Šta je novo?

MSI NX6600GT pitanja...

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Ovako:

1. Povezao sam Komp sa TV-om, ali u Video-In varijanti, tj sve sto se vidi na Tv-u da se vidi na kompu. Instalirao sam drajvere 71.90 (sa neta) i WDM drajvere (bundle). Povezao sam preko S-Videa. Startovao sam program koji samo dobio sa grafickom (WinDVD Creator) i poceo da gleadam malo TV. Malo sam i snimao i cackao opcije, ali posle nekog vremena (5 minuta) iskljucio mi se monitor . Mislio sam da sam iscimnuo kabl za Monitor, ali pogledao sam i video sam da je na mestu. Vent na grafickoj se vrti, sve radi normalno, ali nema slike na monitoru. U cemu je problem? Da li je od graficke?

2. Skoro ceo dan sam pikao neke zahtevnije igrice (sa pauzama), ali kad sam usao u Cold Fear, trebalo mu je mnogo vise vremena da loaduje "sliku" na ekranu, a HDD nije bio opterecen (nije radio)... Kada je konacno loadovao, igra je radila normalno..... sve dok nisam dobio BSOD sa porukom da HW nije dobar (konkretno graficka) ili da mozda nije dobar drajver koji pokrece graficku... Pisalo mi je i za nv4_disp.ini (ili dll, ne ne znam tacno). To je "main drajver koji pokrece sve ostalo" jel tako? Da li je moguce da i ovo bude od graficke?

3. Koji su vam skorovi sa njom?

4. Da li se dobija i power cable ili ne sa VTD varijantom? Ja nisam dobio 🙁

Pozdrav!

Dajte ljudi zar bas niko ne zna?

P.S. Stavio sam drajvere 76,44 WHQL i sada imam 7800 u '03, bez OC-a. Sa MSI default driverima imao sam oko 7400. Izgleda da sa svakim novim drajverima poboljsavaju 6600GT support :banana: U 3D Mark 05 imam 3200, a u 01 16000, sto mi je jos uvek malo. Bar 17K sam ocekivao...

Imam istu karticu i potpuno iste probleme vezane za snimanje preko video ulaza. Znaci pustim snimanje i ono se skoro uvek prekine, sa tim sto je to nekad posle jednog sata a vrlo cesto radi i vise od 5 sati pa prekine uz plavi ekran i poruku kao sto si ti imao. Isprobavao sam razne kombincije drajvera i capture programa ali svaki od njih pravi probleme: virtualDub, virtualDub mod, WinDVD creator, virtualVCR, znaci kod svih isti problemi, ili se monitor ugasi ili mi izbaci plavi ekran sa nv4disp.dll kao problematicnim fajlom.

Nisam mnogo gledao na netu jer sam pomislio da samo ja imam takav problem. Sve mi se cini da MSI nije dobro odradio deo za capture jer je kartica pri igranju igrica, gledanju filmova itd. perfektna tj. nikada nisam imao problema.

Sto se tice rezultata u 3D marku oni su ok, imam skoro istu masinu kao ti ([email protected],1Gb ddr433,NX6600GT) i rezultati su nam veoma blizu. Isprobavanjem razlicitih drajvera bi verovatno mogao da povecas skor ali mislim da nemas razloga za brigu.

Power kabl ti ne treba jer ti samo moze praviti probleme. Ja sam morao direktno da povezem karticu jer sa tim kablom nije htela lepo da radi.

ja imam 5600 VTDR, cesto sam dobijao tu poruku ili BSOD, sa svim drajverima od 6x.xx serije pa nadalje. Rijesio sam problem instalacijom novih nForce drajvera za matichnu, NF7-S (WDM je 2.20), mada i dalje me zezaju 7x.xx drajveri, te sam se zaustavio na 66.93, koji rade sasvim OK. Probajte jednu od te 2 varijante...

Heh, ja imam Intel Chipset 875P, mozda da probam da skinem nove drajvere ili da updateujem BIOS sa maticne...

Nazad
Vrh Dno