Šta je novo?

MSI kt400a i samsung memorija problem

playerPA

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
650
Stavio sam na MSI KT400AV (via chipset) plocu 2x256Mb Samsung DDR400Mhz modula cas 3.3.3.8 i sad imam problema. Naime ispada mi iz igrice (call of duty) i blokira komp, nekad se pojave i BSOD. Memorija je radila na drugoj ploci bez problema (asus A7N8X) na kojoj sam sve zivo probao dok nisam nasao nesto sto radi i to na cas 2.5 3 3 7 i 400Mhz. Sada je na asus-u 2x512 kingstona (dual channel), a na MSI 2x256 tog samsung-a. Kako OPTIMALNO podesiti memoriju u BIOS-u da to radi? Provao sam By SPD, rucno podesavao latence i isto se desava. Jel bi neko mogao da mi kaze po stavkama sta da podesim pod memorijskim postavkama u BIOS-u? Win radi normalno dok izlece iz igrice ili zakuca masina posle par minuta igranja. Procesor na MSI je 2200+ i radi na def. 133 magistrali (nije otkljucan pa ne mogu da ga OC promenom mnozioca). Glupo mi je da stavljam da radi mem na 266Mhz sinhrono, ai cisto sumnjam da bi to resilo problem?!? Znam ranije na asus-u memorija koja nije radila stabilno na 400Mhz nije htela ni na 333 sa labavim tajminzima (pucali su 3d markovi, igrice, resetaovao se komp sam od sebe...) E da, na MSI-u je update-ovan najsveziji bios. Jel ima veze to sa napajanjem (neko JNC 300W)? :wall:

Posedujem MSI KT4V plocu, i ona ne podrzava zvanicno rad na 400 MHz-a,
a i memorija koja je na 400 nije sigurno da ce raditi osim ako nije neka od onih koje su navedene na njihovom siteu. Od Samsunga je podrzana memorija
sAMSUNG 256M
(K4H560838D-TCC4)X1
i
SAMSUNG 512M
(K4H560838D-TCC4)X1.
Znaci ne znam da li je to tvoja memorija.
Pozdrav. :crash:

Pa da je stavim na 333Mhz? Ne razumem u cemu je problem?!?

Stavi je da radi na 266, kod AMD-a je bolje da memorija i procesor rade sinhrono, cak je tako sistem brzi iako memorija radi na nizoj magistrali.

Stavio sam memoriju na 266Mhz i sve radi stabilno (CoD se vrteo jedno 3 sata ;)) Sto se mene tice ovaj post moze i da se lock :)

Vrh Dno