Šta je novo?

MSI GF2 Ti TV OUT problem

djuk

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
630
Imam MSI GF2 Ti TV OUT 64 MB, Bios 3.15.01.06.07, Detonator 28.32, Win XP. TV chip je Chrontel 7007.

Pri prenosu slike na TV nastupa problem. Koristim TVCC2000 i slika ja automatski preko celog TVa, gledam je istovremeno i na monitoru i to je OK, ali ono sto se desava na TVu je haos. Najcesce posle nekog vremena, naizmenicno ulecu zelena, plava ili crvena preko slike, a nekiput se to desi odmah. Efekat je slican kao kada kontrast na TVu otkacite do kraja, samo jos 10x izrazenije. Posto se boje pojavljuju i nestaju, cela slika blinkuje i treperi. Posle silnog trosenja zivaca i pomeranja kabla u razne pozicije, uspevam da postignem da sve bude OK, ali to je vise pitanje srece i strpljenja ne bih li mogao da uspostavim mirnu sliku na TVu.
Nesto tu nije u redu.FX
Sa prethodnom verzijom Detonatora 23.11, koristio sam samo prebacivanje na TV iz drajvera i ako bih probao po prebacivanju bilo sta da promenim (osvetljaj, kontrast...) slika bi na TVu postajala crno-bela. Takodje su boje divljale posle odredjenog vremena.
Sada slika postaje crno-bela jedino kada fizicki prekinem protok signala (otkacim kabl, pa ga ponovo spojim dok TVCC2000 jos radi).Kada ponovim iz TVCC2000 operaciju monitor-TV boje su tu.
Negde na forumu sam procitao da ovaj problem postoji i da se resava ako se neki kondezator nakaci na kabl, da li ovo sto se meni desava ima veze sa tim? Napominjem da sada osnovni problem nije u crno-beloj slici. Efekat razlivanja postoji i kada je slika BW samo u sivim nijansama.
Posto na TVu nemam SVHS ulaz (stari Grundig), vezu PC-TV ostvarujem na sledeci nacin:
iz PCa ide ~10cm kablic sa adapertom za kompozitnu vezu, odatle ide 1.4m kompozitni kabl koji se zavrsava sa SCART ulazom u TV.
Kada pipkam spojeve ovih kablova slika djuska, pa tako dovodjenjem kablova i veza u specificne polozaje, uspevam posle mnogo istrosenih zivaca da stabilizujem sliku.

Da li postoji kabl koji je na jednom kraju SCART a na drugom SVHS + onaj mali dzek za izlaz iz zvucne kartice?:confused:

:(
pa zar bash niko nema nista da kaze ??
:confused:

A sta da ti covek kaze kada si i sam utvrdio u cemu je problem, kontakti ti ne valjaju i to je uzrok svih problema. Sto se tice konektora i kablova svakakve kombinacije mogu da ti odrade u specijalizovanim radnjama, a problem mozes da resisi i na buvljaku.

Kablova ima na svakom cosku.Recimo preko puta Vukovog spomenika gde sam ja pazario bas taj koji tebi treba(pored menjacnice na Bulevaru)ili u General Zdanovoj u "onoj" prodavnici te opreme,ili u ITC-u ili kao sto Aca rece na buvljaku...

Vrh Dno