Šta je novo?

MSI KT3 Ultra

glisoni

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dotična ploča brljavi: oko dve godine je verno terala Durona na 1.1. Onda počinje šou: mašina neće da butuje. Ako uradim clear cmos, probudi se, ali čim podesim bios i snimim ga, po restartu ništa, ne butuje.
Posle dovoljno maltretiranja, recimo jedno sat-dva, ploča se "odšamuti" i onda počne da radi, ali samo na 100 MHz FSB. Ako probam 133, ili više (Durko provereno radio na 7x166), opet ista priča, mrak.
Juče proban i jedan Sempron 2600+, uredno butovao na 11x100, ali posle setovanja na 166 ista priča- mrak.

Sumnjam na bios čip, ali malo teže je ovde nabaviti drugi.
Ima li ko sličnih iskustava, ideja šta uraditi?

Probaj promeniti memoriju. Mozda nije do ploce.

uNesc0 je napisao(la):
Probaj promeniti memoriju. Mozda nije do ploce.

Ajde ljudi malo konstruktivno, pa ne misliš valjda da sam testirao ploču sa neproverenim komponentama (PCI grafička, 128 MB DDR400 modul koji je provereno radi i na 100, 133, 166, 200 MHz, već kako je procesor detektovan)

Elektroliti ?

To sam i ja pomislio, ali na oko mi izgledaju OK. Nije ni jedan naduvan, niti pustio išta emulzije iz sebe, šta više izgledaju kao da su juče skunuti sa police. Generalno, ploča izgleda kao nova. Čovek je mašinu koristio strogo na default-u, a u njoj su kažem bile sve low-end komponente: Duron, GF2MX, DDR266 memorija (NCP čuveni :p ), mašina u relativno hladnoj sobu (nikad iznad 20 zimi, a leti kol'ko bog da).
Problem je kako testirati zalemljene elektrolite?

glisoni je napisao(la):
Dotična ploča brljavi: oko dve godine je verno terala Durona na 1.1. Onda počinje šou: mašina neće da butuje. Ako uradim clear cmos, probudi se, ali čim podesim bios i snimim ga, po restartu ništa, ne butuje.
Posle dovoljno maltretiranja, recimo jedno sat-dva, ploča se "odšamuti" i onda počne da radi, ali samo na 100 MHz FSB. Ako probam 133, ili više (Durko provereno radio na 7x166), opet ista priča, mrak.
Juče proban i jedan Sempron 2600+, uredno butovao na 11x100, ali posle setovanja na 166 ista priča- mrak.

Sumnjam na bios čip, ali malo teže je ovde nabaviti drugi.
Ima li ko sličnih iskustava, ideja šta uraditi?

Ko kaze da nema bios cipova ?

Ledeni je napisao(la):
Ko kaze da nema bios cipova ?

:) Možda je trebalo da boldujem reč ovde, mislio sam na moj grad - Bečej. Nije baš jednostavno "skoknuti" do bgd-a.

Rekao bih da ti je ploca prilicno iskoriscena.Nema vise tu fleksibilnost kao nekada :) . Pokusaj sa menjanjem memorije (sumnjam da je to) u svakom drugom slucaju ne gine ti menjanje citeve maticne.Da ti preporucim MSI KT4 u bilo kojoj varijanti. :smoke:

Vrh Dno