Šta je novo?

MSI Kt3 Ultra 2 (6380E)

Bad MF

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
649
Ploca sama bira FSB/PCI delioc. E sad, meni je i na 133 i na 166 delioc 1/4, iako bi na 166 trebalo da bude 1/5. Na 167 nisam mogao da biram jer nije hteo da butuje.

Zna li neko kako ploca odredjuje FSB/PCI delioc, odnosno u kojim je opsezima 1/3, 1/4, 1/5?

Pozdrav

e sorry sto ovako upadam ali ja sam hteo da kupim tu plocu pa me interesuje da li podrzava xp2800+ procesore??

Sa najnovim biosom podrzava:

-Support XP2400+ & XP2600+ CPU

Mozda ce sa sledecom revizijom...

Bad MF je napisao(la):
Ploca sama bira FSB/PCI delioc. E sad, meni je i na 133 i na 166 delioc 1/4, iako bi na 166 trebalo da bude 1/5. Na 167 nisam mogao da biram jer nije hteo da butuje.

Zna li neko kako ploca odredjuje FSB/PCI delioc, odnosno u kojim je opsezima 1/3, 1/4, 1/5?

Pozdrav
I na 167 MH delioc je 1/4, da li se to negde moze promeniti?

Hmm, nesto mi se cini da zeza bios. Mora da ima jos ljudi koji imaju ovu plocu. Probao sam 100, 110 i 120 FSB cisto da vidim sta se desava. I na 100 i 110 je 1/3 delilac, a na 120 nije hteo da butuje, dakle i dalje 1/3, sto je bas glupo. Koliko sam samo puta u ovih par dana radio Clear CMOS...

Nego, jos jedno pitanje. Jel ploca cita temperaturu iz samog procesora direktno ili standardno iz termalne diode u socket-u? U uputsvu nista nije navedeno o tome, a neko mi je cini mi se rekao da cita direktno iz cpu-a.

Stevs je napisao(la):
Pitanje je sa kojim program citas stanje delioca?

U Sandri i u microstarovom programu za dijagnostiku koji se dobija uz plocu.

Ja sam skinuo najnoviji bios i kaze da podrzava AtlonXP 2800+

BTW
ploca je mrak!

e a koje je razlika izmedju ARU varijante i i one buluk ili kako vec jer je razlika u ceni 50 E

Bad MF je napisao(la):

Pozdrav
Kako si to saznao da je delilac 1/4 ?
Pomocu aparata ? Ili mozda SiSoft Sandre koja ne pokazuje pravilno.
KT-3 Ultra2 zvanicno podrzava 333 Mhz FSB - pogledaj na MSI sajtu.

Re: Re: MSI Kt3 Ultra 2 (6380E)

drfedja je napisao(la):
Kako si to saznao da je delilac 1/4 ?
Pomocu aparata ? Ili mozda SiSoft Sandre koja ne pokazuje pravilno.
KT-3 Ultra2 zvanicno podrzava 333 Mhz FSB - pogledaj na MSI sajtu.

Pa dobro, u kom programu onda programu mogu da vidim koliki je delilac.

Ti si testirao plocu, zar ne? U kojim opsezima se menja delilac?
I jel cita temp. procesora iz direktno iz procesora?

Bad MF je napisao(la):
U Sandri i u microstarovom programu za dijagnostiku koji se dobija uz plocu.

via kt333 revizija CE zvanicno podrzava 166MHz

Sandra laze, i kod mene na Abit kx7-333 gde rucno podesavas 5-2-1

koji program tacno ocitava, i mene interesuje

Ni jedan ! :)
Postoji kartica koja se ubode u PCI slot pa ti pokazuje na digitalnom displej koliko ima Mhz. Mislim da joj je cena nesto oko 40 eura. Drugi nacin da se izmeri PCI takt je spajanje osciloskopa na Dclk pin od PCI slota.

Nazad
Vrh Dno