Šta je novo?

MSI MAG A520M VECTOR WIFI misljenje

koledaf

Poštovan
Učlanjen(a)
21.12.2020
Poena
55
Pozdrav svima,

Zelim da malo pojacam svoju trenutku konfiguraciju, pa naleteh na ovu plocu. Nema nekih recenzija o njoj.

U planu mi je da kupim i 5600g procesorom koji bih koristio sa njom. Imam 2x 8GB memorijom na 2133MHz (nadam se skoroj kupovini nove i brze)..

Ono sto mi se kod nje svidja je cena i WiFi. 🙂 Ne svidja mi se sto nema 4 slota za memoriju.

Da li vredi kupovine ili je za izbegavanje?

Ne volim ograničenja na A520 pločama i to što praktično kupuješ našminkanu A520 ploču koja nije ništa bolja od B450 ploča...

Koliko košta?

Ne volim ograničenja na A520 pločama i to što praktično kupuješ našminkanu A520 ploču koja nije ništa bolja od B450 ploča...

Koliko košta?
Ne znam da li je neka greska, ali trenutno kosta 7.000.

Mislis da je bolje traziti neku B450 plocu?

Pa proveri cenu, naročito zašto je ta cene, da nije neka refabrikovana.

Možda ova:
MSI B550M PRO-VDH WIFI za 10.335,00 RSD

Samo 7? To komplikuje stvari...
Idealno, uzeo bi B550 i čak je i B450 bolji jer na njima možeš da ubrzaš procesor i grafički deo i imaju manje ograničenja sa portovima, ali iole pristojne B450 i B550 su 3-4 hiljade više...zavisi od tvog budžeta.

U suštini, ako ne planiraš da petljaš ništa s procesorom i ako su ti dovoljna 2 RAM slota i 1 M.2 slot, taj MSI će poslužiti.
Problem je i što postoji šansa da BIOS ne podržava 5600g a taj MSI koji si video nema laki BIOS flashback pa bi morao da juriš kompatibilni procesor da bi apdejtovao BIOS pre no što staviš 5600g...

Cena je dobra ali iskreno, preskočio bih i išao na sigurno. Taj MSI B550 koji je Rick pomenuo je solidna alternativa.

I vidi što pre da zameniš RAM sa makar 3200 MHz...

Hvala vam na odgovorima.

@Rick Da, to sam i ja pomislio, ali na dva mesta je ta cena, Ne rade do ponedeljka tako da ne mogu da proverim. Hvala na sugestiji za ovu plocu. Ulazi u uzi izbor. 🙂

@jurodivi Da, samo 7. Zato moja skrta strana ima problem. 😃
Nisam za neko ubrzavanje procesora. Generalno komp mi sluzi za kodiranje i igranje nekih manje zahtevnih igrica. Jedino sto sam cuo da 5600g radi bolje na 4000MHz memoriji, pa bih mozda to jedino uradio, a to ova ploca moze preko onog A-XMP valjda.

Po njihovoj specifikaciji ova ploca podrzava 5600g update-om BIOS-a od prosle godine, ali da, nema BIOS flashback nego samo M-FLASH preko usb-a. Da, to moze biti problem. Onda cu videti oko te MSI B550M PRO-VDH WIFI sto je napisao Rick.

Poslednja izmena:
Nije stvar samo u overkloku procesora (i grafike), A520 ima ograničen broj PCIe linija, što znači samo 1 M.2 slot mali broj ostalih konektora i slotova.
Ako može da se flashuje preko USB-a, ok. Dokle god nije neophodan kompatibilni procesor u socketu da bi se apdejtovalo...

Ne mora da bude RAM na 4000 MHz, 3600 je neki optimum što se cene tiče. Pogledao sam cene, ta Kingston na 3600 je samo malkice skuplji od 3200 pa ga slobodno uzmi.

Alternativa za ploču ti je i Asus TUF B550M Plus, ako si ok sa pločama iz Mađarske. Cena joj je nekih 105-110€ što je odlično za tu ploču...

Da, u pravu si i za plocu i za ram. Definitivno je 3600 dovoljno.

Gledao sam sada tu plocu koju si preporucio na KP je 92e iz Madjarske (ma da se cesto desi kada ih kontaktiras da nije ta cena), a kod nas bas mnogo skuplja.
Nemam nikakva iskustva oko kupovine tehnike iz Madjarske. Najvise me tu plasi garancija jer koliko kapiram garancija se vodi na KP prodavca ili gresim. Da li mozda imas neku preporuku za nekog prodavca?

U suštini, ako ne planiraš da petljaš ništa s procesorom i ako su ti dovoljna 2 RAM slota i 1 M.2 slot, taj MSI će poslužiti.
Problem je i što postoji šansa da BIOS ne podržava 5600g a taj MSI koji si video nema laki BIOS flashback pa bi morao da juriš kompatibilni procesor da bi apdejtovao BIOS pre no što staviš 5600g...

Ne treba. Može direktno preko fleša

Nazad
Vrh Dno