Šta je novo?

msi lap top

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
msi m670
amd athlon 64 x2 dual core 1.73 ghz
nvidia go6100
2gb ddr II
hdd 160 gb sata
dvd rw
lan 10/100 wireless lan
dvi/tv out/express card
4 in 1 card reader
kamera 1.3 mp

ima li ko predstavu kakav je ovo lap top ! na kutiji mislim da pise m670x ! sa tim sto na oficijelnim stranama ovaj lap top ne postoji ! cena mu je u jednom mega marketu 46 hiljada ! sve mi nekako neobjasnjeno zvuci ! godinu dana je garancije, bez operativnog sistema ! vredi li to te pare !

zasto mislis da ne vredi !

a sto se sajta tice nije to bas to :
evo sta me zbunjuje "Supports SATA HDD 60GB/80GB/100GB/120GB" - ovaj je 160 gb
"AMD® Mobile Processor Turion64x2 TL-50, 52, 56, 60 Mobile Sempron 3200+, 3400+, 3500+ (*)" - ovaj je neka dual core sema

sada sta je u pitanju ne znam ! znam da je prva kolicina planula zacas posla !

To je dobra masina za taj novac.
Vredi razmisliti o njoj, samo pazi da ti u tom megamarketu ne uvale garanciju samo 1 god. , jer je na MSI 2 godine.

pa sta znam gledajuci, i slusajuci, ona ne radi lose, ali je zaista malo zbunjujuce sto stvarno izgleda atipicno, 2 giga rama, 160 giga sata hdd, sve sto je ne tipicno za onaj pregled sa msi sajta !

Lepo vam pise na dnu sajta da su specifikacije podlozne promenama u zavisnosti od trzista...

Nego mene brine sto ti mega marketi imaju obicaj da "pogrese" u specifikacijama... a za garanciju, naravno da ce da te zeznu |) treba mozda nazvati odmah MSI call centar pa pitati...
Koji je market u pitanju?

metro, pomislio sam i ja da je neka prevara, medjutim to je zaista ta konfiguracija !
i garancija 1 godina, !mislite li da je to moguce korigovati !

svi ce da ga kupe ! nije bas tako ! uglavnom to jako lepo radi ! ali naravno ima i zackoljica ! oni su u najavi istakli performanse i garanciju od godinu dana ! medjutim garancija je popunjena, pecatirana pecatom prodavca i pokrivena racunom, i nigde ne pise kolika je ! pozvao sam distributera objasnio o cemu se radi, i stvar se menja iz osnova, garancija na lap top je dve godine, na bateriju godinu, i servisni rok, glasi 72 sata za popravku, nakon sto serviser primi uredjaj ! poprilicno cvrsto glase ta uveravanja, ali cu i za svaki slucaj da trazim napismeno !

MSI-jeva 72h support teče od kada kurir (besplatan dolazak na tvoju adresu i vraćanje tebi) im dostavi lap top. Iskustva sa tom njihovom uslugom su pozitivna kod većinje ljudi. Samo jedanput se desilo da od trenutka kada kurir preuzme dok ti ne vrati prođe 4 dana (jedan dan je bila nedelja), dok im je u ostalim slučajevima potrebno 2 ili 3 dana. Garancija se lako ostvaruje sa fiskalnim računom i garancijom (koja ma na koliko glasi), jer MSI-jev tim koji radi u Srbiji odlično obavlja svoj posao.

Poslednja izmena:
radi i zadovoljan sam, lep dizajn ima i nije los ! nemam bas neku preciznu definiciju o bateriji, koliko je to normalno i optimalno, ali dobro, vreme ce da pokaze ! hvala svima na savetima !

Kakva su iskustva par dana kasnije? koliko drzhi baterija, jesi li uocio neke nepravilnosti u radu?

e da, koji os je bio instaliran? ima li problema sa drajverima(ako si instalirao os)?

Poslednja izmena:
ja uzeo MSI ER710X od uvoznika, ista prica duplo jezgro,2gb ddr2,160gb,wireless,bt.... 59000 ili oko 750eura ... ja zadovoljan,sve radi kako treba,baterija drzi dosta,malo me nervira dvdrw koji iskace i na najmanji dodir,ali dobro.

inace,ljudi koji dugo koriste high class laptopova ce nesto da zamere,jednostavno ovaj lap ima dobre performanse,ali mslim da ,bar sto se tice dizajna i kvaliteta plastike malo oskudeva.uostalom, da nije tako bio bi 1000 eura.

eto,nadam se da je bilo od pomoci
:banana:

tnx company69, modeli su vrlo slicni, mada je cenovna razlika 10-11000. Znaci da se isplati uzeti MSI? Bio sam pomalo skeptican u vezi njih.

Nisi mi odgovorio na pitanje kakvo je stanje sa os-om? Ima li drivera za xp?

ja sam ga dobio bez os, instalirao sam Vistu Ultimate malo da vidim kako ce da radi.sve je ok jedino dve stvari zameram.

ako ti je lap sa bisoncam, jednostavno nigde na netu neces naci drajvere da je nateras da radi na visti, za xp sve drajvere imas na sve strane,ali za vistu i ovu camericu nema sanse,promenio sam 10 razlicitih drajvera,menjao reg code,ma nema sanse....zasad ova cam samo na xp

druga stvar koja me izludi,je sto vista ima neki score koji zavisi od cpu,ram,grafike itd itd ali ponajvise softverskog dela koji njih kontrolise i koji se updateom moze stalno popravljati,medjutim posto je kod mene nelicencirana vista,nema sanse,jednostavno jok on je uvek 3.0 a to je najnizi score.

sve u svemu zadovoljan sam laptopom,skoro svim sem zavrsnom izradom i kvalitetom materijala od koga je pravljen

ah, napokon je proradio ovaj forum

tnx!

zanimalo me je da li ima drivera za xp. Mislio sam da pazarim ovaj racunar ali ne bih instalirao vistu dok god ne bude bilo nuzhno (ko zna, mozda se obistine one slutnje o novom windowsu)

sto se tice drivera za vistu,situacija je slaba,veliki deo hardvera uopste nema drajvere za xp i to nekom moze predstavljati problem,ali iskreno evo posle mesec dana,malog podesavanja,sve radi kako treba,i nemam zamerki na vistu,neznam cemu toliko zamerki,sve je super,posebno obogaceni korisnicki interfejs u odnosu na xp

Vista- mozda imamo samo uobicajeni strah od novog :) mada sumnjam.

@company69

dva-tri posta vise naveo si da je problem sa drajverima samo oko kamerice- na visti.
A u ovom poslednjem postu, koliko razumem, naveo si da nema svih drajvera za xp, za vistu je situacija slaba... Koliko sam pogledao na MSi sajtu, ima drajvera za sve. evo linka

drajveri za msi vr610

pa javi ako ti znaci nesto

moja greska,verujes li da sam bio deset puta na msi sajtu i nikako nisam uspeo da pronadjem ovo,neznam kako i zasto.hvala za post, mada moj lap je ER710x ali mislim da ce odgovarati

Nazad
Vrh Dno