Šta je novo?

MSI MAG Tomahawk x570 - testiranje ispravnosti

123456789

Poznat
Učlanjen(a)
04.02.2022
Poena
40
Pozdrav svima
Kupio sam plocu MSI MAG Tomahawk x570 wifi, polovnu
Sad me zanima kako da je istestiram da je sve ispravno?

Ja se izvinjavam, procitao svih 29 stranica i nisam naso odgovor na pitanje koje mene zanima ili da mi je promaklo od tolikog citanja.Vecinom se pise na pocetku da nema potrebe da se prelazi na x570 pored B450, na sredini da x570 ima super bios odlicnu naponsku sekciju itd... Na kraju uporedjuju se modeli koji je bolji koji sta ima.
Ja se izvinjavam ako promasio temu i prekrsio neko pravili foruma, pitam jer imam 10 dana radnu garanciju pa ne znam kako da je istestiram da li je sve uredu, i koji program se koristi ili kako se vec testira ploca.Pitam jel u slucaju ako je grejana ili bilo sta popravljeno kako da to istestiram i vidim,prodavac kaze njegova licno ploca i hvali je.

Prvo dobro vizuelno pregledaj sve pomoću lupe i jakog svetla, gledaj za oštećenja na šrafovima i ostalim držačima, uvek ostane neki trag od šrafcigera što bi značilo da je nešto poravlljano. Dobo prouči soket za procesor i ostale priključke, to su stvari gde se najviše greši i ošteti. Zadnja i prednja strana ploče su pokrivena bezbojnim lakom i lako se uoči ako je nešto lemljeno ili poravljano.
Što se radnog testiranja tiče to može samo kada je sve priključeno i u radu zajedno sa windowsima, Da bi izbegao eventualne optužbe da si sam nešto pokvario, prvo slikaj sve na makro speciajano priključke pa onda sastavi sve na stolu pre nego što instaliraš u kućište. Kada sve radi onda istestiraš sve delove kao procesor, memoriju, grafiku i USB itd. Čak i pre windowsa možeš sa recimo Sergei Strelec na USBu a sa windowsima recimo OCCT koji testira sve važne delove. Ako si 100% siguran da delovi (CPU, RAM grafika diskovi) su ispravni, bilo kakva greška je onda do ploče. Ima i testiranje napajanja tj VRMa. Proveri i verziju BIOSa, može da zatreba update.

Nazad
Vrh Dno