Šta je novo?

msi nx6800 td 128 problem

goran445

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2004
Poena
319
Pozdrav, ponekad u toku igranja mi se ugasi kompjuter. Interesuje me da li je mozdra napajanje, pa molim vlasnike ovih ili slicnih video kartica da mi odgovore koliko jaka napajanja koriste. Moja kompletna konfiguracija je maticna k8n neo2-54g platinum, procesor amd 3500+, 1gb kingston ddr400, dva harda od 80gb maxtor,tri cd roma i napajanje je chieftec 410w. Ako neko ima ideju zbog cega se ovo desava molim za pomoc. Znaci gasenje kompjutera ili restart sistema je samo u toku igranja.Napominjem da temperatura grafike ne prelazi 65C a temperatura procesor je negde oko 50c,tako da sigurno pregrevanje nije problem. Jos jednom pozdrav svima.

Napajanje ti je sigurno dovoljno jako.Proveri memoriju(mada pokvareni Kingston,tesko).Jedina stvar koja moze da adresira svih 1GB ram-a su video igre,tako da je velika sansa da je to u pitanju.Ako nije memorija,probaj drugu graficku,i svoju kod nekog drugog.

Poslednja izmena:
Ja imam slicnu konfiguraciju kao ti i nije mi se desavalo nista slicno , probaj da ti na graficku ide posebna grana napajanja na koju nista ne kacis osim nje ,promijeni memoriju u drugi slot .Inace sve radi na chieftec df 420w

Jadan covek toliko para dao na masinu i ima problema sa restartom 🙁

HDD i graficku je pozeljno vezti na posebne grane, ako je moguce optiku vezati na posebnu granu (3 grane na raspolaganju), u slucaju da postoji samo 2 x 12V/5V grane, onda HDD neka ostane solo a VGA da deli granu sa optikom. Ovako stoji kod mene (2 grane) i nikada nije pravilo probleme.

Pazio sam kad sam povezivao napajanje,da posebna grana napaja graficku,posebna hard diskove,medjutim eto problem je tu.Pre ovog napajanja sam imao chieftek 360w koje je pregorelo malo posle kupovine ove grafike.Trenutno sam stavio msi fx5500,moju dao prijatelju pa videcemo.Probao sam i to sa memorijom,znaci jedno vreme sam koristio kingmax ddr430,ali problem je i dalje bio tu.To je doduse bilo sa starim napajanjem.U svakom slucaju hvala i ako jos neko ima neki predlog tu sam.Pozdrav.

goran445 je napisao(la):
Pazio sam kad sam povezivao napajanje,da posebna grana napaja graficku,posebna hard diskove,medjutim eto problem je tu.Pre ovog napajanja sam imao chieftek 360w koje je pregorelo malo posle kupovine ove grafike.Trenutno sam stavio msi fx5500,moju dao prijatelju pa videcemo.Probao sam i to sa memorijom,znaci jedno vreme sam koristio kingmax ddr430,ali problem je i dalje bio tu.To je doduse bilo sa starim napajanjem.U svakom slucaju hvala i ako jos neko ima neki predlog tu sam.Pozdrav.
Otkaci sve optike i jedan HDD, pa pokusaj ponovo, tako ces smanjiti potrosnju i videti da li je od napajanja ili ne 😉

Meni je pre par dan crkla ploch MSI K8n neo 2 platinum bash u momentu kad sam kachio novi grrafiku (detaljnije imash kako mi je crkla u odeljku za grafiku i monitore pod Leadtek 6200) isto imam to napajanje od 410 w koje malo zuji chak i kad ga iskljuchim na ono dugmence pozadi, pa ti pogledaj dali je do njega ja cu isto da proverim na drugom kompu,znachi mozda je do njega ali mislim da je memorija naoruzaj se strpljenjem i svim pravilno instaliranim driverima, pa komponentu po komponentu eliminishi, ja sam tako reshio svoj problem jer nisam imao pojma shta je moglo da crkne!!!
Pozdrav

Moze i da bude grafichka i meni je danas bash half life 2 restartovao rachunar mada sam bio overclockovao graficku pa kad saznam shta je onda cu ti napisati (sumnjam da je mozda i problem u tome shto je NV43 PCI-E nativni chip pa postoji ta prepravka da bi radio na AGP) pa ako se ispostavi da je problem kod tebe bio u grafichkoj karti a ploche su nam jako slichne moze biti da je u tome problem,ali cu ovo da tvrdim kad sve budem 100% ispitao,ovo su sve nagadjanja ali mozda te asocira na neshto!!!
Pozdrav

Pa vidis kompjuter se restartuje i sa drugom grafickom kartom i sa drugom memorijom, tako da te dve komponente nisu uzrok problema. Vidis kad sam stavljao napajanje,zaboravio sam da ukljucim flopi i to neko vreme kompjuter se nije restartovao. Znam da zvuci glupo ali eto probacu ponovo,iskljucicu flopi i videcu sta se desava. Znas i sam da je sa kompjuterima sve moguce :wall:

ma naravno chega sam se sve nagledao i naslushao 🙂
Moze lako da bude plocha,kazem ti meni je ovo druga po redu ista (MSI K8N neo2 platinum) a i neiskljuchuj ni procesor mada je to najmanje verovatno,a mozda ga i flopi zeza iz ko zna kojih razloga,mislim struja je to🙂
Da sam na tvom mestu izvadio bih sve pa polako sastavio iz pochetka,ortaku iz kraja se Abit NF7 legendarna plocha restartovala jer je postojao hladan lem negde,tachnije on je zashrafio plochu za kuchishte gde god je postojala rupa,a onda je sve sklapao iz pochetka i stavio je na samo 5 shrafova i to onih manjih(do tog momenta su bili oni shrafovi standardni za stranice kuchishta) znachi moze i do toga jer kazesh da ti se restartuje samo kad igrash igre a onda napajanje vuche vishe struje i onda dolazi do tog hladnog lema ,ako postoji naravno.
Znachi nemoj da se nervirash shkodi zdravlju samo strpljivo a kad to budesh reshio bole ce te uvo za sve jer ti je konfiguracija super a reshicesh to sigurno videcesh!!!!😉
Pozdrav!!!!!

Hvala ti na recima utehe, citao sam malo na msi forumu i ima jos ljudi sa ovakvim problemom. Izasao je novi bios za plocu stavicu ga pa videcu,mozda i to resi problem. U svakom slucaju hvala jos jednom i pozdrav.

Ma nema na chemu,znam ja shta je muka i ludilo kad neshto ne radi kako treba a nije jeftino bash😉

Znaci moji problemi i dalje traju. Graficka je definitivno pokravarena.Pocelo je sa nekim mrezama preko ekrana dok se komp nije skroz iskljucio i pri novom startu pokazao problem sa grafikom i plavi ekran. Isto se desava kad graficku stavim u neki drugi komp. Medjutim i sa drugom grafikom u mom kompu gasenje ili restart kompjutera ne prestaje. Jedino sto je ostalo to je da probam sa drugom plocom. E ako se ispostavi da je i ploca pokravena ja se definitivno pozdravljam sa MSI-em. Pozdrav do novih vesti :wave:

jeste da je long shot, ali meni se to deshava kad varira napon, da ni UPS ne stize da isprati. Ali tvoji simptomi su drugaciji, jer tebi i graficka i jos nesto zeza izgleda...

Nazad
Vrh Dno