Šta je novo?

MSI Mega Stick ... odluka !

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Cao svima,
pala je odluka na kupovinu Mega Sticka (128>80e ; 256>115e).

Interesuje me da li vredi skupljati pare za verziju 256MB?
Naravno, pored veceg kapaciteta, ima li nekih znacajnijih poboljsanja?

Cuo sam da postoji mogucnost da se upgraduje softwer za Mega Stick?
Resava li se onda problem sa smanjenjem muzike (7 lose odredjenih stupnjeva)?

Naravno da vredi vise za 256mb
pogotovu ako oces da snimis nesto i prenosis fajlove

jer 128mb sa po 5-6mb kvalitetninijih pesama izadje samo 20 kom
a firmwae se lako updatuje

Veruj mi bio sam (zbog kinte) veoma zainteresovan za MegaStick2 sa 256Mb.
Onda sam ga video, cuo i odustao!
Ako ikako mozes da puknes vise love idi na nesto malo kvalitetnije. Isplati se!

p.s. Ako vec imas dobre sluske onda ti se isplati MSI, ali ako nemas, racunaj da MORAS da puknes jos najmanje 20€ za sluske, posto su njegove krsh.

poz.

Sluske jesu slabe ali su bar lepo dizajnirane :)
ako imas neke dobre nije problem - za ove pare bolji player neces naci
posebno sto ovaj za razliku od Creative Rhombe ne trosi svoju LiIon bateriju koja kad rikne imas VEOMA skup flash disk jer je rezerna malo manje od novog playera. Lepo stavis bilo alkalnu AAA za 12h rada ili kvalitetnu NiMH za 16 i uzivas

Od mene svaka preporuka! ima malih mana (display se slabo na svetlu pod vecinom uglova vidi sa pozadinskim -> iskljucis pozadinsko i strava je, a ukljucis po mraku) ali za tu cenu je neprevazidjen

Koliko je kvalitetan zvuk sa originalnim a koliko sa nekim drugim slusalicama? Mozda neko poredjenje sa Siemens SL45 mp3 zvukom?

I_L_I_J_A je napisao(la):
...posebno sto ovaj za razliku od Creative Rhombe ne trosi svoju LiIon bateriju koja kad rikne imas VEOMA skup flash disk jer je rezerna malo manje od novog playera. Lepo stavis bilo alkalnu AAA za 12h rada ili kvalitetnu NiMH za 16 i uzivas...

Ne slazem se bas sa tobom!
Pazi, na playeru koji ima ugradjenu LiIon bateriju, ako ga koristis po 4-5 sati dnevno (SVAKI dan), punices ga na svakih 3-4 dana, sto znaci da ce (sa 1000 punjenja) trajati 10 godina! A za to vreme mnoooge stvari ce se promeniti. Tada ce verovatno i flash od 5Gb biti smesan!

p.s. Neka bude i samo 500 punjenja (5 godina), pa je sasvim dovoljno. A baterija nece da crkne sama od sebe.

poz.

Ajde ajde verujem da si dovoljno odrastao da znas razliku izmedju teorije i prakse
pogledaj male oklase i koliko laptopove polovnih ima ispravnu liion bateriju
vidi da li liion za telefon traje 10g ili samo 2g ako si srecan

U Britaniji je bio pravi haos oko iPOD baterija koje kratko traju (taman izadju iz garancije od godinu dana) a naravno kao nestandardne liion kostaju po 100 funti

proizvodjaci na LiON baterije obicno daju garanciju od godinu dana, bez obzira na broj punjenja, iako nekada na sam uredjaj daju i 3 godine baterija ima kracu garanciju...

Opert

Jer zna neko gde ima da se uzme dobar punjac za Ni-Mh baterije, koje inace kortistim u gore pomenutom sticku.

Ovaj MSI Mega stick 2 je mega popularan. Jel hoce neko da ga da na test, a zauzvrat da dobije neki drugi plejer koji tada budem imao?

pozdrav

Jovane o tome i pricam - za 2 godine imas vrlo skup flash disk koji radi do 30min kao samostalan mp3 i za koga baterija kosta malo manje od novog uredjaja.

I ja za Toshibu notebook od 1100e (Satellite A10 S203) imam 2g garancije ali 1g na bateriju koja inace kosta 200e (to sam odmah pitao kada sam ga kupovao) tj. za 2g se nece isplatiti menjati je jer ce i ostatak racunara vredeti tu negde - karikiram ali moja poenta je tu

Ajde bar za popularnije fotoaparate kod kojih puno modela koristi ISTU li-ion bateriju pa nema frke jer uvek ima nezavisnih proizvodjaca. Al bar meni je prakticnije da mogu uvek na trafici da kupim alkalne ako sam vec zaboravio punjac za standardne NiMH

Mikac predlazem ti Varta za NiMH 4kom AA i AAA sa Buvljaka :) savrseno sljaka i ima tajmer ako ga zaboravis posle 12h se sam gasi. 700din.
Ja imam 16aktivno koriscenih CFL NiMH (oko 100-120din komad) i presrecan sam sa njima (imao sam 32 ali otisle su sa jednim notebookom) Znam da ima i Sony i Varta za 2x vise ali za ove sam bar siguran koji su proizvodjac a ne da je nalepnica baterija ko zna sta

byMaX je napisao(la):
Ovaj MSI Mega stick 2 je mega popularan. Jel hoce neko da ga da na test, a zauzvrat da dobije neki drugi plejer koji tada budem imao?

pozdrav
Evo hoću ja, ali da dobijem Zen Nx ili neki tog ekvivalenta :p
Šalim se Maxo, nemam stick2, ali mi je sad na pamet palo da ti recimo Hajli i ja damo njegov iPod i moj iPod mini (kad stigne za neku nedelju) pa da njih testiraš...
Naravno, ako je Hajli u tom fazonu, i ako ti to hoćeš...

byMaX je napisao(la):

pozdrav

Ajde, ja uzimam keca ili dvojku utorak. Ako je dvojka da se cujemo pa ti ga dam jos neraspakovanog!

