Šta je novo?

MSI FX5800 je dobra karta...

DusaN je napisao(la):
...

Koji su to softverski problemi? Navedi neki od te gomile.

A inace, bio je i brzi i bolji od Geforcea, iako su oba dx7 karte imao je vise dx8 funkcija, bolju sliku, bilo na monitoru, bilo na TVu, da ne pricamo o pustanju filmova (divx, dvd i slicno).

Radeon 1 bio brzi i bolji od GF2 GTS-a ???? Mozda je imao za nijansu bolju 2d sliku koja na NV kartama tada nije bila bas savrsena. Za ostalo cu se nasmejati. :D

OptiPlex je napisao(la):
...

Radeon 1 bio brzi i bolji od GF2 GTS-a ???? Mozda je imao za nijansu bolju 2d sliku koja na NV kartama tada nije bila bas savrsena. Za ostalo cu se nasmejati. :D

Gde sam ja (ili bilo ko u ovom topicu) to napisao GF2 GTS? 'Ajde pokazi mi.
A mozes da se smejes samo sebi i svom neznanju.

OptiPlex je napisao(la):
...

Jeste bio brzi ali ni razlika nije bila nesto znacajna.Naravno pricamo o Radeonu DDR.Sto se tice 2D,nije nijansa nego 200 nijansi bolju sliku je imao :D .I ne da Nvidia u to vreme nije imala savrsenu sliku nego je imala odvratnu sliku.O TV outu ne smem ni da pricam.I ja sam se lozio kako moj ASUS GTS ima nevidjenu sliku,i moja ELSA posle toga,sve dok ne uzeh Radeona.U kasnijoj proizvodnji,tj poslednje serije GF2Ti su imale nesto bolju sliku ali oni prvi ...... :? :(
Najveca mana Radeona su bili uzasni driveri.Pa cak i Demo koji se dobija uz kartu je "seckao".

byMaX je napisao(la):
...

Ma naravno, ali s obzirom da je u rangu sa R9700Pro (probao si non-ultru vec, valjda, koja se klokuje kao luda), cena i nije toliko visoka. Shadere i dalje Radeon daleko bolje odradjuje... naravno. za neku OpenGL upotrebu, odlicna stvar... Medjutim, ovaj ATI je stvarno trenutni apsolutni best buy...

Tj. ovako nekako...

Klasa do 60e - najbolje je uzeti MX440, odlican TVout, pouzdaniji od Radeon 7200/7500 i sl. kartica
Klasa do 100e - najbolje je uzeti Radeon 9000Pro / nikako nekakve MX-eve 460 i sl.
Klasa do 120e - Neki Ti4200 sa 64MB (bolja varijanta od R9500 NP, osim ako nije onaj 9500 :))
Klasa do 150e - Uz malo srece, Medion 9600tx, uzeti Ti4200 sa 128MB, mnogo bolje neki R9500Pro jevtiniji, ako ima za tu cenu.
Klasa do 200e - Najbolje uzeti perfektni 9500Pro sa 128MB! Preporuka za odlicnog HIS-a
Klasa do 250e - Da li eksperimentisati sa noname Radeonima 9700, ili ustedeti i uci u klasu do 200e?
Klasa do 300e - Uzeti provereni Radeon 9700
Klasa do 350e - Uzeti provereni Radeon 9700Pro ili preci u klasu do 300e :) (preporuka). nV fanovi bi mogli da potraze FX5800 non ultra :)

Kao sto vidite, u klasi visoj od 150e gotovo da nema nVidia kartica... a i u nizim preovladava ATI. Ocekujmo skoru poplavu ovih kartica koje su jos trazene na nasem trzistu...

pozdrav

Zaista si lepo slozio ovu tabelu koja je bila skoro neophodna.Jedino sto si malo promasio onu kategoriju do 120€ jer jos ne postoji nov TI4200 za te pare sem Eagle koji se slucajno pojavio i hoce li se ponovo pojaviti,veliko je pitanje.

byMaX je napisao(la):
...
Klasa do 200e - Najbolje uzeti perfektni 9500Pro sa 128MB! Preporuka za odlicnog HIS-a
Klasa do 250e - Da li eksperimentisati sa noname Radeonima 9700, ili ustedeti i uci u klasu do 200e?...

