Šta je novo?

MSI N560GTX-M2D1GD5

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Pozdrav,

http://www.msi.com/product/vga/N560GTX-M2D1GD5.html

zanima me kakva je N560GTX-M2D1GD5 kartica?

Dual fan je, ali je ocigledno gora od TwinFrozrII, samo me zanima po cemu.
Bilo bi lepo ako bi neko mogao da mi kaze aproksimativno bku i OC potencijal date kartice.

Ma jedan rodjak je ima, pa ne znam da li da probam da ga navedem da je zameni za moju Gainward GTX 460 ili ne, a ne daje mu se graficka meni da je testiram.

S obzirom da je ta GTX560 u stvari GF104 sa nesto jacim taktovima, a da se Asus, MSI i ostali igraju sa def. taktovima kao deca sa igrackama, sve zavisi od modela do modela.

Konkretno, ovaj model sam imao i ono sto mogu da ti kazem u vezi sa njim:

Na difoltu je negde izmedju GTX470 i HD6870. U vecini slucajeva je slabiji od njih, ali ne nesto mnogo, tipa od 2 do 6 FPS-a.

Moj primerak se klokovao sa 810 na 920MHz, za memoriju se bas ne secam. Radio je fino, ali nista specijalno. Klok za klok mislim da nema nikakve razlike izmedju GTX560 i GTX460, mada nVidia tvrdi da GTX560 ima blago unapredjenu arhitekturu.

Ja to bas i nisam primetio, jer su mi svi rezultati bili identicni ili veoma slicni, na istim klokovima (GTX460 vs GTX560).

U stvari, rekao bih da je najveca prednost GTX560 jaci def. takt memorije i procesora, samim tim i sejdera, naravno.

Sigurno je jaca od GTX460 na difoltu, to je zakljucak. 😀

Ma ja drzim GTX460 na 850 zato sto mi je tako necujna, pa sam hteo da vidim kolike klokove bi mogao da ocekujem sa istom bukom, ali cim ti kazes da nisi isterao vise od 920 onda nema veze.

Koristim ovu karticu,temparatura na idle je najmanje 19 stepeni...prosjecno na idle je 24-27....na obicna koriscenja,fb,youtube i tako te stvari...ne prelazi 28 stepeni....Na load (asasinas krid i tako te zahtjevnije igre) ne prelazi 61 stepen...🙂
Drajver 290.53 se dobro pokazao iako je BETA drajver.....
Sve aktuelne igre lagano na high gura..🙂....
Tiha je dosta....
Pa sad vidi odgovarali li ti....
Ako imas vise para idi na 6950 ili gtx570....

Poslednja izmena:
Ja imam istu ovakvu samo 560TI i nikako nije tiha(preko 50%), zavojnice piste bas jako(kada ima mnogo frejmova), ne rade drajveri kako treba(meni npr. radi 285.62 prilicno dobro, dok ovi noviji ne rade nikako). Isao bih na 6870/6950 na tvom mestu.

Sto mi je simpaticno kad vidim ovakve komentare...

Ja imam istu ovakvu samo 560TI i nikako nije tiha(preko 50%), zavojnice piste bas jako(kada ima mnogo frejmova), ne rade drajveri kako treba(meni npr. radi 285.62 prilicno dobro, dok ovi noviji ne rade nikako). Isao bih na 6870/6950 na tvom mestu.

Nazad
Vrh Dno