Šta je novo?

MSI M655, jel valja ovaj notebook?

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Turion MT-37 2GHz
1 GB DDR
7200 rpm SATA 100GB HDD
ATI Mobility X1600 sa 256MB VRAM
15.4" ekran
DVD-RW
WiFi
BT 1.0, 1.1 i 2.0
6 in 1 Card Reader
DVI out
TV out
4xUSB
FireWire
RJ-11 Port
RJ-45 Port
...

Da li je neko imao iskustva sa ovim modelom, sa MSI notebookovima u opste? Kakav je kvalitet izrade i kolika je autonomija na bateriji ovog modela, najavise me interesuje stanje u ~idle rezimu, znaci Word, Excel, PPoint i web surfing. Kolko sam video po internetu u idle rezimu kada se obori takt na 800MHz autonomija bude oko 3h. Da li ovaj lap top vredi 860e, koliko inace i kosta?

Poslednja izmena:
Ja imam MSI 655x. Slicna konfiguracija kao navedena ali ima MT-34 na 1.8. Kupio sam ga pre par meseci i do sada se pokazao kako vrlo dobar laptop.
Pre MSI sam imao Toshibu pa cu porediti neke komponente sa njom.
Veoma jaka konfiguracija, sa odlicnom grafikom. "Testirao" sam ga sa Oblivionom i TW: Medieval 2 u native rezoluciji (1280x800) radi savrseno glatko uz prilicno agresivno podesenu grafiku. 100GB HDD je kada sam ga kupio bila velika retkost medju laptopovima te klase. HDD je odlican, necujan i malo se greje. Mislim da je moj model na 5400RPM. DVD je od onih 'Super-multi', narezao sam nekoliko DVD-a bez problema, ostecene medije cita dosta dobro ali ne briljira. Wireless je odlican! Dolazi uz pomalo kofuzan programcic za povezivanje ali kada ga jednom namestis radi ekstra. Ekran je dobar, osrednje rezolucije, i dobrog ugla vidljivosti. Mislim da postoje modeli i sa vecom rezolucijom. Zvuk je, za laptop, odlican. Gledanje filmova je uzivanje ali ako pustas muziku bolje uzmi slusalice. Imas ugradjenu web kameru (1.3Mpix) koje je pri dobrom osvetljenju odlicna ali po mraku radi dosta lose. Taststura je OK, nista posebno ali radi posao, malo slabija od Toshibe. Izrada kucista je dobra, mada mi smeta sto je finalna obrada dosta slabija od Toshibe. Plastika kucista je jaka i ne savija se osim kod dela ispod ekrana, kod baterije.
Mane su sto se ATI 1600 na 450/450Mhz veoooma greje. Ako se ne igras preporucujem skidanje frekvencije preko atijevih drajvera(Powerplay). Baterija traje oko 2 sata (6 cell) odnosno 3 sata (9 cell). Naravno pri najstedljivijim podesavanjima.
Uz laptop dobijas odlicnu Targus torbu MSI misonju koji je smesan ali izdrzljiv.
Za detalje najbolje poseti sajt http://www.notebookreview.com/ i pogledaj forum za MSI. U USA M655 se prodaje kao MSI-1039. Imas gomilu postova pa ih pregledaj.

Meni izgleda fino. I ja se razmisljam o kupovini. Doduse negde sam nahvatao da je 7600Go mnogo bolja kartica, a opet na nekoj web strani nasao da je ustvari samo u nekim testovima nesto malo bolja od x1600... u ostalima je opet X1600 jaca od 7600Go. Poprilicno sam zbunjen...
HDD 100Gb odlicno!
U procesore se ne razumem, sa uzbudjenjem iscekujem komentare starije + iskusnije ekipe. Prvi put kupujem lap top i ne bi da dam za njega preko cca 1000e a opet bih voleo (kao i svi zar ne) dobar odnos ulozenog i dobijenog.

A kakva je podrska dal neko zna? I garancija, godinu dana ili vise? I najbitnije... jel si ti to nasao u BG ili negde drugde, cena je sa pdvom ili bez?

Mozete zatvoriri ovaj tred, sestra kupila skroz drugi lap top. Hvala na odgovirma.

Nazad
Vrh Dno