Šta je novo?

MSI M670X-055EU misljenja?

BurekUSvemiru

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.03.2006
Poena
309
Proizvođač : MSI
Model : M670X-055EU Sempron 3500+ 1024MB 80GB DVDRW 15.4'' WXGA
Dimenzije : 358x259x27 mm
Masa : 3 kg
Procesor : AMD Mobile Sempron
Takt procesora : 3500+
Dijagonala ekrana : 15.4 "
Rezolucija ekrana : 1280×800 px
RAM memorija : 1GB
Kapacitet hard diska : 80 GB
Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
Optički uređaj : DVD±R/RW
Baterija : Li-Ion, 6 cells, 4400mAh
Komunikacija : 56K, WLAN 802.11g,
Portovi : Firewire, S-video out, RJ-45, RJ-11,
Broj USB portova : 4 kom.
Unos : Qwerty tastatura, Touchpad,
Čitač kartica : MS, MS Pro, MMC, SD,

po performansama i ceni mi se veoma svidja :)
jel neko imao iskustva sa njim?
da li mozete da preporucite nesto slicno a bolje do jedno max 700€?

pozdrav!

Laptop je super u odnosu na date pare. Koristim ga kao sekundarni racunar i stvarno se pokazao kao odlican izbor. Naravno ima i mane i vrline ali definitivno vrline preovladjuju. Posto ne koristim M$ vec duze vreme ne znam kako se pod njim ponasa ali zato PCLinuxOS radi super stabilno i brzo, sto ce reci: open office, filmovi, muzika, internet, neke manje zahtevne 3D igrice (ali mu ovo definitivno nije namena).

Cak je i Tvoj model bolji posto CPU 3500+ ima 512 kes, dok moj 3400+ ima 256, ali iskreno ocekivao sam mnogo manju brzinu za pare koje sam dao :)

Plus na sve to je garancija "72h pick & return".

U svakom slucaju preporuka osim ako nemas zelju da igras neke zahtevne 3D igre!!!

imam kuci ovo iz potpisa za igranje :) iako se retko igram. taj bi mi vise koristio kao sekundarni komp koji bi se koristio uglavnom za office u mozda multimediju.

hvala ti puno, bas sam cekao odgovor nekog ko ga je probao :)

ja bi ti savetovao da u sirokom luku zaobidjes MSI laptopove jel vise nemaju garanciju koju je zocky naveo a i ako je imaju onda ona nema veze sa vezom vec 3 meseca cekam da mi se sredi laptop na kome je otisla zvucna te nemaju deo te je na carini pa onda serviser koji to radi nije tu itd. I ja sam uzeo msi bas zbog te garancije i na kraju nisam ni video ni cuo nista od toga samo sam se nanervirao...tako da zaobidji MSI u sirokom luku...

ja bi ti savetovao da u sirokom luku zaobidjes MSI laptopove jel vise nemaju garanciju koju je zocky naveo a i ako je imaju onda ona nema veze sa vezom vec 3 meseca cekam da mi se sredi laptop na kome je otisla zvucna te nemaju deo te je na carini pa onda serviser koji to radi nije tu itd. I ja sam uzeo msi bas zbog te garancije i na kraju nisam ni video ni cuo nista od toga samo sam se nanervirao...tako da zaobidji MSI u sirokom luku...

Moj kolega je uzeo MSI pre 10-ak dana, i ubrzo je ustanovio da postoji neki problem. Odmah je zvao MSI call centar (ne firmu kod koje je kupio racunar, naravno), poslali su ove iz post express-a, ljudi su pokupili laptop i vratili ga za 3 dana. Evo covek ga koristi sasvim normalno i super je zadovoljan :)

Znaci, ovo je sveza informacija i 100% proverena.

Savet svima, zovite MSI call centar!!! To inace i pise u garanciji :)

POZDRAV

p.s. naravno, svestan sam da postoje izuzeci

Poslednja izmena:
da, ja sam zvao call centar na broj koji pise u garanciji i niko se ne javlja na taj broj na kraju sam dosao do broja telefona od pakom servisa jel su oni ovlasceni servis za msi i kod njih je zavrsio i vec je neke 2.5 nedelje kod njih tako da...svaka cast tvom kolegi sto je uspeo da izvede to da mu srede za 3 dana jel ja muku mucim vec neko vreme...

