Šta je novo?

MSI kt266pro2 ili asus kt266-e?

djsp

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
650
Sta vi mislite narode koja ploca,imam graficku asus v7700,sta bi joj pasovalo zato sto planiram da uzmem athlona xp 1700+ in the bliskoj feature...
hvala!

Pa ako si samo te dve uzeo u obzir, onda ovu skuplju po imenu Asus. ;)

Neces pogrijesiti koju god od navedenih ploca da uzmes , naravno Asus jeste generalno brzi , ima bolji memorijski transfer i komunikaciju sa grafickim podsistemom , ali pitanje je da li zaista vrijedi dodatnih 50 i vise eura u odnosu na vise nego solidnog Microstara ?

BTW , kad si vec kod kupovine ploce , razmisli i o KT333 rjesenje , ploce su vec stigle , mada je problem i dalje sa nabavkom adekvatne memorije .

Pozdrav

Ako si resio da bacis pare , bolje uzmi Abit KR7A. Brzi je od Asus-a , ima cetiri DDR podnozija i gomilu podesavanja za memoriju . O radu sa AGP i IDE podsistemom ne treba polemisati . Tu je Abit takodje dominantan. Pored svega , KR7A se i bolje overclockuje.
KR7A kosta otprilike isto , ako ne i manje nego A7V266-C , bez RAID kontrolera.
Ako ne zelis da bacas pare , uzmi MSI KT3 Ultra , koja je po performansama , ako koristis sporiju PC2100 memoriju , KT3 Ultra je brza skoro kao KR7A , a memorijski transfer je nesto bolji .

Ne znam za ostale, ali ja sam sa MSI-jem imao mnogo manji procenta skarta nego sa Asusom. Skoro svaka druga masina, koja je imala pomenuti Asus, mi se vracala.

Pozdrav! :smokin

Asus je definitivno bolja ploca (i sa manje bagova :) )ali je toliko skuplja da za te pare (i jos ti ostane) mozes da kupis MSI K7T 266 PRO2 "RU" verziju (sa Raid i USB 2.0 kontrolerom).
Pa ti sad odluci sam. Inace iz licnog iskustva znam da je MSI ekstremno stabilna ploca i pri O.C., jeino sto nije preterano brza, a oni bagovi koje sam pominjao se manifestuju (mada ne moraju) samo pri instalaciji od nule i odnose se na probleme sa nekim diskovima i UDMA 100.
Da ne duzim resavaju se uz pomoc UDMA 33 kabla... :)

A da, kao sto neko vec rece, ako imas para uzmi Asus ili, jos bolje, Abit KR7A...

Pozdrav...

Uzmi Asusa ja sam najebao sa MSI boom

Imam Asus-a i sve je kako treba se napona procesora, koji nemogu da postavim na 1.75 koliko je default, kod mene je 1.85
sto znaci da se procesor greje malo vise, taman toliko da ti neda mira, to ti je jedan problem, neznam da li toga ima kod MSI-a

Vrh Dno