Šta je novo?

MSI Notebooks

mirzallica

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
630
Pozdrav...
Kakva su iskustva sa računarima ovog proizvođača? Da li ima neko iskustvo iz prve, druge ili treće ruke :)
Meni se baš svideo MSI GX700 (a i svidela mi se i cena, da se ne lažemo :) )...
Neki komentar, trač, istina...

Thnx...

Pozz...

moj utisak nakon igranja sa par novih modela kaže da su MSI notebookovi sve bolji, a pogotovo, što je vrlo važno, podrška na našem tržištu za njih... PR200 sa Core 2 Duo na 2 giga je kvalitetnije urađen od MacBook-a, ekran je bolji, tastatura je bolja, DVD čitač je extra, a cena je niža za skoro 450 evra... Još par modela koje tek treba da testiram mi na prvi pogled (izrada, tastatura, ekran) deluju bolje od ASUS-ovih iz istog cenovnog ranga, tako da MSI dalje može samo da napreduje i polako napada velike igrače kao što su FSC, HP i Toshiba...

PR200 je bruka (mnogo dobro:)) kako je uradjen. I ja sam pitao za njega a u medjuvremenu sam nasao coveka koji ga ima i igrao se par dana. Ne znam kako su uspeli u MSIu ali uspeli su da naprave sistem hladjenja toliko dobar da je laptop u toku rada jedva mlak a recimo Toshiba Satelit sam istim spec. je bukvalno vruca.
Takodje svidja mi se sto su nsali neku meru kad je glossy premaz u pitanju. Inace ovaj trend mi se uopste ne svidja ali sta da se radi kad svi sad primenjuju to. MSIev sjaj je znacajno manji nego recimo na HPovim modelima sto se meni mnogo svidja. Na HPu recimo dok sedis i kucas u kancelariji vidis neonke na plafonu i sebe u ekranu sto je bas lose.
Zamerka mi je samo sto vecina modela nema vratanca nazad za upgrade memorije nego moras da skidas skroz zadnji poklopac.

Poslednja izmena:
Ne znam, Peca će verovatno raditi neki model iz te serije. Uglavnom pokrivamo testovima sve nove modele...

p.s. Broz, jel si provalio HDMI izlaz. Povežeš ga na LCDTV i uživanje. Pušta HD materijal bez problema :)

ja sam bas zagrejan da uzmem MSI EX600X svidja mi se cena i sta sve pruza za nju jedino nesto ne vidim drajvere i nazalost jos nema testova ali C2D 2gb rama Nvidia 8400 i 160gb za nesto manje od 900e cini mi se da Msi polako preuzima ulogu Acera a to je da ponudi sto bolju konfiguraciju ...za sto manje para ...

Samo jednu stvar ne shvatam, a to je da gamer-ski laptop moze da ima max 2GB (MSI GX700)...
Vrlo zanimljivo... Neki neuporedivo losiji modeli od ovog mogu da se prosire do 4GB...

????

ja sam bas zagrejan da uzmem MSI EX600X svidja mi se cena i sta sve pruza za nju jedino nesto ne vidim drajvere i nazalost jos nema testova ali C2D 2gb rama Nvidia 8400 i 160gb za nesto manje od 900e cini mi se da Msi polako preuzima ulogu Acera a to je da ponudi sto bolju konfiguraciju ...za sto manje para ...

Ovaj laptop je hit. Setaju ga svi klinci kod mene na faxu:)
PS graficka je mnooooooooooooooooooooooogo bolja:

LINAK

@Broz i ja bi to kupio za taj novac ali nazalost kod nas ne moze da se nadje ispod 1300e:s
a sto se tice rama nikad nije malo jer laptop koji ja uzimam treba da sluzi za Vj-ing...
btw e zna neko da li moze Xp da se instalira na Msi EX600X ???

Poslednja izmena:
@Broz i ja bi to kupio za taj novac ali nazalost kod nas ne moze da se nadje ispod 1300e:s
a sto se tice rama nikad nije malo jer laptop koji ja uzimam treba da sluzi za Vj-ing...
btw e zna neko da li moze Xp da se instalira na Msi EX600X ???

Sorry, ja pokusavam da pomognem ali zaista ne znam sta moze da se nadje kod nas i po kojoj ceni.
Sto se tice pitanja o instalaciji XPa: moze ali potrebno je raditi neke akrobacije. Predlazem ti da zaguglas malo i naci ces gomilu stvari. Takodje moze da odes i na notebookreview forum...

BTW, jel ima kod nas laptopova ZT Systems? Ako ima samo da kazem da su to ustvari MSI laptopovi sa nalepnicama ZT-a. Sad su krenuli sa znacajnijim probojom pa su im i cene prilagodjene penetraciji trzista:)

@Broz nema ih na nasem trzistu i ako mozes da mi kazes kakve akrobacije ?laptop dolazi bez operativnog sistema...i da li neko zna kakav je ovaj 8400 da li moze neki game da se povremeno igra u 1280x800 ?

Ne znam detalje ali mislimda XP ne vidi sata disk pa mora da se nesto budzi, pogledaj po netu...

8400G/GS su vise nego dovoljni za povremeno igranje manje zahtevnih igara (bez obliviona, FPS i sl)...

A sta ce ti da radis-da se igras u 64bitnom OSu?:)
Sve preko 2GB je cisto izivljavanje.

