Šta je novo?

MSI KT4AV i MSI GeForce4 MX 440

bole

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2002
Poena
604
Radi se gore pomenutoj ploci i grafickoj kartici. Procesor je XP 2200+ Box 256B PC400 PQI memorije. Sistem Windows XP profesional, Direct X9.0b. Ceo racunar radi stabilno, sem u jednoj situaciji, a to su igice (Counter 1.6). Igra krene i prijavi Microsoft C+ runtime error. Sve sam izmenjao bez uspeha. Na drugoj istoj takvoj masini sve radi regularno. Da li neko ima ideju sta je to

Counter, koliko mi je poznato, je doziveo verziju 1.9
Dakle, ako zelis da budes siguran da nije do programa istaliraj tu verziju. Meni i 1.8 radi ok.
Run time error ti prijavljuje program (machine debbug manager, MDM.exe) koji je deo MS visual c++, i za one koji se ne bave programiranjem najbolje ga je iskljuciti.
Moguce je da si ga instalirao sa nekom ms aplikacijom, najcesce sa office-om (kada se instalira podrska za VB). Mozes da probas da u Internet options>Advanced> chekiras opciju "disable script debbuging", a odcekiras opciju ispod nje "display error on evry..." ukoliko ti se ove poruke javljaju dok koristis ie.

I prosto iskljuci startup MDM.exe, kroz npr. msconfig.

Ako ti nakon toga pucaju igrice, obicno je najcesci problem sa drajverima za graficku kartu ili ostra setovanja neke momorije u biosu. A trebalo bi i potraziti patch za datu igru i videti da li to eventualno resava problem.

Btw, posto tvoja memorija nije na MSI spisku preporucenih DDR400 modula, ja bih na tvom mestu (kao sto sam sebi, na slicnoj - kt4v ploci) setovao memoriju kao DDR333.

Postoji problem sa slaganjem biosa izmedju kt4 av i gf 4 grafika.
Resava se upgradeom biosa sa nekom verzijom koja ima extenziju 510
nacicete je na MSI sajtu.

DS9 je napisao(la):
Btw, posto tvoja memorija nije na MSI spisku preporucenih DDR400 modula, ja bih na tvom mestu (kao sto sam sebi, na slicnoj - kt4v ploci) setovao memoriju kao DDR333.

Ima li dobitka od tog asinhronog rada na via chipset-u?

DS9 je napisao(la):
Counter, koliko mi je poznato, je doziveo verziju 1.9
Dakle, ako zelis da budes siguran da nije do programa istaliraj tu verziju. Meni i 1.8 radi ok.
.

Posto je na zvanicnom sajtu zadnja verzija 1.6
http://www.counter-strike.net/
mogao bi ti dobre pare zaraditi sa tim 1.8 i 1.9! :)

Hvala za ispravku,
ne znam kako mi se potkrala greska, ali sam bio uveren da je poslednja verzija u sebi imala cifru 9. Kad bolje razmislim cini mi se da sam mislio na 1.09, ali je u svakom slucaju i to pogresno.
So, izvinjavam se na nepreciznim informacijama.

Inace, moja primedba je znacila u sustini da kad je coveku racunar stabilan, a samo u jednom programu ima problem - da prvo proveri da li eventualno postoji neki update za taj program. A kada to iscrpi, onda tek obrati paznju na ostalo. Mislim, bice mu uglavnom lakse, i da resi problem, i da sazna pravi uzrok problema.

@ 1010
Pa ako memorija radi na 166MHz umesto na 200MHz onda mi se cini da sporije radi. Al` ako radi nestabilno na vise MHz mislim da izbora nema, ili spustiti MHz ili promeniti memoriju za onu koja moze da daje vise@stabilno.
Nadam se da ce ti preciznije neko odgovoriti na tvoje pitanje, jer ja sa ovim nemam skoro nikakvo iskustvo. Mozda ti bude informativno da pogledas sledeci clanak, i i ostalima koje zanima da ulazu u bolju memoriju.
http://www.thejemreport.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=10&mode=thread&order=0&thold=-1

Vrh Dno