Pazi ovako, sto se tice 3d maxa tu me iskljuci jer sam za isti totalni duduk, i prihvati Muzzy-jevo misljenje.
Ali sto se tice ostalog moram ti reci, po tvojim stavkama :
1. 128 MB ce vise sluziti kasnije - Nikako, u najboljem slucaju ona ce se izjednaciti sa verzijom od 64 mega, eventualno je preteci za frejm-dva, i medju njima nece nikada biti neke vece razlike koja se oseca
2. Sto se tvrdnji za Doom3 i UT2003 tice, to nije tacno. Brze u obe igre radi verzija sa 64 rama, u svim rezolucijama, sa bilo kojim nivoom detalja.
Drugim recima, (ako ikada) pocnu da se sustinski koriste tih 128 mega (naravno pocece ali koje godine i da li ce GF4 to moci da tera ???) ima da prodje dobrih 3 godine minimum, posto ce posle UT2003 i Doom3 da izlaze igre sa njihovim endzinima koje ce se, valja pretpostaviti, ponasati isto kao i same igre.
3. dobro se klokuje - da, kod Maxa

(bez uvrede

) Jedino se jos na Anandtechu tvrdi (MSI mu je sponzor

) da se MSi super klokuje, svi ostali kazu da nije nista posebno.
Drugim recima to zavisi od slucaja do slucaja i nije garant da ce se tvoja karta dobro klokovati. To zavisi od primerka.
A u svakom slucaju vise mozes da nasviras ovu sa 64 rama nego sa 128 rama pa je onda 64-ka opet brza
Naravno, nemojte me shvatiti da ja pokusavam da namecem nekome bezveze svoje misljenje. Samo mislim da nema svrhe placati danas kartu 20-30 evra vise (sto nije mala para) koja sporije radi od jeftinije verzije sa 64 rama apsolutno u svemu samo zbog pretpostavke da ce 128-ica brze raditi tamo krajem 2003 ili 2004 kad dodju neke nove stvari, a dotada nijedna GF4Ti nece biti nizasta
A inace, kao sto rekoh, idi na Anandov sajt i videces da 64-ka radi brze i do 10-ak frejmova u skoro svim rezolucijama...
-----------------------------------------------------------------------------------
Svaka msi ti4200 sa 128 rama ide makar 600 za memoriju sto je i dosta
posle je samo core bitan.U svakom slucaju drugar ima bas tu, njemu radi na 310 core,620 mem ali i 300c 600m je super za tu karticu nema neke razlike posle...
Definitivno uzeti karticu sa 128 mega
P.S. naravno, ako ti max mnogo znaci, tj. ako je razlika u njemu primetna, zabatali sve sto sam rekao i uzmi 128...