Šta je novo?

MSI Kt4V-L

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Skoro mi prođe kroz ruke konfa sa MSI KT4V-L pločom. Te ne vidi modul od 512 MB pa vidi. Menjaš slot i uvek isto. Samo vidi u prvom 256 MB. Pri butovanju neki put zabode u samom startu - lampica HDD-a 100% svetli. Druga glupost je modem koji u jednom slotu kad ga instalitaš fercera sve do boot-ovanja kad traži ponovo driver. U drugom slotu ga totalno ne vidi ploča a u poslednjem fukcioniše OK. Turio poslednji BIOS i isto.
Čisto da pitam jel ovo ploča lagano odlazi u večita lovišta ili je neki drugi kataklinger u pitanje ( napajanje, modem, memorija ... )?
Hvala ... :wave::wave::wave:

sa memorijom na toj ploci sam i ja ratovao dok nisam ubo ncp module, zasto ajd sad, dotle je ludela kako joj se cefne a sto se tice modema probaj sa razlicitim drajverima ako vec nemas original disk...
za slotove, probaj nesto drugo da ubodes, mislim da zadnji ili predzadnji sheruje irq sa agp-om pa da te to zeza (blasterica nije htela u jedan od ova dva dok u resto bez problema)...meni nikako nije htela da proradi sa xp 2000+ b revizijom (ispravna, uveliko radi na drugoj ploci) a sa a revizijom radila bez problema...

Na toj plochi provereno radi modem sa Intel 536 chipom, ili Smartlink 2208, dok sam sa Lucentom imao muke. A shto se memorije tiche Kingston CL2,5 ili Kingmax SuperRam CL2,5. Za ostale ne znam.

Bilo je svakakvih problema sa tom pločom,pa i takvih.Mislim da ti treba hardverski modem da bi rešio problem,i to da menjaš pci slotove dok ne ubodeš pravi,a sa modulima rešenje možda nađeš u novom biosu.Meni se dešavalo i da neće da rade kako treba moduli sa zvaničnog spiska iz knjižice koja dolazi sa pločom.Naročito kada su popunjeni sva tri slota.

Nazad
Vrh Dno