da ne znam kako ce radi "modovana".

Pozdrav!

Mozda mora da se moduje da bi proradila :D

Sasa je napisao(la):
Radi radi pa ne radi.

Pozdrav!
Ja sam uzeo dve na testiranje i obe su bile neispravne!
Masina se pali i kad treba da "baci sliku" nemaaaa!
Inace obe stizu u "bulk" pakovanju i obema s u bili pokrivljani limovi sa izlaznim video prikljucnima!!?

U cemu je fora?
Kako mogu da izbace na trziste kartice koje ne valjaju? :mad:
Jel' ima nekog ovde na forumu da mu 6800LE radi kako treba? :mad:

p.s. Nisam jos gledao na stranim forumima, posto sam za vikend imao zabranu na internet! :d

Delija je napisao(la):
U cemu je fora?
Kako mogu da izbace na trziste kartice koje ne valjaju? :mad:
Jel' ima nekog ovde na forumu da mu 6800LE radi kako treba? :mad:

p.s. Nisam jos gledao na stranim forumima, posto sam za vikend imao zabranu na internet! :d
Cekaj, stani... kako ne valjaju? Pa rade one savrseno kao 6800LE !!
Sa 8x4... ne 16x6 ;)

Sad, to sto mi (a i ceo svet) 'oce 'leba preko pogace (i pritom ne mislim nista lose), to je vec nesto drugo...

Ne moze od babe devojka... ne tako lako ;)

Onda sam se zeznuo, jer mi se ucinilo da ljudima pravi probleme i na defaultu.

Ova kod mene se baguje na defaultu, dakle ni kao 6800LE.

Kao sto kaze i Nedjo, dolaze u kesici sa CD-om.
Ova kod mene nije nigde kriva i na oko joj ne fali nista.
Ni par minuta u Windowsu, ali cim krene D3D ili OpenGL samo se komp zacrni. Ne ugasi ima i dalje struje u njemu, ali je prikaz na monitoru crn i zvuk prestaje.
Nikakvi CTRL+ALT+DEL ne pomazu, samo reset ili OFF/ON operacija.

Krsh.

Pozdrav!

Delija je napisao(la):

Nije ti se ucinilo, pravi probeme! Ali zato Doom 3 "pere" na 380/470Mhz sa 12/6 pu/vu.

1024x768 high 65 fps (iz druge).

Sto Mancha kaze mozda su u pitanju latencije memorije :D

Ili su chipovi stvarno "defectivni" :d

jel moze da se zna od koga ste uzeli kartice, iz koje firme? moze i na pm. (ajde sto pre)
da ne ispadne da ne valjaju sve i uvalim druga u *****.

Koliko ja znam, MB Soft je jedini uvezao 6800LE, pa bi sve morale da "vuku poreklo" od njih.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Koliko ja znam, MB Soft je jedini uvezao 6800LE, pa bi sve morale da "vuku poreklo" od njih.

Pozdrav!
Pakom ima modele sa MSI-ovim hladnjakom ,a MB sa onim referentnim!

Nije ni MSI jedini, i Aopen je imao seriju 6800le sa istim simptomima.

Jos jednom za sve koji imaju probleme:
Spustite clock memoriji iz Riva Tunera na 550MHz i radi ce

Onda mozete da se zezate kako hocete, da otkljucavate pipelinove i stagod.
Naravno ovo je privremeno resenje dok ne stigne objasnjenje/resenje iz MSI-a
Moja karta radi perfektno na 350/550 16/6 i ima 8900 u 3dmarku03 sa bartom @11x200 sto svakako nije malo

Delija je napisao(la):
Ipak, bice da sam se ja zeznuo... citam ovaj prethodni Saletov post, sad i ovaj dole... pa jos par postova drugih vlasnika...

Moja greska.
6800LE *****ava. Cak i na default-u.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Ipak, bice da sam se ja zeznuo... citam ovaj prethodni Saletov post, sad i ovaj dole... pa jos par postova drugih vlasnika...

Moja greska.
6800LE *****ava. Cak i na default-u.
pa bitno je da su ljudi zadovoljni :D

hvala obojici na odgovoru ali 6800LE kartica nema vise u MB-u i stizu krajem nedelje :(

edit:mozda to i nije lose ;)

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da posle cele ove (jos uvek) nezavrsene price ti i dalje imas zelju za kupovinom??? :d

Delija je napisao(la):
Ne mogu da verujem da posle cele ove (jos uvek) nezavrsene price ti i dalje imas zelju za kupovinom??? :d

ako karta na gefault-u ne bude radila kako treba letece samo tako nazad, a i nije za mene ja uzimam 9550 mada sa njime probijam granicu od 50€ :d
(samo sto ovde ne mogu da nadjem full 128bit varijantu)

uNesc0 je napisao(la):
Mala ispravka. Ne radi OK :d .

Ne znam zasto ali FarCry od pocetka nije radio kako treba. Mislim ni kada sam tek ubacio karticu. Tekstura vrlo cesto nema (crne planine), fps je OK, ali izgleda da sa svetlima ima problema. Gde je mrak tu je stvarno mrak, a gde je svetlo tu je kao na Suncu :S:

patch za farcry (valjda 1.2) bi trebao da popravi stvar skroz!

btw, meni na 6800LE (na 16x1,6) radi sve savrseno osim bajatog ut2004 koji crkava na gore vec opisane nacine. doduse nisam jos probao da spustim memoriju

Te karte ocigledno imaju neki problem, moguce da ce neka nova verzija BIOS-a resiti te "bubice", medjutim ovo bas i nije dostojno jednog proizvodjaca grafickih kartica kakav je MSI :crash:

Poslednja izmena:
Ne diraj mi MSI :d

Ocigledno da nje on kriv, posto se desava sa SVIM 6800le karticama (Aopen, Leadtek...).

Problem je generalno do 6800le chipova i najverovatnije je kriva 'NeVIDIA".

Ljudi meni radi super na defaultu, tj. normalno, nema nikakvih problema. Par sati vrtim 3D Mark, igram Far Cry, Colina 4, FIFU 2004, Championship Managera :D i skroz je OK. Grafika je do yaya. Slika je super, nema probijanja tekstura, ne brljavi nigde... Ali kad se otkljuca u 16x6 i klokuje na 370/900 nece ni da mrdne... Uspeo sam jednom da odradim ceo 3D Mark 03 i dobio 9912, frejmovi su bili visoki kao nikada do tada! (bar sto sam ja testirao...)

Tako da sam ja zadovoljan, cak i prezadovoljan, jer sa 50 Eura doplate sa 5900XT na 6800LE razlika je ooooogromna....

Ok, evo novog info-a za sve kojisu kupili jedan od falicnih 6800le
Kontaktirao sam MSI i potvrdili su da je u pitanju cela serija tih karti, navodno ostecenje u transportu (mada ne verujem u to, mislim da je u pitanju zvanicna NVidia-ina prica s obzirom da se i drugima desavalo)
Sve u svemu sve takve karte ce biti zamenjene, pa ako ste uzeli u MB Softu, obratite se servisu
:wave:

Super!!!

Samo jel' vi mozete ODMAH zameniti kartu ilise ceka da dodju? Da ne saljem bezveze... :wave:

Ima li neko originalni BIOS za ovu graficku. Flashovao sam BIOS koji postovao [Mancha], a nisam sacuvao stari koji bi hteo da vratim jer sa ovim nece da se klokuje kao ranije.

Nasao sam BIOS al' nesto nece da se flashuje. Prijavljuje "ID Vendor mismatch" ili tako nesto.

Nazad
Vrh Dno