Šta je novo?

MSI K7N420 Pro

HITNO !!!

MSI K7N420 PRO (Pakom)
nema TV kartica, ima mrezna, i ima 5.1
DVD Pionir.
DDR 2x128 Samsung.
HD 7200 Maxtor

Media Player u zavisnosti od verzije drajvera pravi probleme.
Sa drajverima koji su stigli sa plocom mp3 i audio snimci prave prekide. Nemoguce je slusanje.

DivX se prikazuje po ubrzanom snimku.

Kada skinem digital dolby drajvere sve je OK.
Medjutim to nije resenje jer kupac insistira upravo na toj opciji
Skinuo sam sa sajta i najnoviju verziju dolby drajvera i BIOS 2.4 isto se desava.

Zna li neko sta je u pitanju i kako da resim problem.

HITNO mi je jer danas moram da isporucim konfiguraciju.

Hvala

Re: HITNO !!!

Dejo je napisao(la):
MSI K7N420 PRO (Pakom)
nema TV kartica, ima mrezna, i ima 5.1
DVD Pionir.
DDR 2x128 Samsung.
HD 7200 Maxtor

Media Player u zavisnosti od verzije drajvera pravi probleme.
Sa drajverima koji su stigli sa plocom mp3 i audio snimci prave prekide. Nemoguce je slusanje.

DivX se prikazuje po ubrzanom snimku.

Kada skinem digital dolby drajvere sve je OK.
Medjutim to nije resenje jer kupac insistira upravo na toj opciji
Skinuo sam sa sajta i najnoviju verziju dolby drajvera i BIOS 2.4 isto se desava.

Zna li neko sta je u pitanju i kako da resim problem.

HITNO mi je jer danas moram da isporucim konfiguraciju.

Hvala

Zaboravih Windows 98 SE.

notax je napisao(la):
nForce 415 bi mi se mogao svideti, ako dodje na Brand plocama po ceni od 260-300 DM. Toliko.
Notax, ne lupaj gluposti kad nemas pojma. K7N 420D u PCCentru kosta 155 Eura, sto nikako nije 420 |DEM.
K7N 415 se pojavio i kosta nekih 15 Eura manje.

Re: Re: HITNO !!!

Dejo je napisao(la):
Zaboravih Windows 98 SE.
U medjuvremenu su se pojavili nForce drajveri za W98 i teski su oko 5 MB.

Resenje je da se stavi Millenium ili Win2000/XP.

Probaj s ME ko sto covek rece

.

Re: Re: Re: HITNO !!!

drfedja je napisao(la):

SE definitivno nece ni sa novim drajverima.
Probao sam i Milenijum. Na jednom forumu momak koji je imao iste probleme rece da ih je otklonio jedino sa XP-om.

Pod pretpostavkom da je primerak ploce koju imam ispravan
narednih dana cu sve nanovo istestirati na novim OS-ovima.

Hvala

P.S. Ubedio sam kupca da uzme ASUSU A7V133-M, tako da sada vise nije hitno resavanje problema !!! ;-)

Postoji jedan fajl u Windows/System direktorijumu koji se izbrise i sve onda radi kako treba.

Probaj s ME ko sto covek rece

NEma nista od Milleniuma, 2iljadarka rula! Ama ja sam do pre sat i po imao milenium, i onda ga re-instal, i sad imam 2000...

U svakom slucaju mnogo je bolja od milenijuma...

Čitajući današnje vesti o SiS Xabre 400 grafičkoj pade mi na pamet integrisana ploča sa sis čipsetom i Xabre 400 grafikom. Uopšte ne sumnjam da će se to desiti, recimo za božić. Sada zamislite PCChips ploču sa grafikom boljom nego gf4 mx440, DDR memorijom, integrisanim zvukom,lan-om, modemom, Ide serial ATA, usb2.0, i externim agp slotom za 100€. Ako se to ostvari, a ubeđen sam da hoće, sumnjam da neintegrisane ploče imaju svetlu budućnost.

Pa dobre stvari su sto je sve to dobro povezano i nemas konflikte medju delovima, mada opet, razmisljaj o upgrade-u...
Morao bi da kupis novu plocu, jer ako ne bude 'obinih ploca', niko nece ni proizvoditi ne integrigane grafike kartice...
Znai bilo kakav upgrage-200dem... mada opet, ipak je to prihvatljivo (primamljivo...)

Znaci moje je misljenje da na integrisane ploce nikad nece umreti, samo mozda budu manje masovne

dzzel@ je napisao(la):
Čitajući današnje vesti o SiS Xabre 400 grafičkoj pade mi na pamet integrisana ploča sa sis čipsetom i Xabre 400 grafikom. Uopšte ne sumnjam da će se to desiti, recimo za božić. Sada zamislite PCChips ploču sa grafikom boljom nego gf4 mx440, DDR memorijom, integrisanim zvukom,lan-om, modemom, Ide serial ATA, usb2.0, i externim agp slotom za 100€. Ako se to ostvari, a ubeđen sam da hoće, sumnjam da neintegrisane ploče imaju svetlu budućnost.

Iz tvojih usta u Bozje usi, ali ja bih voleo da vidim da se to desi :) Ako nista organizovace se najjaci proizvodjaci da umlate ove integrisane :D
Pitanje je kako se sve to integrisano u praksi ponasa, gde zeza a gde ne, sta valja a sta ne...uostalom svaki dan citamo neki problem sa zvucnom ili sa grafickom na integrisanoj ploci...(sto ne znaci da u buducnosti nece biti bolje ploce...)
P.S. drago mi je samo sto su odustali od ugradnje Savage-a na ploce :D

filipenko, duze sam citao tvoj potpis nego poruku:p

Re: Re: Re: HITNO !!!

drfedja je napisao(la):

Radi i pod W98SE Divx ali kada se iskljuci Dolby u device manageru.

Anonymous je napisao(la):
NEma nista od Milleniuma, 2iljadarka rula! Ama ja sam do pre sat i po imao milenium, i onda ga re-instal, i sad imam 2000...

U svakom slucaju mnogo je bolja od milenijuma...

Rula i ME samo ga treba podesiti(meni rula vec 1 god i nisam ga jos reinstall)...no elem neka covek stavi sta mu se svidja..komentar je bio samo da 98-ica teze vari plocu

A sto se tice integrisanih ploca one nikad nece odumreti jer bi:
-do sad odumrle da je tako
-uvek ima kupaca sa tanjim dzepom
-uvek ima kupaca(citaj kompanija) kojima ce integrisane ploce zavrsiti posao
-sam proizvodjac vrsi bolju sinhronizaciju komponenti(kasnije i kroz reviziju biosa)
-dobija se "gotoviji" poluproizvod(sirovina) - ko razume razumeo je
-tacno je da treba misliti i na upgrade kasnije ali pitanje je samo vremenski period za koji ce upgrade vrsiti posao. Naime da bi pojasnio malo: integrisana ploca ima kraci period korisnosti u odnosu na porast potreba korisnika ali i "solo" ploca ima svoju granicu odnosno za sledeci DDR standard recimo 400 vec VIA 333 gubi trku...nadam se da je jasno

Anonymous je napisao(la):
filipenko, duze sam citao tvoj potpis nego poruku:p

Zato je nova poruka kratka i jasna :D

Nazad
Vrh Dno