Šta je novo?

MSI K8 Neo 4 Platinum chipset cooler ?!

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Znaci das 150 evra za plocu i crkne j***ni cooler za chipset, preporucite nesto za zamenu fabrickog ******, gde ima da se uzme dobar cooler NS/BG i koji ?

Moras imati u vidu da ti treba neki nizi hladnjak kako ne bi imao problema
sa montiranjem pojedinih grafickih kartica.
Mislim da bi ti Cooler Master Blue Ice zavrsio posao.
U sebi ima i termalni senzor, tako da ne bi trebao da bude bucan.
Evo je i slika

Prilozi

• cm-blueice.jpg
    cm-blueice.jpg
    16.2 KB · Pregleda: 60
U stvari je ortak vlasnik ove ploce a posto uskoro u nju bode 7800GT treba da skontam sta da stavimo na chipset ..... ?! (nisam dobro postavio pitanje ***)

Poslednja izmena:
Ja imam MSI K8n SLI Platinum i 7800GT. Ako planiras da stavljas kuler, moraces da nadjes neki tanak. Sigurno bi u servisu za MSI nasao isti takav. Meni jedino smeta sto je dosta bucan.Tacnije najbucniji od svih, a najmanji, kakva nelogicnost!?

Pa i nije bas nelogicno samim tim sto je najmanji mora da se vrti na vecem broju obrtaja da bi ohladio chipset :eyebrows:

Meni je taj cooler na chipsetu bio mnogo bucan,pa sam trazio od MSI Netherlands da mi posalju novi,tisi i ljudi,tacnije neki Ruudt Swannen mi poslase...
Samo sto je taj novi bio mnogo stegnut za onaj metalni deo pa nije radio odmah,nego sam morao malo da ga customiziram...
Sad "Radi a ne cuje se"

Dakle samo kontaktiraj MSI support i uz malo znanja engleskog ce ti poslati,bez ikakve naplate...

Ma znam da se on vrti najbrze, na nekih 6300 obrtaja, ali svejedno mogao je neki tisi da bude.
A kako da ih kontaktiram, to mi je malo nelogicno?!

Kod mene se stari vent. vrteo na 7500-8000 rpm...

Sto ti je nelogicno?
Napises im pisamce u kom se zalis da ti je vent. na maticnoj MSI 7125 poludeo tj. da pravi veliku buku i da ti to mnogo smeta bla,bla,bla...
Meni je stiglo 3 dana nakon slanja mail-a,jos me covek pitao da li je stiglo i da li funkcionise kako treba.

I ja imam plocu MSI NEO-4 F i sada me je mao strah za chip set razmisljam da stavim pasivni hladnjak umesto tog malog aktivnog kulera.

Pitanje za Duke Nukem-a: koji verziju biosa koristis na tvojoj Neo4 Platinum?

Koristim originalni bios,probao sam sve verzije 1.9 bese zadnja...
Sa ovim novijim bios-ima mi ne radi C`n`Q kada overclockujem masinu,dok sa originalnim ne radi front USB od kucista...Ipak,izabrao sam oc+c`n`q

Titan kuler za cipset (ili graficku). Jeftin, malih dimenzija a posao dobro radi.

Nazad
Vrh Dno