A gde je u klasi do 200e "9500NP 128MB" ?
Otkljucas (modujes) drajver, kloknes je i eto ti 9700Pro ili 9800 ... e jedino ako ih jos uvek nema kod nas ... onda "salili smo se".

maxer je napisao(la):
...

A gde je u klasi do 200e "9500NP 128MB" ?
Otkljucas (modujes) drajver, kloknes je i eto ti 9700Pro ili 9800 ... e jedino ako ih jos uvek nema kod nas ... onda "salili smo se".
Ej bre dosadi vise Bogu i ljudima sa tom tvojom kartom.Jeste zaista si imao srecu ali bih te molio da navedes jednu ali samo jednu firmu gde ima 9500non pro koja moze da se moduje.Kod nas naravno.Prevrnuh celu drzavu naglavacke ,bunareci samo jedan jedini komad i ne nadjoh nista.Da ih ima ,sigurno bi se jos neko pohvalio rezultatima i modovanjem.
Prema tome,zaista nemam nista protiv tebe i tvoje vrhunske karte,ali brate svaki tvoj post je :"moje ovo-moje ono"

simpson H je napisao(la):
...Ej bre dosadi vise Bogu i ljudima sa tom tvojom kartom.Jeste zaista si imao srecu ali bih te molio da navedes jednu ali samo jednu firmu gde ima 9500non pro koja moze da se moduje.Kod nas naravno.Prevrnuh celu drzavu naglavacke ,bunareci samo jedan jedini komad i ne nadjoh nista.Da ih ima ,sigurno bi se jos neko pohvalio rezultatima i modovanjem.
Prema tome,zaista nemam nista protiv tebe i tvoje vrhunske karte,ali brate svaki tvoj post je :"moje ovo-moje ono"

Ja koliko vidim nigde u mom postu ne pise "moje", cak nigde u tom postu ne pise ni da ja tu karticu imam. Samo sam zeleo da navedem da je propustio da spomene i doticnu karticu jer ona ocito vredi za ulozen novac (naravno ako nije fals neki pipe-line).
Znaci ne stoji ovo sto si ti rekao, bar ne za ovaj post.

Ako sam i spomenuo vise nego sto je trebalo "moje ..." u drugim postovima, nije bilo sa zeljom da se isticem vec u smislu da ja nju imam i da govorim iz licnog iskustva a ne u prazno.
Pa nadam se da smo se razumeli. U svakom slucaju izbegavacu od sad da na taj nacin iritiram ljude.

Primerak koji posedujem uopste nije vrhunski, sto sam u nekim postovima obrazlagao, drugi modeli (sa drumim memor.cipovima) su mnogo bolji.

Ti mnogo bolje od mene znas da li ih ima kod nas a zasto ih niko ne uvozi, stvarno neshvatam. Znam samo (prateci neke strane forume) da je to definitivno (bar u Americi) naj prodavaniji ATi-jev primerak.

maxer je napisao(la):
...

U svakom slucaju izbegavacu od sad da na taj nacin iritiram ljude.

Aplauz. :whip :beat: :happy: :happy:

maxer je napisao(la):
...

Ja koliko vidim nigde u mom postu ne pise "moje", cak nigde u tom postu ne pise ni da ja tu karticu imam. Samo sam zeleo da navedem da je propustio da spomene i doticnu karticu jer ona ocito vredi za ulozen novac (naravno ako nije fals neki pipe-line).
Znaci ne stoji ovo sto si ti rekao, bar ne za ovaj post.

Ako sam i spomenuo vise nego sto je trebalo "moje ..." u drugim postovima, nije bilo sa zeljom da se isticem vec u smislu da ja nju imam i da govorim iz licnog iskustva a ne u prazno.
Pa nadam se da smo se razumeli. U svakom slucaju izbegavacu od sad da na taj nacin iritiram ljude.