Ma naravno, hvala vam ljudi. Samo javite kad stignu ti iPod-ovi mada je mala svrha testirati ih jer ih ovde nema. Kolika je cena za iPod Mini tamo, oko 240 dolara?

Kad se vidimo Max? Mogu da ti ponesem MSIMS2 na par dana. Uzeo sam ga onda kad smo se chuli ;)

byMaX je napisao(la):
Ma naravno, hvala vam ljudi. Samo javite kad stignu ti iPod-ovi mada je mala svrha testirati ih jer ih ovde nema. Kolika je cena za iPod Mini tamo, oko 240 dolara?
Shta mi se zahvaljujesh, ne radim ja to zbog tebe, nego da ljudi znaju da imam ipod :p :D
shalim se naravno, kad stigne iskombinovacemo neshto...

250$ je u americi mini...

inache ima kod na da se kupi ovaj obichan ali su cene "malo" naduvane - http://www.applecentar.co.yu/pages/cenovnik.html

a u Evropi josh nije ni bila promocija mini-ja, tek u aprilu, tako da ce mozda biti i ovde ali je pitanje koliko ce koshtati...

Ajd nabavite jos koji iPod :) Mnogo je dobar!

pozdrav!

ps. Genghise, moze, nije frka, samo da ja dobijem neki da mogu da ti "uzvratim" :)

Samo da vec kazem nesto:
Imam Altec Lasing sluske i sad nesto razmisljam. Na njima imam zasebno potenciometar za smanjivanje i pojacavanje zvuka. Onda mi i nece biti problem sto na samom MSI sticku nisu dobro uradjeni podeoci za smanjivanje ... Zar ne ?!

Definitivno uzimam MSI Mega Stick 256MB ... Hvala svima !!!

Stvarno je super izbor! Mislim da necesh pogreshiti ako imash dobr slushke. Ja imam neke extra sony bubice i bash sam prezadovoljan ;)

Bas tako! Ja imam MSI 256 sa Altec sluskama koje imaju potenciometar i ogromna je razlika u odnosu na originalne sluske

--

Genghis pozdrav od mene! xD savrseno sljaka! :)

I_L_I_J_A je napisao(la):
Bas tako! Ja imam MSI 256 sa Altec sluskama koje imaju potenciometar i ogromna je razlika u odnosu na originalne sluske

--

Genghis pozdrav od mene! xD savrseno sljaka! :)

E ade neka neko okachi kakve su te altec slushke? Bash me interesuje? Vidim svi ih neshto pominjete pa chisto da znam o chemu se radi!

Inache dragi mi je da je sve OK (mada nema razlog da bude drugachije ;))!

Ja sam se pre oko godinu danan raspitivao ovde oko sluski ii dosta mi je ljudi preporucilo Altec (ima sa mikrofonom sto ti ne treba, one standardne i one iza potiljka - mozda i neke nove od tada) Lepo su uradjene imaju potenciometar, vestacka kozea i sundjer a ne samo sundjer sto je jako dobro za dugotrajnost posto sam posedova par Sony sluski kojima se sundjer okruni za godinu-dve.
Sve u svemu super su ALI jedan problem je sto je kabal predugacak! Obrati paznju na to

pored toga sto je predugacak, meni je skoro riknuo kabel na njima

Ha ha ...
Nasmejao sam se za komentar:
"Sve u svemu super su ALI jedan problem je sto je kabal predugacak!" :)

Nekad kudimo proizvodjace sto stede na kablu a nekada nam smeta dugacak kabal :)
Ma sta je tu je, smotas ga lepo i nikakav problem. Od viska glava ne boli :)

Ozbiljno ovaj kabal nisi video - pa smotani deo je VECI od MSI playera!
bukvalno je pravljen da se vozis u jednom a player ti bude u drugom autobusu kod ortaka :) :) :)

Ma jesam ... Imam te sluske. Ja to sve strpam u pederusu ...
Al sve u svemu, bolje mi je to, nego da su mi slusalice zategnute, i da ispadaju/spadaju iz/sa usiju.

Osim pohvala MSI-u na megasticku 256 (nema bolji za te pare), moram da pohvalim jos jednu stvar. Elem, posto ste vec poceli sa duzinom kablova za sluske sa cim sam i ja oduvek imao problema (te ovaj je prekratak, te ovaj je predugacak), MSI je napravio sjajnu stvar sa kratkim kablom za sluske i "extension" kablom za produzenje istog!!! Steta je samo sto su sluske pored odlicnog dizajna i udobnosti, jaaakooo lose.
Nego gde ima kod nas AL neck-band slusalica (one za oko vrata ;) )? Ne mogu da ih nadjem.

Nazad
Vrh Dno