I meni su sredili lap za 3 dana. Jedino mi je bilo cudno sto je broj MSI servisa na garanciji bio nepostojeci. Potrazio sam info na netu i brzo nasao odgovarajuci broj (stari broj sa garancije je promenjen).

Poslednja izmena:
e pa vidis ja na njihovom sajtu nisam nasao nista ali nista stajao je neko vreme broj call centra al su ga onda uklonili pitam se bas zasto i mogao sam samo da pisem msi internationalu sto sam i uradio...al to vec pretpostavljate kako se zavrsilo...

Totalno je glupo kad neko reklamira nešto na "sva usta" bombastično, i sve...

a onda se ne drži toga....

Nema gore reklame po meni. Bolje da nisu obećavali tu 72 hour service, niko se ne bi bunio, Srbija ja ovo.

MSI je relativno skoro počeo da pravi laptopove. Iako su im laptopovi uglavnom osrednjeg kvaliteta, slažem se da ih treba izbegavati pri kupovini, jer specifikacije na papiru su jedno, a dugotrajni rad u praksi nešto sasvim drugo.

MSI je relativno skoro počeo da pravi laptopove. Iako su im laptopovi uglavnom osrednjeg kvaliteta, slažem se da ih treba izbegavati pri kupovini, jer specifikacije na papiru su jedno, a dugotrajni rad u praksi nešto sasvim drugo.

Tacno je da ih prave od skoro u poredjenju sa npr. toshiba-om, ali prave ih nekoliko godina unazad, imaju poveliko iskustvo sa hw-om sto pokazuje i sama cinjenica da znaju da "uklope" hw za svaku potrosacku grupu!

Specifikacija jeste osnov po kojoj se i kupuje laptop :)

Voleo bih da se javi neko ko koristi MSI laptop duze od godinu dana i on da svoje misljenje o njemu kad je u pitanju "dugotrajni rad"!

POZDRAV

Poslednja izmena:
e ovo je dobro :) evo ja ga imam nekih 6 meseci od toga 2 meseca ispravnog i nekih 5 meseci kod sebe kad se sve sabere i oduzme ako probate da izracunat na godinu dana koliko bi ga imali kod sebe ispravnog dosli bi do nekog smesnog vremenskog perioda...e da juce sam napokon dobio laptop nazad i pazi sad ovo imao sam podvlacim imao blutut a sad mi ne radi pa treba da mi kazu kako to da resim :) plus sto mi covek u pakomu rekao da sam trebao da mu naznacim da hocu da mi bude resen za 3 dana pazi ti to ne meni vise odgovara da cekam 3 nedelje kakvi mo*oni...

e ovo je dobro :) evo ja ga imam nekih 6 meseci od toga 2 meseca ispravnog i nekih 5 meseci kod sebe kad se sve sabere i oduzme ako probate da izracunat na godinu dana koliko bi ga imali kod sebe ispravnog dosli bi do nekog smesnog vremenskog perioda...e da juce sam napokon dobio laptop nazad i pazi sad ovo imao sam podvlacim imao blutut a sad mi ne radi pa treba da mi kazu kako to da resim :) plus sto mi covek u pakomu rekao da sam trebao da mu naznacim da hocu da mi bude resen za 3 dana pazi ti to ne meni vise odgovara da cekam 3 nedelje kakvi mo*oni...

Ja zivim u Nisu i o Pakom-u imam veoma lose misljenje, ali to je druga teme :)))

Elem, mislio sam vise na nekog ko ima neki MSI model 1 ili 2 godine i koristi ga aktivno (citaj 8 sati dnevno).

