Šta je novo?

MSI HAWK GTX460 1GB

kako meni rece demios,
editovanjm bios - a u nibitoru moze da se dobije ta dodatna voltaza,
nisam jos probao, ne stizem, ali bice bice...

ovde se vidi
da je napon na 1.137 .

Poslednja izmena:
Upravo sam procitao da razvojni tim MSI AfterBurner programa ne zeli da ugradi mogucnost podizanja napona za +200mV.

We dont have plan to release the new build that unlock voltage to +200
Razlog?
there are too many cases that prove some of users want to use such high voltage for 24hrs per day. So we have no choice
:lupko:
Izvor-http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=331255

Isti lik,kaze da nije preporucljivo cak drzati voltazu na +100mV 24/7 jer navodno skracuje radni vek grafickoj kartici.A na kutiju su stigli da zalepe silne nalepnice o kvalitetu ugradjenih komponenti i duzem radnom veku istih.

Poslednja izmena:
Za Asus directcu GTX460 TOP je maksimalni napon u biosu 1.1 V, a za Msi Hawk je 1.0875. Posto se graficki cipovi ne razlikuju jedini problem kod MSI moze praviti naponska sekcija na kartici koja nema hladnjak na sebi ili ako su koristili losije komponente nego Asus.
Sto se tice MSI Afterburnera, u njemu je moguce podici napon samo onoliko koliko je dozvoljeno u biosu i oni tu ne mogu nista vise da urade. Tako da ona prica kako oni to nece da omoguce jer su zabrinuti za kartice nema veze s vezom.

Ima li neko ideju cemu sluzi ovaj prekidac?I da li je on key za "+200mV"?

evo ovako,

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3695008&postcount=32 , prelistaj ceo post

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=4538982&postcount=67 takodje prelistaj ceo post

i da svima bude jasno,

xtremecoolocpunlocker.jpg
.

Xtreme Cool - Switch to ON to disable low-temperature protection

evo i zvanicno

http://www.msi.com/service/faq/2322.html .

Poslednja izmena:
sada sam dobio potvrdu od A - maze - a (tu sam kupio karticu) da cu tokom ove nedelje dobiti novu garanciju na tri godine,
sve pohvale za ovu firmu!!!

Poslednja izmena:
^
garancija stigla...na tri godine.

Dokle si stigao sa oc? Jesi modovao kojim slucajem bios? Dobih i ja jednu takvu kartu pa me zivo zanima sta si uradio i koliko,posto cu i ja malo da se poigram sa istom..

Evo kod mene sa default naponom radi 860MHz za core, 4100MHz za mem.
Ako dodam +100mV za core i +40mV za mem radi na 920MHz za core, 4200MHz za mem.
Ovde mislim na stabilan rad, više sati igranja Crysis i sl.
Temperatura mi nije nijednom prešla 58 stepeni, u igicama uglavnom je do 50.

cemu jurnjava za OC ?? Ako se zna da je ta kartica bar za narednih 2 godine majka Mara za sve sadasnje ali predstojece naslove ...samim OC se drasticno ne skracuje vek kartice ali se ipak skracuje(zahvaljujuci kvalitetnoj izvedbi) zatim i cena koja joj nije bas mala...znaci ako ide sve u fulu u podesavanjima u igricama cemu OC??.

^

izvini sto nisam ranije odgovorio,

evo nekih rezultata, (u attach - u),
krajni dometi karte su [email protected] za GPU, 1800 shader - i i za memoriju 2102,
e sad GPU može i više, naravno sa dizanjem voltaže, ali nisam uspeo (čitaj, stigao)
da ga iscedim, zanimljivo je i da na 900/2250 kombustor radi preko 20 min.
a onda sam ga prekinuo, ali 3d mark vantage puca odmah...
takodje nisam stigao (čitaj, trudna žena, pa je i ovo uspeh :D ) ni porceosr da poteram,
videću još malo da se poigram...

nisam se vise ni igrao sa karticom, ne drzi me vise ista strast za kolokovanjem kao pre :( . . . :(

cemu jurnjava za OC ?? Ako se zna da je ta kartica bar za narednih 2 godine majka Mara za sve sadasnje ali predstojece naslove ...samim OC se drasticno ne skracuje vek kartice ali se ipak skracuje(zahvaljujuci kvalitetnoj izvedbi) zatim i cena koja joj nije bas mala...znaci ako ide sve u fulu u podesavanjima u igricama cemu OC??.
:rtfm:

