Šta je novo?

Msi Nx6800le-td128!!!

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Možda je bezveze što postavljam novi thred ali verovatno je pazarim sutra ili prekosutra (sreda ili četvrtak) a i ne bih baš da "bacam" pare... pa da li neko zna nesto vise o njoj. Kako se klokuje (čitaj OC), kako se ponaša u novim igrama i sl. Može i neki sajt samo da bar bude na engleskom. Ajde budite drugari (no cheping allowed :d ).
Proveravam forum u 06:00h i zato.... vidimo se tada 😀 :d 😀

Za pocetak pogledaj ovo. Mislim da su performanse tu negde kao 5900ultra...

Prilozi

• bench1a.webp
    bench1a.webp
    33.9 KB · Pregleda: 230
Gde ima da se uzme ta kartica. Koliko kosta? Razmisljam o promeni moje MSI 9800pro, pa bi mi to bila ekstra varijanta, valjda? Sta vi mislite o tome? Kako se doticna karta klokuje i da li ce biti ikakve sanse da se otkljucaju dodatni pipeline-i?

JA mislim da ne treba da razmisljas o primjeni tvoje 9800Pro jer ovo nije obicni 6800 ngo obogaljeni 😉
Tako ka sto je Broz rekao ona je na nivou 5900 ultre koju tvoja 9800Pro siba u svakom pogledu 😉
Pozdrav...

uNesc0 je napisao(la):
Gde ima da se uzme ta kartica. Koliko kosta? Razmisljam o promeni moje MSI 9800pro, pa bi mi to bila ekstra varijanta, valjda? Sta vi mislite o tome? Kako se doticna karta klokuje i da li ce biti ikakve sanse da se otkljucaju dodatni pipeline-i?

Pa mis`im stvaaaarno🙂 Jesi li ti uopste pogledao ovaj link?? Da jesi video bi da bi to bilo extra - ali extra glupo uraditi!🙂

Procitaj ovo ako te ne smara http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=435425#post435425

Razmisljam o promeni graficke, a verovatno bih uzeo GF6, pa i "obogaljeni". Ona ima pipeline-a kao 9800pro, a i klok je tu negde. Sudeci po arhitekturi novih GeForce-va ovo bi trebalo da je Best Buy (do 200 € nadam se). Samo me interesuje ima li je u Srbiji sad, jer ako ima MSI-ja bice :banana: .

Broz je napisao(la):
Pa mis`im stvaaaarno🙂 Jesi li ti uopste pogledao ovaj link?? Da jesi video bi da bi to bilo extra - ali extra glupo uraditi!🙂

Interesantno je kako vlasnici 5900 i 9800 zverina stalno jure da ih zamene, a mi golje :d iz srednje donje klase 🙂 furamo jedno te isto i skroz smo zadovoljni :guitar:

J..iga pa kad neznam nemački, a bogami ni češki. Tu koliko sam skapirao GF6 svojih 16 piplinea deli u grupe po dva a ne po četri kao ATI (moje skromno poznavanje nemačkog 😀 zato...), tako da se dešava da se 6800 sa dvanaest pipova popne na 14?! jer je lošiji primerak 😀 . Isto tako za ovu što sam pitao 6800le kažu da se često dešava da može da ide i preko 12 a ako ne ono bar 10 pipova radi. Vidite koliko sam očajan bio kad mi do 10h niste ništa napisali...još malo pa bih zaglavio i na jednom ruskom sajtu a tamo sve pršti od lemilica i sigurnih otključavanja 😀 ...ej ludi su načisto).
Inače danas stiže u Pakom a cena će se znati ako ne posle 15h onda već sutra. U svakom slučajau objaviću šta saznam na ovaj thred prvom prilikom.
za Voodua: Bio sam ponosan vlasnik Saphira 9600Prp 128MB DDR BGA2.8 Samsung. :banana: ..ali dobio sam odličnu ponudu 😀 i prodam je...plus sto sam malo ustedeo i eto meni 9800Pro by MSI ali... Pakom je ne uvozi već mesec dana a ja ne mogu više da se :wall: sa ovom pozajmjenom 9200Se 64MB by Exair. nisam ni ja opterećen zverkama, ali znas kako je to ako ne kupim sada, pitanje je kada ću... jer parice se već masec dana krnje :d , ali polako :bottle: , polako :bottle: ...
Pozdrav

Poslednja izmena:
uNesc0 je napisao(la):
Procitaj ovo ako te ne smara http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=435425#post435425

Razmisljam o promeni graficke, a verovatno bih uzeo GF6, pa i "obogaljeni". Ona ima pipeline-a kao 9800pro, a i klok je tu negde. Sudeci po arhitekturi novih GeForce-va ovo bi trebalo da je Best Buy (do 200 € nadam se). Samo me interesuje ima li je u Srbiji sad, jer ako ima MSI-ja bice :banana: .

