Šta je novo?

Msi Leopard Nvidia840-2GB pitanje?

KingSRB

Poštovan
Učlanjen(a)
25.09.2014
Poena
69
Poz svima imam par pitanja za vas hakere [emoji6] naime treba mi pomoc oko sledeceg a, to je da ovih dana treba da kupim gejmerski laptop pa me zanima par informacija u vezi gore navedene Grafike "Nvidia 840M 2GB rama" i ostalih komponenti u laptopu!

Model laptopa je sledeci:
MSI GP60 Leopard 4729S7 16GH11 472
Processor 3.2 i7 4700HQ
1TB HDD
GeForce 840M 2Gb

Pitanja su sledeca:
1- koliko je snazna navedena graficka kartica Nvidia840 2GB ram memorije , da li neko ima slicnu ili zna iz iskustva da mi kaze koliko je dobra u igrama kao primer igre koje bi se igrale na laptopu u prvi mah su:
- World of Tanks
- Project Cars
- GTA V (naravno cim izadje a najavljen je i za P.C)
- Fifa 15
- Battelfild 3 & 4
To je otprilike to igre bi se igrale na high i ultra setovanjima ako je grafika u stanju da potera(a nadam se da jeste bar neke naslove [emoji6] od navedenih)!
Nasao sam na msi stranici da grafika ima triaxs(tehnologiju) mod tipa da moze prikazuje sliku na jos 2 monitora sem od laptopa valda sam to dobro shvatio da povezuje sliku u jednu celinu na 3 monitora hmmm... da li je to tacno pojma nemam pa moze neki info i u vezi toga?

2- Procesor i7 4700HQ 3,2Ghz:
Da li neko zna ili moze da nadje negde(ja nisam uspeo) na netu koji/koliki je turbo mod(fabricki) ovog procesora kad se da paprike(radi nesto zahtevno igranje fala bogu [emoji6] )
ako uopste i postoji turbo mod na ovom procesoru ili ovom laptopu svojski sam se trudio ali nisam nasao info u vezi toga?

Hvala svima unapred na bilo kakvoj pomoci u vezi pitanja [emoji3] !

Slaba je , takve graficke mozes naci u laptopovima od 400 evra , vidi da nadjes barem 860m za te igrice , 4700hq moze to je dobar procesor!

I ja sam gledao neke modele sa tom karticom ali je uvek pisalo 1gb rama e sad kontam da ova nije za bacanje ! U sustini treba mi konkretno ili iz iskustva il neki bencmark kartice ! Iskreno odro sam se od guglanja [emoji41] i trazenja(dosadilo mi) laptopa za pare koje cu da dam odnos cene i preformansi su daleko od tih laptopova za 400e tako da... treba mi neki stvarni info [emoji6] !

Super nema sta slazem se nazalost taj kostaaaa ufff ali ok ako kazes da nemoze zadovoljicu se i sa high za Gta 5 znam da ce da se pati kao i ostale p.c konfe ali sta je tu je [emoji6] ! Ok hvala ti za info nadam se da jos neko ima neko misljenje ili iz prakse zna ponesto o pitanjima u vezi teme [emoji3] !

Pa nisam neki fan mada nemam nista protiv msi-ja ali pravo da ti kazem eo gledam laptop plazu kao sto si napisa taj verovatno uvozi inace laptop sam sam nasao u madjarskoj preko drugara 800$ je pa sam kontao da je to dobra cena za tu masinu sto sam naveo! I ovaj je dobar nema sta ali pffffff cena sitnica [emoji41]

Za 130 hiljada imas ovaj model koji ima znatno bolju graficku: http://www.gigatronshop.com/laptop_...m&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link 12gb rama , ips ekran 860m 4gb graficka ima memoriju! jaci procesor , zadovoljice sve tvoje potrebe , razumem da si mozda fan MSI ali ovaj Asus ce zavrsiti posao za tvoje potrebe!

Hvala ti puno na ovom predlogu danas mi uletelo 500$ i dodah na novce i uzeh ovu azdaju koju si mi preporucio " http://m.gigatron.rs/laptop_racunari/asus_g551jm-cn013d-42439#impressions " mislim da ce ova azdaja terati sve na ultra max [emoji106] jest da sam dao vise para ali mislim da cu biti prezadovoljan . Hvala ti jos jednom na predlogu eo nosim ga kuci upravo [emoji6] .

Steta sto je 15 inca , inace je extra laptop ,ali ipak je rezolucija 1920x1080p i ips ekran to je prednost , ubaci mu u buducnosti ako hoces 256GB SSD i puna kapa 😀

Ma nesmeta veruj mi eo przim project cars u fulu laptop je azdaja samo trazi jos jos !jedino sam mu diseblovao turbo mod zbog temperature a, iskreno nema potrebe treba uposliti ovaj procesor a grafika jede prosto nemogu jos da mu nadjem opterecenje [emoji6] dostojno ovog hardvera cekam Gta 5 da vidim ! Hvala na pomoci lave spasao si me jest skup al vredi svake pare [emoji106]

World of tanks u full sett 57fps
Project cars full sett 50fps [emoji3]

Da li neko moze da mi predlozi dobar softver za pracenje temperature procesora i grafike koji bi naprimer stajao u system tray pored sata gde bi lako mogao da nadgledam temperature CPU & GPU?
Inace probao sam Hwmonitor i msi afterburner ali nijedan mi neodgovara Hw prati procesor a msi prati Grafiku a meni treba 2in1 sto bi rekli da jedan softver obavlja obadve funkcije.
Izvinjavam se sto obnavljam temu al nebi bilo lose da imam takvo parče softvera na laptopu [emoji6]
Hvala unapred na pomoci svima

Nazad
Vrh Dno