Primerak koji posedujem uopste nije vrhunski, sto sam u nekim postovima obrazlagao, drugi modeli (sa drumim memor.cipovima) su mnogo bolji.

Ti mnogo bolje od mene znas da li ih ima kod nas a zasto ih niko ne uvozi, stvarno neshvatam. Znam samo (prateci neke strane forume) da je to definitivno (bar u Americi) naj prodavaniji ATi-jev primerak.

Po meni iskreno nije vredno ni pomena ono sto je totalno nedostupno.Zato je usledila onakva moja reakcija.Veruj mi vise od tebe bih voleo da imam tu kartu :D ,zato sam je i jurio ali 101 x kada porucim iz inostranstva nesto,stigne mi totalno druga stvar.NEMA NIGDE tih karti i to ne samo kod nas.Pusti ti Ameriku,jer je tamo ljudima dostupno da biraju HW za svoje pare.Mi zavisimo od uvoznika i zato su rezultati ostvareni u ovim uslovima ,jedini realni.Bas bih voleo da znam koliko je do sada ljudi ovde imalo srecu da "nabode" kartu poput tvoje.

NHF,pozdrav

...Po meni iskreno nije vredno ni pomena ono sto je totalno nedostupno.Zato je usledila onakva moja reakcija.Veruj mi vise od tebe bih voleo da imam tu kartu :D ,zato sam je i jurio ali 101 x kada porucim iz inostranstva nesto,stigne mi totalno druga stvar.NEMA NIGDE tih karti i to ne samo kod nas.Pusti ti Ameriku,jer je tamo ljudima dostupno da biraju HW za svoje pare.Mi zavisimo od uvoznika i zato su rezultati ostvareni u ovim uslovima ,jedini realni.Bas bih voleo da znam koliko je do sada ljudi ovde imalo srecu da "nabode" kartu poput tvoje.

NHF,pozdrav

U Evropi se takodje prodaje, jedino sto sam primetio upravo sada, da su njene cene skocile, pa su skoro iste ili iste sa 9500Pro. Ranije je ta razlika bila ocita tj. Pro je bila skuplja. Poslacu ti linkove na PM.

Gadjate se tu ciframa od po 700 nemaca kao da je to sitan kesh... to je izuzetno velika suma za tu kartu.
Ceo svet je isprozivao nvidiu za to njesra samo se mi pametni pravimo, al' valjda mi znamo, jel smo nebeski narod il' ne?! :rolleyes:

...

Po meni iskreno nije vredno ni pomena ono sto je totalno nedostupno.NHF,pozdrav

Upravo zato sam zaobisao taj 9500 128MB :) Prokrvarili smo trazeci ga i nista ... :eek:

Simps, naravno da sam malo preterao sa 64MB verzijama Ti4200, to je zato sto za toliko ne mogu da prodam ni verziju sa 128MB koja se odlicno klokuje, a ima 128MB i nije je potpisao Eagle nego MSI... :D :D Ironija, naravno.

DusaN je napisao(la):
...

Gde sam ja (ili bilo ko u ovom topicu) to napisao GF2 GTS? 'Ajde pokazi mi.
A mozes da se smejes samo sebi i svom neznanju.

Blago tebi. Pa kad kazes da je Radeon DDR bio brzi od GForce-a, valjda si mislio na njegovog tadasnjeg konkurenta, tj. GF2 gts ??? Nisi valjda mislio na GF1 ??? Tom logikom, Nvidia ima super kartu GFFX jer je brza od Atijevog Radeona, pogotovo Radeona 8500 :D

BTW Simpsone, firmirane GF2-jke nisu bas zaostajale za tadasnjim radeonom ddr.

OptiPlex je napisao(la):
...

Blago tebi. Pa kad kazes da je Radeon DDR bio brzi od GForce-a, valjda si mislio na njegovog tadasnjeg konkurenta, tj. GF2 gts ??? Nisi valjda mislio na GF1 ??? Tom logikom, Nvidia ima super kartu GFFX jer je brza od Atijevog Radeona, pogotovo Radeona 8500 :D

BTW Simpsone, firmirane GF2-jke nisu bas zaostajale za tadasnjim radeonom ddr.

