Šta je novo?

MSI HD 7790 OC problem

coavasic96

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2014
Poena
245
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Yoga Pro 9i
Mobilni telefon
IPhone 13 Pro Max | Poco F3
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Ovako ljudi, pokusavam da overklokujem moju graficku karticu (MSI RADEON HD 7790 1gb oc) ali imam jedan problem. Kada promenim power limit (sve osim kad je na 0%) core clock mi se spadne na 300mhz i ne menja se, sto naravno znaci drasticno manji fps, a kada postavim power limit na 0 onda sve funkcionise ok. U cemu bi modao da bude problem?

u drajverima...tj catalystu...promeni ga, nije uvek najnoviji najbolji, naprotiv...

Pokusao sam sve moguce drajvere i ista prica. Napravio sam par SS, pa pogledajte, ako neko ima neki ideju, dobro bi dosla. Napajanje je Corsair 650w i ono sigurno ne predstavlja problem. Uporedite slike i bice vam jasno sta me muci. Krajnje neobican problem. 🙂 Ako se ne vidi na ovim slikama, videce se na slikama u rar fajlu.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    334.1 KB · Pregleda: 67
  • 2.jpg
    2.jpg
    341.4 KB · Pregleda: 70
  • 3.jpg
    3.jpg
    353.5 KB · Pregleda: 63
  • msi.rar
    msi.rar
    958.1 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Prvo nigde nisi okacio koje drajvere koristis, vidim da koristis Catalyst 13.12 meni je lose radila i sa 13.9 Catalystom jedini Catalyst sa kojim mogu da stavim drajvere 12.104-130328a-155980C-ATI (jedan od cetiri GCN drajvera) ali nikako drajvere iz Catalyst-a posto su jedino njeni drajveri za 7790HD pravljeni za GCN arhitekturu je Catalyst 13.4 (na slici ti je sa crvenim obelezena verzija drajvera a sa zelenim Catalyst) napravi SS uzgred preterujes sa OC narocito memorije napravi i ti iste shotove, moj savet je da predjes na gore pomenute drajvere i Catalyst a ako ti ne pravi probleme u igrama bas te briga za Kombustor
-Driver-Catalyst.png Kombustor.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno