Šta je novo?

MSI NX6200TC-TD64E ili MSI FX5500-T128?

stojanoski_s

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2005
Poena
301
Posto uzeo sam MSI K8N Neo3F mogu da ubacim i PCI-E i AGP graficku karticu. Kako ne mogu da izdvojim veliku svotu pitao sam se koja kartica je brza i bolja kupovina: MSI NX6200TC-TD64E ili MSI FX5500-T128?

Koliko DDR-a imaš? U slučaju da imaš više od 512 onda 6200TC karticu bez dileme...

MSI NX6200TC-TD64E Definitivno !! U svakom slucaju, poshto kartica ima i svoje memorije, ne mora da koristi i sistemsku, ali moze po potrebi... Bar sam ja to tako razumeo...

Citat sa nVidie :

NVIDIA TurboCache technology lowers on-board memory requirements, enabling system builders to deliver PCs with more feature-rich GPUs and offer their customers better graphics performance and advanced capabilities previously unattainable at value prices.

Ali mislim da ce se svako sloziti sa mnom kada kazem da je FX5500 GPU nekoliko klasa ispod 6200 GPU-a, pa ako mu i bude falilo sistemske memorije, uvek moze da dokupi josh 256MB za tricavih 25e i da uziva u grafici nego da se muci sa FX5500 :)

Poslednja izmena:
Gainward 6200 TurboCache. Trenutni BestBuy! Kontaktiraj zadnji Digital!

TC ne moze da bude best buy ni u kom obliku.
Ako "samo zelis graficku, zbog slike" X300 SE/HyperMemory su jeftinije, a ukoliko zelis performanse pravi 6200 sa 128MB je tek malo skuplji i mnogo brzi.

TC kartice nisu za preporuku.

Sad tek vidim koju plocu imas.
Svakako potrazi PCI-E karticu, ocigledno ne znas koliko je AGR, zamena za AGP, na toj ploci spora.

Steta sto nisi konsultovao neki test, tj. sto si platio extra cenu zbog postojanja tog AGR-a koji sa druge strane zbog losih performansi nikako ne treba da koristis.
Trebalo je da kupis obicni NF4-4x, ustedeo bi malo para na njoj, to dodas za graficku, uzmes normalan 6200 i "pesmica".

Plocu jos uvek mogu da je vratim posto sam na test period pa ako sam zadovoljan zadrzim polocu i doplatim ostale 70%. Ne mogu da konsultujem Digital jer nisam u Srbiju. Moj izbor u sustini bi bio Asus K8N4-E Deluxe ali ima jedan problem jer sve komponente koju su uvezeni su od prosle serije tako da dok se to ne proda nema da ima novi uvoz ni novije komponente. Jedino MSI odnosno MSI-jev zastupnik uvezuje redovno tako da MSI je bila jednina opcije a o ostale brendove koje ste spominjali nema sanse da se nadze nista ovdje. Tako da sam u krajnije neprijatna sutuacija.

Vrh Dno