Šta je novo?

MSI k9n6pgm2-v2

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
Jel neko video negde na netu opis ove ploce? Cena joj je vrlo niska a vidim da na newegg je lepo ocenjena.

Prilozi

• k9n6pgm2-v2.jpg
    k9n6pgm2-v2.jpg
    215.5 KB · Pregleda: 167
Ne znam za opis na netu ali mogu da ti kazem iz prve ruke iskustva.
Najjeftinija ploca za amd.
Rade svi amd procesori, cak i Phenomi Quad.
Ne greje se puno.
Ne baguje se.
Ni jedna reklamacija na ~200 kom, sto v2, sto samo v varijanti.
Nisam probao OC.
Nema solid elekrolita (ni na naponskoj) sto je mala zamerka.
Samo dva sata prikljucka, po meni premalo.
Za 35e ploca je extra. Ja je preporucujem jer imam dosta dobra iskustva.

Ta MSI je trenutno najgora ploca za Amd i na nju je veoma rizicno staviti quad core procesor zbog slabe naponske sekcije.

Cak i da se stavi quad core na nju, svaki OC istog bi verovatno ubio plocu.

Neverovatno je da neke firme ubacuju ovu ploču čak i sa ozbiljnim procesorima. Ugradio i prodao sam ih mnogo, dobra je za office i multimediju sa sempron i slabijim athlon procesorima, bilo šta ozbiljnije - propast. Katastrofalno mali memorijski protok koji naročito osetimo u igrama kada je na njoj neka grafika tipa 9600 ili jača u momentima kad se menjaju teksture ili imamo malo više senki... Kada stavimo nekog Phenoma radi lepo samo sa multimediom i office programima, sve preko toga dovodi do pregrevanja procesora. Dakle nije džabe tako jeftina, ako planiramo iole ozbiljniji računar sa boljom grafikom ne bi trebalo da razmišljamo o njoj, naročito ne ako smo se odlučili za neku AMD/ATI HD grafičku kartu.

zaista jako loša naponska sekcija.
u poslednje vreme možda i najbednija.
imao sam 4 mrtve na servisu...

u kombinaciji sa losim jeftinim napajanjem, zagarantovana reklamacija u garantnom roku :d

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da ploca podrzava a ne i da smo prodavali quad na njoj, na nju najcesce idu Semp 140 i Athlon 215. Stvarno ne znam kakvu naponsku sekciju ocekujete na ploci od 35e. Da je sve na njoj idealno svi koji kupuju skuplje ploce bi bili *****i. Ako bi mean mashine naveo za koje potrebe mu je potrebna mozda bismo imali neki konkretniji savet.

za potrebe stajanja na polici ili kao ukrasni detalj na zidu je idealna :d.

po specifikacijama je super za 35e svakako si tu u pravu...
ali po toj logici i yugo za 5k eur je extra, jer ima 4 tocka, moze da se nagura 5oro ljudi, itd...

prosto, ne isplati se stednja od 10-20eur.

E hvala vam na informacijama. Bitno mi je da nije za ozbiljnije procesore. Ispada iz razmatranja.

za potrebe stajanja na polici ili kao ukrasni detalj na zidu je idealna :d.

po specifikacijama je super za 35e svakako si tu u pravu...
ali po toj logici i yugo za 5k eur je extra, jer ima 4 tocka, moze da se nagura 5oro ljudi, itd...

prosto, ne isplati se stednja od 10-20eur.

Da ali se yugo za 800e vise nego isplati, govorim iz iskustva (ponovo). I ovu plocu bi uporedjivao sa tim yugom, znaci najjeftinije sa najjeftinijim a ne sa yugom od 5000e jer za te pare mogu mercedesa da nadjem dok za 800e ne mogu da nadjem nista drugo sem yuga. Ovo sto si ti napisao nema nikakve veze sa mojom logikom, moja logika je bila da za 35e nemas bolju plocu. E sad, ako covek hoce da potrosi 1500e umesto 800e onda moze da nadje i bolji auto. Vidim da covek planira medjugradske relacije pa je lepo odustao od yuga.
P.S. Za stajanje na polici nije prakticna jer kad nakupi prasine tesko se cisti a na zidu bi lepse izgledao neki plavi full atx Gigabute. :p

Poslednja izmena:
pa i za 800e nemas bolji auto, slazem se.
ali njega ces moci da vozis i "van garancije", sto se za ovu plocu, na osnovu dizajna i upotrebljenih elemenata tesko moze reci.

p.s. ako znas nekog ko prodaje yuga, javi na pm :D

Poslednja izmena:
Meni nije ni jedna ploca dosad izasla iz garancije, 3 god su dug period.
I yugo se remontuje na 3 god. Evo ja cu ti prodati moj, cena sitnica 800e, ali samo ako si max daleko do Nisa jer dalje nece da moze. :p

Momci, drzite se teme, pustite yugo i mercedes :)

K9N6PGM2-V i V2 su ploce namenjene OEM segmentu, dakle najjeftinije. To sto kod nas (i u regionu) uparuju plocu od 30 EUR sa CPU od 100 EUR, zajedno sa 64bit grafikom (ali bitno je da ima 1G VRAM :sarcastic) i reklamiraju kao gamer racunar je druga (i malo duza) prica.

Poslednja izmena:
Momci, drzite se teme, pustite yugo i mercedes :)

K9N6PGM2-V i V2 su ploce namenjene OEM segmentu, dakle najjeftinije. To sto kod nas (i u regionu) uparuju plocu od 30 EUR sa CPU od 100 EUR, zajedno sa 64bit grafikom (ali bitno je da ima 1G VRAM :sarcastic) i reklamiraju kao gamer racunar je druga (i malo duza) prica.

E..... za ovo imaš pivo ili dva ako oćeš. :d

Nazad
Vrh Dno