Naravno da me ne smara pitanje je samo jel imam vremena a sad ga imam. Dakle, onaj tvoj post tamo menja stvar jer ako ces ti promenom graficke da resis probleme sa kompatibilnoscu onda je to OK. Ja sam mislio da juris frejmove a u tom slucaju bi ta zamena bilo potpuno besmislena...

Moorhuhn je napisao(la):
Tu koliko sam skapirao GF6 svojih 16 piplinea deli
u grupe po dva a ne po četri kao ATI tako da se
dešava da se 6800 sa dvanaest pipova popne na
14?! jer je lošiji primerak 😀 . Isto tako za ovu što
sam pitao 6800le kažu da se često dešava da može
da ide i preko 12 a ako ne ono bar 10 pipova radi.
Inače danas stiže u Pakom a cena će se znati ako ne
posle 15h onda već sutra./QUOTE]

GF6 pajpove deli u grupe po 4, dakle nista od 10 ili 14
pajpova na 6800le ili nu,izgleda da se 6800le veoma
lako (i uspesno) softmoduju u 6800nu.

Ne planiram da dam 250€ za 6800le koliko ta kartica
kod nas kosta. (mp cena @pakom).
Sacekacu da 6800le (ili 6600gt) padnu na ~200€.

Poslednja izmena:
Alo, ljudi, LE je krsh, nemojte to nikako uzimati !

Sasha je napisao(la):
Sacekacu da 6800le (ili 6600gt) padnu na ~200€.

..I tada će za tih 200€ najbolja kupovina biti X700. 😀

GF6 pajpove deli u grupe po 4, dakle nista od 10 ili 14
pajpova na 6800le ili nu,izgleda da se 6800le veoma
lako (i uspesno) softmoduju u 6800nu.
Ne planiram da dam 250€ za 6800le koliko ta kartica
kod nas kosta. (mp cena @pakom).
Sacekacu da 6800le (ili 6600gt) padnu na ~200€.[/QUOTE]

Hvala na informaciji, znao sam da ATI tako deli ali za nVidiu nisam bio siguran... kao što rekoh nemački mi nije primaran jezik, ali sam ubeđen da su oni tako nešto komentarisali... a u ostalom šta zna nemac njemu je 50€ gore dole(obična ili LE) sitnica.
Inače mogu da je imam za negde oko 230€ a obična (6800) bi mi bila negde oko 255€... ali ne prelazi mi se tek tako u nVidia tabor posle toliko godina. Videću iskrsla mi je neka 9800pro by Saphire pa moraću malo da razmislim. :type:

Jel' si se zeznuo kad si napisao 255€ za obicnu ili... ???

Boze me sacuvaj, porediti 9800Pro sa 6800 (punokrvnom) je kao porediti automobile od 75 KS i 150 KS. Nema sta da se razmislja, 6800 je mnogo jaci i gotovo...

pa ako je ova kartica (ASUS V9999/TD/128MB nVidia GF 6800 AGP 8x 2nd VGA) obična (12 pipova) 6800 onda mogu da je imam za 255€... nemoj sad da me tripuješ majketi :S: .Tamana sam se ponadao 😀 .

PS. Inače ASUS V9999GT/TD/128MB nVidia GF 6800GT 2nd VGA bi mi bila negde oko 290€ ali ako tako nastavim doćiću i do X800XT :d .
Pozdrav.

To su strava cene!

Sad sam bas gledao Pakom-ov cenovnik i tamo su cene za ASUS 6800/6800GT 285/330€.

Ako nije tajna, odakle ti tako lepe cene?

Izvinjavam se...Pakom b2b cenovnik 😀 . Možda se sećaš da sam ti na private-u rekao da posedujem malu firmicu (pazi pleonazam) za prodaju i srevis računara :d . A i inače kada nemam keša uvek mogu da računam na prijatelja koji je vlasnik firme u BG-u i naruči on umesto mena a mi se posle, kako kaže naš narod, raskusuravamo :d 🙂 . Nego počela je ova $&%/$%&$ fiskalizacija 😡 pa to sve teže ide. Zamisli molim te da za svaku sitnicu uzimam račun i nosim knjigu izjava za sobom, fuj bre, a ja sam mislio da mi živimo u poštenoj zemlji a ono... 😀 :d 🙂
Izgleda da ću sledeću nadogradnju morati podobro da opravdavam... ili da menjam knjigovođu 😀
Pozdrav.

PS. 35€ i 40€ zarade na ovim karticama (Pakom krajnji i Pakom b2b cenovnik)... više od 10%... to im i nije baš na čast.

