Ne pricam napamet imao sam procesor e5200 i ne znaci mu nista tih 4GHz. Na velikim frekvencijama ga bedna kolicina kes memorije kastrira nacisto. ( e 7000 i 8000 serija je 3 koraka ispred ) Imas poredjenja e5000 i Phenom 700 serije po netu pa vidi, Wolfdale sa 1mb kesa samo trotluje preko 3,7GHz.( a vecina preko 3,3 trazi veci napon ) Iz istog razloga su celeroni e1000 serije bili cisti promasaj i to samo zbog kes memorije, koliko god da se overklokuju nisu bili nizasta.
Naravno uvek je perverzija da se vidi 4GHz pa makar i na Celeronu ( wolfdale sa 1mb kesa ipak ne zasluzuje to bedno ime 😀 ), mislim da je to uvek bila boljka AMD korisnika pa je AMD uveo oznacavanje prema "stvarnoj snazi". I sta ti si sad nasao primerak koji radi na niskoj voltazi i generalizujes, pa vecini za 3,7GHz treba preko 1,35 ili vise, a tad Box kuler nije za upotrebu. (evo ja sam za moj q9300 dobio "napredni Box sa bakarnom bazom " pa se on jedva drzao i urlao pri svakom ozbiljnijem radu....msm ok ako ti buka nije problem.