Šta je novo?

MSI k9 NEO V3 drivers!!!

chipc

Slavan
Učlanjen(a)
13.08.2004
Poena
319
Naime ova ploca sa chipset-om nforce 560 me toliko zaglupljuje da je to necuveno.
Ja drivere da lepo "uguram" ne mogu pa BOG!!!
Ni one sa diska uz plocu*(njih sam na kraju probao, sta cu) ni officijelne (ver.12.12 i zadnje za ovaj chipset 560 ver.12.15), a tu mislim na ide ata/atapi controllers koji izgleda ovako

a trebalo bi ovako kao kod moje ploce nf 550

znaci odradi Microsoft driver-e a ne Nvidia.
E to ne bi bilo strasno nego i u ADD/REMOVE nemam nikakve nvidia drajvere koje bih mogao da deinstaliram, ali mi recimo ostale komponente sa ploce , mislim na mreznu, zvucnu itd. rade normalno.
UZ to mi i ASUS 2600 xt secka na nekim normalnim(samo na onim 640/480 i 800/600 ne secka :smash: ha ha) rezolucijama i to igrice kao sto su Carbon, NFSMW, COD4 na 1024/768 uostalom sve na nekim normalno visim , ne i najvisim to ne bih smeo ni da probam.
To govorim iz prostog razloga sto dok ne resim problem sa plocom ne mogu da budem siguran da li je problem u grafickoj i njenim drajverima ili je u pitanju nekompatibilnost ove dve komponente odnosto "krljanje" njihovih drajvera.
Ima li koga sa ovom plocom da je imao slicnih problema?

Ja sam tu istu plocu pod hitno vratio u prodavnicu i uzeo asusa sa 570. Sam taj famozni 560 mi je cudno izgledao jos je moj primerak ploce imao muka sa usb portovima posle pola sata pogasi sve usb portove i mora restart posto mi je net na usb ovo me je bas nerviralo.Takodje mnogo problema sa nvidia softverom koji nije prepoznavao cipset a cak mi je par programa prijavljivalo nf4 cipset pa bih pre rekao da je ovo nesto sto je samo prekrpljeno da bude jeftino .Sa nf 550 nisam osetio nikakve probleme iako je ploca bila msi .Jedina svetla strana koju sam primetio za tri dana na v3 ploci je neverovatno brz rad sa ram memorijom ali nisam mogao tada da probam i dual chane na nf550.U sustini po meni je nf 550 bolji cipset iako se vise greje.

Sta da ti kazem udarise ovi praznici a mislim da bi je vec reklamirao a i ploca nije moja vec sam config. sklopio za burazera koji sad muku muchi a i ja pored njega koji ne znam kako da mu objanim sta mu to ne valja pa mu i stare igrice koche!!!!

Poslednja izmena:
Sto se tice igara ja sam imao istih problema sa ovom plocom, radile su ocajno, ali updateovao sam BIOS sa 2.1 na 2.3 i sada igre rade ok!

A ovaj problem sa drajverima sam tek sada primetio. I kod mene isto nema sata drivera.

system.jpg

ja imam tu plocu, i nisam nezadovoljan ! jedino sto izgleda pod vistom ne mogu da uradim live update biosa, jer navodno na sajtu softver je radjen za xp i to je to ! mrzi me da se bakcem disketama i koje cim !

Sto se tice igara ja sam imao istih problema sa ovom plocom, radile su ocajno, ali updateovao sam BIOS sa 2.1 na 2.3 i sada igre rade ok!

A ovaj problem sa drajverima sam tek sada primetio. I kod mene isto nema sata drivera.
Ma taj problem ne bi trebao da ima veze sa igricama, ja kod sebe na nf 550 sam probao neke driver-e i takodje instalira MS,i zeza recimo sa sata dvd rezacem ali se igre ponasaju OK, ali me izbezumljuje sto u Add/Remove nemam drv. koje mogu da deinstaliram.
ZA igre je izgleda ONA problem, ali sam ja mislio da je ipak kombinacija mat(ER)icna ploca i Graficka, ali sam tek sad video da je u jos u reviziji za 2.3 verziji bios-a
ispravljen tj prepravljen mod za :
Fixed BIOS report incorrect CPU temperature.
- Change DMI information from AGP slot to PCIE slot.
Verovatno je to al' sad treba burza da ubedim da flesuje ploca"!"!"!"!?!?!?

ZA igre je izgleda ONA problem, ali sam ja mislio da je ipak kombinacija mat(ER)icna ploca i Graficka, ali sam tek sad video da je u jos u reviziji za 2.3 verziji bios-a
ispravljen tj prepravljen mod za :
Fixed BIOS report incorrect CPU temperature.
- Change DMI information from AGP slot to PCIE slot.
Verovatno je to al' sad treba burza da ubedim da flesuje ploca"!"!"!"!?!?!?

Ma morace da flashuje bios, nema mu druge. Ista situacija je bila i kod jednog mog drugara sa tom plocom i Asus 8600GT, nijedna igra mu nije radila normalno, cak je i PES2008 seckao. Na kraju sam mu odradio flash biosa preko MSI live updete-a (prilicno je bezbolan) na 2.3 verziju i komp je prosto progledao, graficka se razmalahala.

Nazad
Vrh Dno