Šta je novo?

MSI K7N2 Delta2 Platinum

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Uzeh je juce, pa moram da izrazim odusevljenje plocom.
Naime, prethodno sam imao 8RDA+ i K7N2 Delta-L. Prvu sam zamenio zbog problema (ispostavilo se resivog) sa 9800pro, a drugu jer je PCI ATA133 raid pravio smetnje TV Tuneru. Pre svega sam je uzeo zbog P-ATA raida koji radi cak nesto bolje od Silicon Image-a i GB lan-a.
NVRaid je stvarno mnogo dobra stvar, S-ATA, P-ATA u svim kombinacijama,zbunili me sto na MSI site-u pise "2 SATA+1 PATA" ali sa 2 P-ATA diska radi kao sat.
Inace, ovo je prvi put na nekoj ploci (a bas sam ih video previse) da naponi stoje zakucani na svoje vrednosti i prakticno ne mrdaju (pomeri se poneki na ~5 sekundi za 0.01). Barton je na njoj stabilniji na nizem naponu nego sto je bio na prethodne 2.
Napon procesora moze da se menja do 2.3, a memorije do 3.3v, pa sad zalim za Corsair-om jer me zivo zanima sta moze.
Iznenadila me i brzina kojom je XP isprepoznavao uredjaje (s obzirom da je bio instaliran na drugoj ploci)
Memorijski protok u sandri je na 200fsb 3050 sa 2x512 Veritech PC3200 2.5-3-3-11, dok je na epoxu sa istom memorijom i setovanjima bio oko 29xx.
Zvuk nazalost nije soundstorm i bas je steta, s obzirom da joj samo jos to fali.

Cek, nisam te nesto razumeo: Stavio si PATA diskove na SATA kontroler preko adaptera ili 1SATA+2PATA?

Ma jok, dva P-ATA diska na P-ATA kontroler, jedino sto je to sve objedinjeno u NVraid kontroleru, pa dozvoljava da i P-ATA i S-ATA diskove kacis zajedno u RAID u bilo kojoj kombinaciji (ima 2xS-ATA i 2 P-ATA kanala)

Nazad
Vrh Dno