Šta je novo?

MSI Megabook M670X i Linux

ljubak

Čuven
Učlanjen(a)
09.03.2004
Poena
619
Da li je neko možda probavo ovu kombinaciju i kako se slažu?

Sebi sam kupio jedan pre mesec dana i nikako da ga nateram da radi sa Lin-om kako treba. :mad:

a šta ne radi kako treba?

Zakucava kada aktiviram powernow-k8.

Već je bio na reklamaciji jer je smart prijavljivao da hd nije u redu. Izgleda da su mu update-ovali bios pa sada smart ne pravi probleme ali ...

Evo upravo Ti kucam sa m670 na kome je instaliran PCLOS pre godinu dana i RADI ,)

Jel ti radi powernow. jesi li imao nekih problema oko podešavanja, koji kernel koristi PCLos?

Koliko ti traje baterija?

2007 verzija, sa koje pišem koristi 2.6.18.8.tex5 verziju. Veliki aplauz za PCLoS, jako fino radi kod mene.

OK, stvari stoje ovako. Sinoć sam uspeo da instaliram PCLOS ali sa isključenim acpi jer u suprotnom nije hteo ni da butuje sa live cd-a (zakuca). Isto mi se dešavalo ranije sa ubuntu-om i sa Fedorom i686 live. Sa 64bit live fedorom nisam do sada imao problema kao ni sa instaliranom windozom, dok mi je instalirana 64bit fedora pravila probleme (random zakucavanje) kada je uključen cpufreq scaling. Takođe sam imao instaliran i Slackware 12.0 koji je radio OK dok ne uključim cpufreq scaling.

Znači, Neky iz tvog posta još nisam potpuno siguran šta si hteo da kažeš pod "jako fino radi kod mene"? Da li ti radi cpufreq scaling, da li ti uopšte radi acpi? Isto pitanje i za zocky-a? Ovo mi je jako bitno jer ako kod vas radi onda ću ovog mog da nosim na reklamaciju.

Poslednja izmena:
Jel ti radi powernow. jesi li imao nekih problema oko podešavanja, koji kernel koristi PCLos?

Koliko ti traje baterija?

Radi (lepo prebacuje rezime: 800, 1600, 1800MHz). Kernel je 2.6.18.8. Nisam imao probema sa podesavanjem. Baterija drzi oko 2 sata i 15 minuta.

Probao sam novu Mandrivu (znaci novi kernel - 2.6.22.10) i javlja mi se problem o kome si pricao. Znaci, morao sam da iskljucim ACPI da bi se LIVE sitem digao. Ocigledno problem sa novim kernelom i nasim chipset-om. Sta da Ti kazem: stavi "stariji" kernel koji radi sasvim korektno. Inace, nije mi jasno zasto nece kod tebe da se butuje PCLOS 2007 bez gasenja ACPI-a posto je to ono sto ja vozim na 2 MSI-a (m670x i vr330 - isti chip set) bez ikakvog problema!

POZDRAV

Poslednja izmena:
Zaboravih da napomenem da sam instalirao GNOME verziju koja, upravo videh, koristi kernel 2.6.22.15. Takođe sam sada pogledao i Slackware koristi verziju kernela 2.6.21.5 a za ostale da ne spominjem. Nebitno, kod kuće imam i originalnu verziju PCLOS-a pa ću probati večeras. Ako bude problema javljam.

Nazad
Vrh Dno