Msi gtx 460 hawk povecavanje voltaze

Uzeo sam danas gtx 460 hawk, pa sam krenuo malo da se poigram sa oc-om,
ali mi je max. voltaza za Core +100mV, dok sam po netu iskopao dosta review-a gde su uspeli da otvore +200mV za core samo koristeci najnoviji AB (2.1.0 7 beta),
i ja sam ga skinuo, editovao cfg fajl ali opet nista..
Jel ima neko ideju sta da radim?

Ovde su uspeli.. http://www.tweaktown.com/popImg.php?type=content&img=3496_03_full.png

Poslednja izmena:
Na zahtev MSI-ja naknadno je smanjena maksimalna dodatna voltaža sa 200mV na 100mV na HAWK karticama. Na Guru3D forumu autor AfterBurnera/RivaTunera je napisao malo više o tome, a verovatno je spomenuto negde i na Benchu. Inače, postoji "hack" koji otključava ovu voltažu, ali nije dobio zeleno svetlo autora AfterBurnera, pa je sklonjen sa nekoliko mesta, ali Google i dalje može da ga nađe.

pa bas mi to treba....
Znaci da su prve verzije koje su po testovima imale po defaultu max od 200mV?

Poslednja izmena:
Da, na svim testovima je korišćena verzija AfterBurnera koja je omogućavala do +200mV, ali je to kasnije smanjeno.

Elem, hack za AfterBurner imaš ovde: http://www.mediafire.com/?t5mh9j185eru4k5 Ne znam da li radi sa novijim verzijama AfterBurnera, pošto nije ažuriran od kad je napravljen.

A ako hoćeš baš da se igraš, najjednostavnije je da flashujes GTX460 BIOS sa otključanom maksimalnom voltažom, pa onda povećavaj voltažu po želji preko NVIDIA Inspectora.

Naravno, sve ovo radiš na svoju odgovornost! :smoke:

Nemam neku zelju opet da povecavam voltazu u BIOS-u, ranije sam gigabyte gtx 460 otvarao do 1.2V,
ali sad cu malo da se poigram sa hackom, hvala ti...

Koliko je uopste bezbedno 1.2V na vazduhu za GTX460?

Pa i nije bas bezbedno_Ono sto bi ja drzao Max je 1.15v ali 1.1v je sasvim dovoljno da se napravi dobar odnos izmedju performansi i zagrevanja chipa a da prilikom toga nema bojazni od degradacije.

^
Meni iz G..... kazu da ne moze da se produzi garancija, zvali su uvoznika i ne moze :(. Kako to negde moze a negde ne?

Sad sam ih i ja zvao i kazu da ne moze!!!!???!!!!

Poslednja izmena:
ja sam zvao kancelariju MSI - a za srbiju,
oni su reki da se obratim prodavcu i da se pozovem na njih,
pa ako bude nekih problema da ce oni intervenisati,
srecom momci iz A - Maze - a su fantasticni...

ustavri nisam zvao nego sam pisao mail,
pogledacu sutra adresu na koju sam pisao (posto sam pisao sa posla)
pa ti javljam.

Meni iz G..... kazu da ne moze da se produzi garancija, zvali su uvoznika i ne moze :(. Kako to negde moze a negde ne?

Sad sam ih i ja zvao i kazu da ne moze!!!!???!!!!
Nesto oni mute, ja sam isto kod njih kupio graficku i dobio sam regularno 3 god.

evo ga i mail na koji sam pisao,

Jasmina Stanojcic, jasminastanojcic(at)msi.com .

Izgleda da niko ne tera grafe na difoltu svi nesto budze i forsiraju :shock: dobro je to znati kad budu dospele na oglase da se prodaju. :trust:

Juče me me zvali iz G........, priznaje mi se garancija tri godine - poziv MSI Serbia je rešio sve. :banana:

Poslednja izmena:
cestitam :D !!!!!

umesto odmah da su ispali fer i ok, ovako moras da "pretis"...:lupko:

Nazad
Vrh Dno