Šta je novo?

MSI K8N Diamond

CHILIHOT

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2006
Poena
304
Jel podrzava MSI K8N Diamond AMD-ove dual core procesore ili ne??

Ako ne koje MSI ploche ga podrzavaju?

Koju bi ste mi inache plochu preporuchili koja podrzava X2 porcesore a i da je dobra za klokovanje i oc do 150 evra???

Hvala na odgovoru

Pozdrav

Poslednja izmena:
taj drugi link je za MS 7100 a to je Diamond plus a ne Diamond.

Probano:AMD x2 3800 i MSI Diamond...No way...
Preporuku nemogu da ti dam dok mi ne prodje gomila ploca kroz ruke i natenane ih ne istestiram.Nadam se da ce se javiti neki stariji kolega

P.S. DFI LanParty je dobar ali iz iskustva znam da moze biti malo na tri coska.Epox-a na jugu ima nikako uglavnom su to MSI i ASUS

CHILIHOT je napisao(la):
Jel podrzava MSI K8N Diamond AMD-ove dual core procesore ili ne??

Ploča bi morala da podržava AMD Dual Core procesore, možda je potrebno samo uraditi Bios update, ili nabaviti ploču koja ima aktuelni Bios.

Na MSI stranici takođe je navedena podrška za DC (Bios 7100v19):

K8N Diamond CPU Support Status

Viđao sam takođe kombinaciju DC + MSI K8N Diamond u signaturama po nemačkim forumima, a ima i gotovih sistema sa MSI K8N Diamond + AMD Dual Core, kao recimo ovaj ovde:

AMD Athlon 64 4400+ X2 + MSI K8N Diamond

Ja bi ti preporucio da zaobidjes MSI !
za seriju ploca sa KT400 chipsetom mogu odgovorno da tvrdim da su to najgore ploce prodavane na ovim prostorima !

I kakve veze sad ima MSI K8N Diamond, jedna zaista izuzetna ploca (pritom sa nF4 cipom) sa nekim starim VIA KT400 plocama?

Update iskustvo:
serviser iz susedne prijateljske firme je update-ovao bios i ploca mu je proradila sa dc3800+.Proban update na ploci kod nas i dalje no way.Ploce su identicna revizija,ali kupljene u razmaku od 6 meseci.WTF?
Neispravna ploca?Ali ona radi sa AMD64 bez problema i overklokuje se sasvim solidno_Ostaje da se provere razlike vizuelno,mada,ako su ista revizija trebalo bi da isto rade.
Da li to dovodi u pitanje kvalitetu komponenta koje dolaze kod nas?

CAR je napisao(la):
I kakve veze sad ima MSI K8N Diamond, jedna zaista izuzetna ploca (pritom sa nF4 cipom) sa nekim starim VIA KT400 plocama?

Pre dva dana sam bio apdejtovao BIOS sa 1.8 na 1.9. U upustvu za flash lepo pise: Do not flash is everything is OK (pise i Do not flash if you don't know what are you doing :) ).

Nakon fleshovanja BIOS-a na verziju 1.9, RAID0 niz (koji btw koristim jos sa NF3 Ultra maticne ploce, dakle ta dva diska u RAID nizu nisu rasparivani zadnje dve godine, samo su prebacivani sa EPOX 9NPA3+, na MSI NF3 i sada na K8N Diamond...) je prijavio Healty stanje, ali sistem nije mogao da cita sa RAID0 niza (javio je kao Hard Drive malfunction, unable to read from source disk i tako jos par redova nikad gorih upozorenja). Naravno nista nije pomoglo, ali srecom da je sam kontroler prijavljivao da je niz ispravan (kada kontroler javi da ne valja niz, onda 99% ne valja :) ). Nekako sam preko laptop-a (Macintosh :) ) uspeo da skinem ponovo verziju 1.8, narezem na CD i flashujem nazad na plocu, nakon cega je sistem butovao tj. mogao da cita sa RAID0 niza kao i pre.

Eto, dobar taj K8N Diamnod, posebno sa novijim revizijama BIOS-a :)

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Pre dva dana sam bio apdejtovao BIOS sa 1.8 na 1.9. U upustvu za flash lepo pise: Do not flash is everything is OK (pise i Do not flash if you don't know what are you doing :) ).
Kao sto si i sam primetio, lepo pise: "Do not flash if you don't know what you are doing" ;)
delimir je napisao(la):
Nakon fleshovanja BIOS-a na verziju 1.9, RAID0 niz (koji btw koristim jos sa NF3 Ultra maticne ploce, dakle ta dva diska u RAID nizu nisu rasparivani zadnje dve godine, samo su prebacivani sa EPOX 9NPA3+, na MSI NF3 i sada na K8N Diamond...) je prijavio Healty stanje, ali sistem nije mogao da cita sa RAID0 niza (javio je kao Hard Drive malfunction, unable to read from source disk i tako jos par redova nikad gorih upozorenja). Naravno nista nije pomoglo, ali srecom da je sam kontroler prijavljivao da je niz ispravan (kada kontroler javi da ne valja niz, onda 99% ne valja :) ). Nekako sam preko laptop-a (Macintosh :) ) uspeo da skinem ponovo verziju 1.8, narezem na CD i flashujem nazad na plocu, nakon cega je sistem butovao tj. mogao da cita sa RAID0 niza kao i pre.

Eto, dobar taj K8N Diamnod, posebno sa novijim revizijama BIOS-a :)
Jel' ti radi sad? Radi.

Pa sta kukas onda?! :D

Vrh Dno