Hehehe...
Iskreno najvise sam ga hteo za rad.... mada uhvatim se ponekad da igram video igre :) ....
Iskren da budem, prizeljkivao sam takav odgovor da bih odmah mogao da istrcim napolje i da ga kupim :D ... Nego, nesto sam razmisljao, za godinu/dve mozda 2GB i ne bude neko izivljavanje, npr. Microsoft napravi jos jedan OS, a da je potrebno min. 2GB RAM-a... :D

Iskren da budem, ne znam ni sam, ali bas RAM memorija je nesto sto se najlakse nadogradjuje i bas tu da ga zakinu... :)
A sta li je tu moguc razlog za to ogranicenje, nisu ubacili dovoljno slotova za RAM ili jednostavno ne moze vise od 2GB da prepozna (chipshet ? )...

Pozz...

Kratko: i pored toga sto je jedan od najmladjih imena sto se tice proizvodnje laptop-ova, neverovatno je koliko su napredovali. Trenutno mislim da su pravi BestBuy! Posto mi je potrebno vise racunara pre nekih 8 meseci sam uzeo njihov jeftin model m670x i prezadovoljan sam onim sto sam dobio za date pare. Uskoro uzimam jos jedan lap (ovog puta ce biti malo jaci model) i vec sam bezecovao model 673 (neko ga je vec pomenuo). U svakom slucaju MSI je uspeo da za kratko vreme ima u svakom segmentu model koji VREDI datih para (npr. 17" model 730 - opet best buy :trust: )

POZDRAV

za MSI GX600 nisam video a i bice skup...
http://itsvet.com/proizvod/msi-gx610px-013eu-turion64-x2-1.8ghz-2048mb-250gb-dvd-supermulti-15.4''-wxga/comp_comp_laptop/24/1221
a i nema ga nigde jos da se kupi mora ce izgleda da se saceka par dana 1otak...:type:

Latest news!!!!
GX700 moze do 4GB rama!:banana:

Processor Support Intel® Merom FSB800 CPU T7100/7300/7500/7700
Chipset Intel® PM965 + ICH8-M
Graphics & Video Module NVIDIA® Geforce® Go 8600M-GT 512MB
Main Memory DDR2 533/667 SO-DIMM x 2 slots, MAX: 4GB
Display 17" WSXGA+ ( 1680 x1050 )
PC Cards Slot None
Card Reader SD/MMC/MS/MS-Pro 4-in-1 Card Reader
Hard Disk Drive Supports SATA HDD
Optical Drive Built-in Super-Multi Drive (supports DVD RAM)
LAN/Modem Built-in 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN and modem Module
Wireless LAN Supports Intel® Mini PCI-E 4965 & 3945
Bluetooth Built-in MS-6837
Built-in CMOS Camera 1.3 Mega Pixels
TPM None
Security Feature None
I/O Ports Express Card : 1
Monitor ( VGA ) : 15 pin D-Sub x 1
HDMI : 1
USB 2.0 : 4
IEEE 1394 : 1
MIC-in : 1
Headphone out : 1
RJ11 : 1
RJ45 : 1
TV-Out : None

Audio Azalia interface, ALC888
Short-Cut Keys Power on, Email, Internet, Wireless LAN, Personal Setting
Battery Pack & Life Li-ion 6 cells battery (4400mAh)
AC Adapter 19V DC, 90W/Input: 100~240V AC, 50/60Hz universal
Dimension 15.59" (W) x 10.94" (D) x 1.304~1.38" (H)
Weight 7.60 lbs ( full system with 6 cell battery )

neka hvala raspitaj se ti koliko kostaju 2 modula od 2gb-a oko 18.000-20.000din lol ja sam resio GX610 da kupim samo da dodje;)a i vise mi odgovara 2.6kg-a i mnogo manja cena iako je cpu turion...:type:

A koji turion je u pitanju? I cuo sam da je 3d mark ispod 3000p, pa jel to na 1440x900, posto acer 5920G ostvaruje 3300 na 1280x800, a neshvatljivo je da laptop sa DDR3 VRAMom ostvaruje manje od lapa sa DDR2 VRAMom?

pa to su testovi ti ako gledas brojke gledaj meni nije to bitno a cena za gx610 oko 950-980e a za gx600 ne verujem ispod 1200...a i okaci te linkove gde radjeni ti testovi...:wave:

Ma sad se ne secam gde sam to video, u svakom slucaju ne pise na kojoj rez je radjen. Ti, kad uzmes, odradi neke testove pa da vidim. I ja sam zainteresovan za GX610. I, ako moze posalji na PM link gde si ga naso u prodaji, bio bih ti zahvalan...

:wall:Ovo je neverovatno!!!
Na pola sajtova pise max 4GB, na pola 2GB.
Ovo je da covek poludi!!!!!:mad:
Molim vas ako nek ima GX700, neka mi kaze da li moze 2GB u jedan slot da upadne ili ne, da znam da li da uzimam GX700 ili neki drugi.

Moduli u sodimm pakovanju su manji od standardnih i obicno imaju 8 memorijskih chipova ako su dvostrani sto znaci da bi desktop ekvivalent sa 16 chipova bio duplo veci - 4 gb modul. Stvarno ne znam da li chipset podrzava a ne znam ni da li se prave toliki memorijski chipovi(2 Gbit-256 Megabajta).
Postoji varijanta sa sodimm modulima sa 16 chipova u dva reda ali to je redje i skuplje a mozda ni fizicki ne mogu da stanu. Mada bga pakovanje nije kabasto. Time se prevazilazi i eventualno ogranicenje chipseta. Potrazi na google detaljnije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno