Šta je novo?

MSI K9N Neo -F v3 problem

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
CPU: Atholon64 3000+
MOBO:MSI K9N -F v3
MEMO:1GB ddr2 NCP 667mhz
HDD:Maxtor 40GB ATA
GPU:Ati x1050
PSU:Chieftec 300w

Mislim da je ostalo nebitno za temu!

Dakle problem ove ploce je u tome sto nece da sacuva bios setings!
Danas je stavljena je nova baterija i najnoviji bios v2.6!

Dakle ploca potpuno normalno radi na default setovanjima u biosu,win radi najnormalnije sa tim shto restart nema funkciju kada uradim restart nece da butuje i naravno ne pali monitor!:mad:

Power button radi najnormalnije kao i sve ostalo!,)

Znaci cim promenim neshto u biosu ne pali monitor i moram da uradim celar cmos sa jumperom!:S:

Ima li iko nekakvu ideju shta bi to moglo biti?:wave:

Pa ne mogu da klokujem,cim promenim bilo kakvo podesavanje u biosu on nece da ga zapamti i da butuje...

Da li se to odnosi i na neko najobicnije podesenje u biosu, tipa da ukljucis ili iskljucis lan u biosu?

Da,npr uradim disable flopy drajva,posle toga nece da butuje!
Znaci bilo kakva promena u biosu nece da se sacuva!

Poslednja izmena:
Jesi stavio bateriju i jumpere?

Ja bih je reklamirao, naravno, ako je u garanciji.

soni je u pravu, da ti clear cmos dzamper nije ostao na clear???

Procedura za ciscenje CMOS-a:

1) Izvući kabl za napajanje
2) Nekoliko puta pritisnuti Power taster na kućištu kako bi se sve komponente ispraznile
3) Očisti CMOS preko JBAT1 džumpera – potrebno je da ga ostavi 20-ak minuta u toj poziciji. Ili da izvuče bateriju iz matične na 20-ak minuta.
4) Baterija mora da odgovara po karakteristikama onoj ranije korišćenoj – ne samo po dimenzijama
5) Priključenje kabla za napajanje, paljenje, ulazak u BIOS i korišćenje Load Fail-Safe Defaults opcije.
6) Gašenje računara i ponovno paljenje nakon nekoliko minuta. Provera da li je BIOS pravilno setovan i da li se računar normalno ponaša.

Ako i dalje CMOS ne pamti podešavanja evo šta liste mogućih rešenja:

1) Napajanje (Chieftec od 300W) je izgubilo na efikasnosti tokom vremena pa sada pravi probleme. Promena napajanja za neko jače i novije i testiranje sa njim.
2) Memorija (1GB ddr2 NCP 667mhz). Proveri je sa memtestom. Ako je ispravna, potrebno je da sam uneses njene karakteristike i eventualno povisis njenu voltažu (u okvirima predviđenim za nju). Možes videti na sajtu proizvođača njena podešavanja. Najjednostavnije je da probas sa drugim modulom.
3) Proveri da li je sve povezano kako treba (svi tasteri na kućištu su pravilno povezani sa matičnom pločom, itd.) Ako može neka testira komponentu po komponentu, pa će metodom elimancije doći do neispravne (ako je do komponenti).

Ako sve ovo ne pomogne - MSI je otvorio regionalnu kancelariju u Beogradu. U okviru iste nalazi se FAE tj. tehnicko odeljenje.

Slobodno kontaktiraj: http://www.msi-serbia.com/index.php?func=html&name=aboutus

Pozdrav ;)

Pa ono prvo sam sam uradio sve!
Isti problem je bio i na 400w napajanju!
Memoriju cu da probam sada!
Verujem da je sve povezano kako treba,proverio sam nekoliko puta do sada!

Vidim da je tema matora ali ajde da ne otvaram novu. Trenutno imam ovu plocu u kombinaciji sa X2 5200+ 2.7. Imam slican problem kao ultimo, ali taj problem imam otkad sam fleshovao zadnji BIOS 2.9. Pre njega sam imao 2.2 verziju tj. onu prvu, tada je ploca bila dobra za klok, BIOS je uvek pamtio podesavanja, ali ver 2.2 je imala jedan drugi problem. Naime, kada se klokovani (3.2) CPU optereti orthosom on SPUSTA frekvenciju na 11xx mhz, cim zaustavim orthos frek. se vraca na 3.2. Zaista cudno, a cool and quiet je ISKLJUCEN u BIOSu. Zato sam i stavio poslednji BIOS, ali sa tim poslednjim imam onaj prvi problem.
E sad, pitanje glasi: Kako da fleshujem neki stariji bios, recimo v2.5 i da probam sa njim, live update mi ne dozvoljava da ufleshujem stariji bios od postojeceg.

Hvala

Problem je u tome sto ploca ne radi kako treba sa 2.6 biosm, moze samo do 2.3 ili 2.4, nazalost. Imam iskustva s tim problemom, mislim da mu nema pomoci, znaci samo stavi 2.3 ili 2.4.

hvala na informacijama momci:)

Vrh Dno