Ne znam za 670, ja sam imao 655 i to je veoma los model. Po karakteristikama je takodje bio super (Turion64, ATi1600, 1GB, 100GB HDD) ali je kao celina bio razocarenje. Osrednji ekran, losa tastatura, losi tasteri na touchpadu, ocajna plastika, jako lose reseno hladjenje i uzasno skripanje i krckanje pri svakom pomeranju ekrana. Cim sam ga dobio, otisao je na reklamaciju (ne secam se sta nije radilo). Koristio sam ga svaki dan, oko 3-4 meseca da bih ga na kraju zamenio. Umalo da zaboravim, wireless mu je bio zivi ocaj.
Ako hoces jeftin office lap mogu da ti preporucim HP 510 na kome sam radio i nije los na prvi pogled. Skromna konfiguracija ali ako nisi previse zahtevan moze da posluzi. Ako hoces nesto jace probaj sa ACER-om. Ima vise modela do 700eur pa biraj.
Sretno sa kupovinom.

MSI vec dugo pravi NB racunare ali od skora ih tek prodaje pod svojim imenom.
Kvalitet nije uopste tako los i sigurno su best buy na nasem trzistu. Imao sam iskustva sa vise desetina MSI NB racunara, tako da odgovorno tvrdim da su solidni sto se kvaliteta tice. Mnogo gori su FCS (Fujitsu Siemens NB) broj reklamacija je enorman, svaki drugi se pokvari i to samo u roku od par nedelja , takodje i ACER je los. Moja dobra iskustva su sa ASUS NB ako pricamo o ekonomskoj klasi, a Toshiba u luksuznim modelima je bez premca. HP i Lenovo (bivsi IBM) su pre svega uredjaji za poslovne korisnike a za njih uglavnom cena nije presudan faktor. Zakljucak je da MSI uopste nije los izbor a modela zaista imaju na pretek, servis nije tako idealan kako ga reklamiraju ali je mnogo bolji (citaj brzi) nego kod svih ostalih brendova. Pozz

Sve zavisi od oga koliko para dajete.
Normalno je da za 500 ili 600 eura ne mozete da dobijete isti kvalitet laptopa kao za 1200 ili 1300 eura. To vam je pravilo kod svih proizvodjaca.
To sto smo mi siromasni, i sto nam je evro ko planina, to je druga stvar !

Ali ipak ne bi smelo da bude tako, jedno je mala cena i slabe perfomanse, a drugo defekti koji se dešavaju sa aparatom. I moj komšija je kupio novu Daciu jer nije imao para za BMW, i nema klimu, abs, srs, board computer itd, ali to ne znači da ne može da sedne u svoj auto i ode do Novog Sada da se prozeza malo na EXIT-u. MSI se silno obrukao sa ovim sitnicama, kao i ECS sa svojim brendom laptopova - Gericom-om. Pogledajmo jedan pozitivan primer - LG. Bez ikakve buke, sa nažalost jako malo informacija o njima, rade kao zmajevi jer su derivat saradnje sa Toshiba-om. Izuzetno kvalitetni i stabilni, a ne tako skupi sa obzirom šta je unutra. Zatim Lenovo koji je žrtva neviđene antipropagande, a zaista je kvalitetan (nije to više IBM, ali je daleko iznad MSI, FSC, Acer, Dell u istoj klasi). NA žalost kod nas su u medijima (štampanim i elektronskim) zastupljeni samo oni koji su dali pare za to.

Bogu hvala imamo benchmark. I on nam se malo iskvario :) (komercijalizovao) ali njemu to mogu da oprostim.

ACER uz FCS bar za nase trziste plasira ubedljivo najlosije NB racunare. ZAOBICI U SIROKOM LUKU!!

Ne bih se bas slozio sa tobom,kroz moje ruke je proslo najmanje 10-ak Acera od kojih sam 4 koristio bar po 2 meseca,1 jos koristim i imam samo reci pohvale za njih.E sad to su uvek bili jaci modeli pa u tome mozda ima razlike,koliko para toliko muzike.
Sto se tice FSC-a tu ima istine ali samo kod jedne serije.
Sto se tice MSI-a,nisam cuo da ga je neko kupio a nije reklamirao.
:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno