Šta je novo?

msi k7n2 delta platinum

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Kakva su vam iskustva sa ovom plocom?
Mogao bih da je nabavim pa me interesuju komptari, pohvale, zamerke....

Hvala u napred!

Ja je ne volim.
Ono jedni hvale, drugi kude.
Bolji chipset, kakav takav o.c. mogucnost zakljucavanja pci/agp freq.
Kod mene se nije proslavila, po tom pitanju, mada imali smo neke shoontave bartone, pa je verovatno zbog toga bio los o.c.
Po meni nishta specijalno, mada je svojevremeno bila dobra kupovina.

Ako ubodes dobru to je kool.
Pozz.

Imam odlicno iskustvo sa ovom plocom!Radio Barton 2600+ na njoj i Kingston 2x512Gb!Bio sam prezadovoljan!

Odlična pločka... lep layout, stabilna, u njoj mi trči XP2000+, 2xSATA, 2x256MB Micron u dual chanel, zamenio Northbridge kuler i stavio pasivni, pasivno hlađena Radeon9200... i tako, mašina se aman ne čuje. :D

Ima za overclock taj Core Cell koji nisam probao.

Imao sam je pre godinu dana, kupio sam je po preporuci i sa namerom da malo overclockujem proc Sempron 2400+ ali bezuspešno, ni da mrdne.
Kad sam zamenio proc i ploču za Celerona D 2.13 oc 3.52 Ghz i MSI P848 Neo LS ploču, "progledao" sam.

Limit za O/C je negde oko 225MHz, pa ako ti treba vise od toga potrazi neku drugu. Inace odlicna ploca sa svim mogucim dodacima (verovatno najkompletnija ploca za socket A). Ako je uzmes, obavezno na nju b3 bios (b4 ima problema sa stabilnoscu sem kad je na AUTO setovanjima) i neces imati zamerke.

Kada procitam sve ovo, mislim da mi se svidja.
Imam Bartona 2500+ i 2x512 sa asus6200 256mb. Ja mislim da ce se lepo snaci, a sta kazete?

mozes da ocekujes da te nece izneveriti, i jos ako ti je CPU zakljucan, ne mozes ocekivati da ti ploca bude ogranicavajuci faktor u OCu. ja sam sa obicnom deltom (znaci ne platinum) izvukao 215mhz magistralu, tako da bi ta trebala da ide vise... samo ne znam koliki je max Vcore - kod mene vrlo niskih 1.85V

kako to mislis niski
To je po neni solidna voltaza i to mozda i veca nego sto bi trebalo.

pa sa DFI-om koji sada imam ide do 2V :d. u principu nije 1.85V nisko, samo je prosecno za platinum model :)

naravno ja od 2V nemam koristi, mada ima procesora kojima treba 2+V za max rezultate...

Poslednja izmena:
imamo sam da biram izmedju pomenute ploce i shuttle an35n ultra.
Ja kao odabrao ovu MSI. A dolata za moju plocu koju mozete sa strane da vidite je 3X veca nego za shuttle.

doplata... ne znam, jel ti to uzimas novu plocu, tu MSI? ako je polovna, ne znam koliko bi ti to trebalo da doplatis...
polovna tvoja je 25-30e a p[olovna MSI 35-40 u vrh glave da neko trazi 45e... imas abita nf7-s da nadjes i po 45-50e a ja licno mislim da je mnogo bolji od MSI

Ta plocu MSI je jos 30 meseci u garanciji. Trazi mi da 85eura za tu plocu.
Koliko bi trebalo da vredi ta ploca?

Ja sam tu plocu novu platio negde pre dve godine 95e!

MSI planinum je sa full pakovanjem i koristena par meseci.

Baraba je napisao(la):
Trazi mi da 85eura za tu plocu.

Licno mislim da ti se ta kupovina ne isplati.Po tom racunu ispada da ti treba da doplatis cca 55-60E za tu plocu,a ja sam je 9.1.2006. novu kupio za 4300 dindzi(tada cca 50E)(Da se razumemo-nije u pitanju bila nikakva kupovina "ispod zita".Usao sam lepo u radnju trazio Socket A plocu i cao).

Sam proceni:wave:

Gde si ti mogao da kupis takvu plocu za 50eura i to novu?

Nista licno, ali mislim da samo lud ili neinformisan covek moze da da 85 evra za socket A plocu, makar bila u garanciji 10 godina!
@Baraba, ako to kupujes za sebe, bolje za te pare uzmi DFI nF4X infinity za 75-80 evra, prodaj Bartona za 65 evra i uzmi Sempron 2800+ za iste pare, posto svaki ide na 2.4 GHz, a ako si slab sa lovom prodaj tu graficku za 40 evra i uzmi bilo koju PCIE i zavrsio si posao.
Diskutovanje o performansama Barton vs [email protected] GHz je izlisno.

Poslednja izmena:
Pa zato i trazim misljenje.
koliko bi po vama trebalo da vredi ta ploca.

Poslednja izmena:
znaci taj bi te stvarno odrao za 85e :d

pa mogao si malo da pogledas po oglasima na benchu i da i sam vidis da se cak i najbolja SoA ploca prodaje za manje od 50e

Hvala. Ja sam toliko zeleo bolju plocu da sam to prevideo skroz. Ali tu ste vi!

Pokusao covek da te odere, ali se nisi dao. Ta ploca ne vredi ni dinara vise od 45e. Skoro sam kupio plocu iz potpisa za 40 eura. Mislim da je ovaj Epox kompletnije resenje zato sto ima 6xSATA na dva odvojena kontrolera (2+4) sa dva odvojena RAID-a. Ako kojim slucajem mozes da biras bolje uzmi Epox, ABIT ili DFI plocu. MSI je tek prosecan.

Sta to znaci ODLICNA? Na koga se odnosi?

t.o. je napisao(la):
Pa tada je abit nf7 bio ~65, epox 8rda3+ ~75 a nf7-s ~80
U pravu si!Moja greska!Ipak je proslo vise od 2 godine(ala vreme leti:d ),ali to je jos veci razlog da covek ne daje 85e za ovu plocu ,jer ipak je previse!:eyebrows:

Baraba je napisao(la):
Gde si ti mogao da kupis takvu plocu za 50eura i to novu?

Prvo izvinjavam se sto nisam stigao pre da odgovorim.
Drugo plocu sam kupio(nije reklama-potkrepljujem svoj prethodni post) u Strong-u u Balkanskoj ulici.Kad mi je covek rekao 4300 ceo moj odgovor bio je "Daj" :d .Cisto poredjenja radi tada su zbog nestasice mogle da se nadju samo ploce sa VIA cipsetom(cena 50-60E) ili NF7-S2G ili 8RDA+pro(obe po krajnje pristupacnoj ceni od 85e:wall: ).
PozZz:wave:

za tu plocu ni mrtav ne vise od 40e i to samo u slucajuda si u predhodnom zivotu zelo da ima tu plocu onda mozes dodati jos 5e.
i sam znas da racunarskim i svim ostalim tehnickim uredjajima ,kompnentama strahovito brzo padaju cene tako da ako je ta ploca kostala pre dve godine 95e prosto je nemoguce da posle dve gdodine kosta deset evra jftinije ,ili je covek hteo da te zaj ili on to racuna kao raritet nesto kao oldtimer

zadji u neku prodavnicu pa pogledaj malo ceni ili ih proveri na netu
pa ces videti da ti prijatelj nije prijatelj

:d nista mi ne pricajte
najradije bih se vratio u proslost i ne bih otvarao ovu temu

Vrh Dno