Šta je novo?

MSI msi 890gxm-g65 i FX8320

kub

Cenjen
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
159
Zdravo,

Razmisljao sam svoj Athlon II 450 zamenim procesorom iz naslova i zadrzim plocu.Na zvanicnoj MSI stranici FX 8320 nije na listi podrzanih, ali su se na forumu pohvalili da isti radi bez ploblema na ovoj ploci.

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=162959.0

Interesuje me da li je neko od vas ima slicnih iskustava, u smislu grejanja procesora i prenosenja toplote na plocu, s obzirom da imam Cooler Mater TX2 kuler.

Ostatak konfiguracije je GEIL 8GB DDR3 1333Mhz, Asus 7770 i Chieftec 500w.

I koliko bih dobio time, racunar se koristi za igrice i surf netom.

Hvala i pozdrav

S'obzirom da imaš već 3 core processor i sa tom video kartom nebi dobio puno ako bi uopšte i primetio razliku u igrama a net pogotovo. Verovatno bi ti trebao i bolji cooler. Jeftinije i bolje bi ti bilo da uzmeš neki Phenom II 965 i preko. Taman da se sve preklopi.

Nije to losa ploca, i teoretski bi trebalo da moze, mada 4+1 naponska je malo slabasna, i pitanje da li bi stabilno napajala 8-core, dobro je sto ima hladnjake na VRM pa opet i ako bi radio taj cpu mozes da instaliras neki ventilator na naponskoj, jer ce sigurno da bude usijana zbog kolicine struje koju vuce cpu, pogledaj dobro po forumima, ali mozda je najsigurnije da ides na neki phenom 965 pa na gore (1090-1100t)..

Zdravo,

Razmisljao sam svoj Athlon II 450 zamenim procesorom iz naslova i zadrzim plocu.Na zvanicnoj MSI stranici FX 8320 nije na listi podrzanih, ali su se na forumu pohvalili da isti radi bez ploblema na ovoj ploci.

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=162959.0

Interesuje me da li je neko od vas ima slicnih iskustava, u smislu grejanja procesora i prenosenja toplote na plocu, s obzirom da imam Cooler Mater TX2 kuler.

Ostatak konfiguracije je GEIL 8GB DDR3 1333Mhz, Asus 7770 i Chieftec 500w.

I koliko bih dobio time, racunar se koristi za igrice i surf netom.

Hvala i pozdrav

Čim CPU nije na listi podržanih, ne treba ga ni razmatrati. Po meni jedino ima smisla da na tu slabašnu ploču staviš Athlon II x4 ili eventualno Phenom II x4, i to samo ako vidiš da su ti sva 3 postojeća CPU jezgra potpuno opterećena u igricama i ako nađeš nešto povoljno u oglasima. Tamo gde se koristi jedno jezgro, nećeš imati gotovo nikakvo ubrzanje ako uzmeš jači CPU.

Skupi novac, prodaj ovo sto imas i lepo predji na novu platformu. :)

Nazad
Vrh Dno