Bas sam citajuci prvi pasus pomislio to sto si napisao kao post scriptum! 🙂

BTW, po toj ceni ne bih ni razmisljao, zaduzio bih se za 6800GT! 😉

A sta vi radite sa tim karticama, jel ima trenutno nesto sem Far Cry-a i Doom-a gde ima okom vidljive razlike u odnosu na 9800pro?!

Poslednja izmena:
Ima. Sto 9800Pro tera u 1280 to 6800 tera u 1600 :d

Salu na stranu, u mnogim stvarima se mogu ukljuciti suludi detalji. Ko to dovoljno ceni da bi dao toliko para - nema problema, od toga nema nista bolje.
Mislim, da imam pare, i ja bih uzeo kartu odmah 🙂

Somilic je napisao(la):
A sta vi radite sa tim karticama, jel ima trenutno nesto sem Far Cry-a i Doom-a gde ima okom vidljive razlike u odnosu na 9800pro?!

Kako da nema - svaki 3D mark :d . Ma salim se naravno.

Nije ni na 9800pro sve bas tako sjajno. Recimo Doom bi mogao i bolje da radi! Nemojte me pogresno razumeti, ja Doom mrzim samo tako, medjutim to je igra na kojoj ce biti zasnovano jos dosta igara ("endzin"). To opet ne znaci da ce ATI raditi losije u tim igrama od NVIDIE. Najbolji primer za to je QuakeIII i Call of Duty koji je ustvari radjen u Quake III endzinu, ali sto bi u Digitalu rekli "na steroidima". Tu 9800pro cepa 5900xt samo tako, dok je u Quake III malo brzi 5900xt.

Moja situacija je sledeca. Imam priliku da prodam MSI 9800pro za iste pare za koje mogu kupiti 6800le. DA LI SE TO ISPLATI? Je li iko pokusao ili jos bolje uspeo da otkljuca dodatne pipeline-e i vertex-e na ovoj karti? Ustvari je li iko ima ovu kartu i koliko ona kosta (mislim na dilersku cenu, u recimo Pakom-u, za krajnjeg kupca znam 248 €). ?

Mozes da prodas 9800Pro za 248 jevreja??? :d

Nisam rekao za 248, vec verovatno za onoliko koliko cu platiti GF 6800le, u izradi fenomenalnog (za graficke) MSI-ja.

A vi mi jedino mozete pomoci u odluci. Dakle, KOLIKO JE DILERSKA CENA MSI 6800LE i ISPLATI LI SE.

Izvinite na caps locku, ali to mi je odlicna prilika, valjda.

uNesc0 je napisao(la):
Nisam rekao za 248, vec verovatno za onoliko koliko cu platiti GF 6800le, u izradi fenomenalnog (za graficke) MSI-ja.

A vi mi jedino mozete pomoci u odluci. Dakle, KOLIKO JE DILERSKA CENA MSI 6800LE i ISPLATI LI SE.

Izvinite na caps locku, ali to mi je odlicna prilika, valjda.
dilerska joj je 230 €!
U principu ovo je odlicna karta za sve one koji su se isprimali na 6600GT, a po saznanju da je NV43 namenjen PCIe standardu, pali u bedak!
U odnosu na 6600 GT, 6800LE je mnogo bolja kupovina jer ima "pravih" 8 pajpova i ima 5 VS jedinica (6600GT ima 3), a moze se klokovati na 400 MHz, a uz pomoc najnovijeg RivaTunera 15.2, mozda moze i da se moduje na 12 ili cak 16 pjpova, ili barem da mu se otkljuca jos jedan VS unit!
prema tome 6800LE vs. 6600GT - > 6800LE je bolja opcija!

Hmm, 230 €...

Pa ne znam izuo bih se jos tih 20 € koliko treba da doplatim. Samo ne znam isplati li se.

Nedjo, jesi li ti isprobao doticnu karticu? Kako je se pokazala u radu u novijim "igricama"? Na koliko radi memorija i dokle moze da izdrzi? 3dmark? Doom3 1024x768 high? Ima li LiveBios i potenciometar na kuleru kao "obicni" 6800? Hvala.

Moj savet (koji naravno i sam primenjujem!😉) ti je da uzivas sa 9800Pro dokle god ti sve lepo radi, a tek onda da razmisljas o necemu jacem.

Ali kad vise ne budem mogao da uzivam necu moci ni da je prodam za upola para kao sad. Ja o tome pricam. Znam ja sve to, ali u buducnosti ce 6800 biti bolje resenje (citaj. derivati glupog Doom-a)

Tada (u buducnosti) neces moci da uzivas ni na 6800-tci! Vec pocetkom sledece godine izlazi nova generacija grafickih cipova, pa onda opet sve u krug...🙂

p.s. Sto se tice derivata Doom-a, pa...morace i ATI malo da "podmaze"😀 pa da vidis kako ce da radi! 😉

Nazad
Vrh Dno