Šta je novo?

MSI NX6600GT problem sa zvukom :)

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime imam ogromnih problema sa dotičnom karticom i sa njenim zvučnim performansama. Naime ventilator koji je inače jako "tih" kao i svi MSI modeli (tako sam pročitao na netu) meni jednostavno nedozvoljava da spavam kao čovek, pa me interesuje dali postoji neki program preko kog se dotični može utišati. Naime AMD Box ventilator (koji nikad u radu ne prelazi 1000rpm) naspram ovog "tihog" čuda je mala maza. Problem je u tome što se bukvalno čuje sam vazduh kako cirkulliše kroz aluminijumski hladnjak i do šuštanje mi ide na nerve. Znači interesuje me dali je uopšte moguće regulisati rpm ovog ventilatora. Sama temperatura GPU-a ne prelazi 60*C iako je klokovan na 570MHz, a neznam kolika je njegova radna temeratura, tj koliku nebi smeo da pređe. E sad ovo mi sad baš nije toliko hitno, pošto ga ostavljam 3 dana da radi bez mene u kući, ali bi voleo da kada se vratim sa dočeka da ga utišam što je moguće više.
Unapred zahvalan.

Evo upravo ga skidam, ma video sam ja taj topic jos kad je postavljen, a nisam mogao da se setim kako se zove, pa sam onda otvorio novi.
Nego jel ljudi ovde znaju kako da otkljucaju u drajverima OC, tako da kad odete na Advance, da i tu moze da se klokuje?

zanimljivo da ljudi hoce da spavaju dok komp radi (u istoj sobi)??? A tek da AMD box kuler ne prelazi nikad 1000rpm??? :?

Evo da ti dokazem da ne prelazi, cak ni kad upalim neku igru NFS, WoW, CoD2
Sry sto je malo veca, ali da budes siguran da sam to lupio sad.

Prilozi

• rpm.webp
    rpm.webp
    128.3 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Nego nije mi jasno ovakvo osciliranje u Core VID-u.

Prilozi

• VID.webp
    VID.webp
    59.2 KB · Pregleda: 56
nigdje ne pishe da je ono CPU fan speed 😀

E ti bas zezas, sta cu kad nemam drugi (originalni software) koji ce da pokazuje da je u pitanju CPU. A i sto bih lagao.

nista, "malo" cudno za box cooler... Meni se ni Ultra Quiet Cooler Master case ventilatori ne vrte tako sporo...

_/Neo\_ je napisao(la):
Evo upravo ga skidam, ma video sam ja taj topic jos kad je postavljen, a nisam mogao da se setim kako se zove, pa sam onda otvorio novi.
Nego jel ljudi ovde znaju kako da otkljucaju u drajverima OC, tako da kad odete na Advance, da i tu moze da se klokuje?

idesh na google i kucash coolbits... skinesh to, i sve ti pishe u uputstvu....
kad to pokrenesh promenice ti se nVidijina podeshavanja, otvorice ti se neke nove opcije, i mogucnost za oc... 🙂

Pa znam za coolbits, ali nemoram uopste da idem na net (iako sam 24h online) dovoljno je samo u registriju ubaciti Dword value i to je to.

E, kad vec govorimo o MSI 6600GT, koji program koristite za VIVO fukcije? Postavih upravo thread u aplikativnom software-u, ali reko i ovde da pitam, pre ce neko da mi odgovori...
Znaci, program za gledanje TV-a, snimanje, etc... Cuo sam da je ovaj MSI-jev Multimedia centar malo losije odradjen, ima li neka alternativa?

ja licno WinDVR 3, mada mi sa 6600 daje zeleni ekran dok snimam (Nero npr. ne daje).

A jel svaka 6600GT ima ViVo, ili samo odredjene?

Nema, cak su u manjini VIVO modeli 6600GT. MSI je jedan od onih koji imaju VIVO, samo jos da vidimo kako radi...

Nazad
Vrh Dno