Sada pokusavas da se vadis i to lose. Spominjes Radeon DDR koji ja nisam spomenuo i spominjes GF2 GTS koji ja takodje nisam spomenuo. Radeon1 (7200 serija) je bio vise konkurencija GF1 (SDR i DDR) i GF2 MX kartama, a kasnije je izasao 7500 koji je bio tata za GF2 GTS i GF2 Ti.

A i Simpson ti je rekao da je cak i Radeon1 DDR bio malo brzi od GF2 GTS tako da sva tvoja prica pada u vodu.

A za ovu drugo, koji GF FX (posto volis da ides u detalje)? Mislim da je FX5200 sporiji od Radeona8500, pogotovu ona verzija za 64bit memorijom, mada to jos nisam probao, tako da ovo uzmes sa rezervom.

DusaN je napisao(la):
...

Sada pokusavas da se vadis i to lose. Spominjes Radeon DDR koji ja nisam spomenuo i spominjes GF2 GTS koji ja takodje nisam spomenuo. Radeon1 (7200 serija) je bio vise konkurencija GF1 (SDR i DDR) i GF2 MX kartama, a kasnije je izasao 7500 koji je bio tata za GF2 GTS i GF2 Ti.

A i Simpson ti je rekao da je cak i Radeon1 DDR bio malo brzi od GF2 GTS tako da sva tvoja prica pada u vodu.

A za ovu drugo, koji GF FX (posto volis da ides u detalje)? Mislim da je FX5200 sporiji od Radeona8500, pogotovu ona verzija za 64bit memorijom, mada to jos nisam probao, tako da ovo uzmes sa rezervom.

Zao mi je ali ne vadim se. Kad se pocelo sa diskusijom pominjan je Radeon DDR a to je klasican radeon. Ti si taj koji se posle vadio da nije mislio na ovaj pa na onaj, na kraju ce ispasti da si mislio na TNT2vsAti Rage Fury :D Ali dosta te besmislene rasprave.

Samo moram da odgovorim na 2 stvari: Imao sam GTS i Radeona ddr, doduse ovog drugog krace nego onog prvog. Radeon ddr je za gts-om zaostajao taman koliko danas recimo Ti4200 za 9500Pro.

2. stvar - potpuno se slazem da je FX5200 sporiji od radeona 8500, cak cu te i prevazici sa tvrdnjom da mislim da je cak i 128-bitna varijanta sporija od Radeona 8500.

Sto se tice odnosa Radeon 7200 - GF2MX tu si potpuno u pravu. Taj Ati je tu konkurenciju izuvao. Steta jedino sto dugo vremena nije imao dobre drajvere.

Toliko
Pozdrav

[Mancha] je napisao(la):
Sto se tice FX5200, probao sam 128bit verziju i u 3dmarku2001se je sporiji od radeona 8500 (8100:~10000), ali je u 3dmarku2003 nesto malo slabiji od Ti4200.

Bas kao sto se i ocekivalo. Zahvaljujem u ime svih clanova foruma, vrlo korisna informacija.

Sve se svodi na to da 9500Pro zagrabi ko stigne, jerbo posle je tuga prelaziti sa Ti4200 na 9600/5600 samo zbog dx9 kad su karte iste brzine/sporije

nije bas tako da 9500 tako brza mozda u testovima ali u realnom igranju ipak je nvidia optimizovaniji procesor nego ati a kartice se kupuju radi igara uglavnom,o tom ima puno primera red faction2 bolje radi na mx440 nego ati 9000/9100,Postal 2 secka i na 9700 ima igara sto brlja sa texturama ej pa igi2 brlja, a sto cujemo i dosta igara ce se optimizovati za nvidiju u buducnosti.I sta onda mi atijevci da skidamo patcheve hvala lepo pitanje je kad se to sve izvaga sta je bolje dali npr. ati 9500 ili ti4200

Morate da shvatite byMax-a.Verovatno radi u PCCentru.Jesam fan nvidije, ali sto je mnogo, mnogo je.Ne mogu da verujem da su Vam roditelji toliko bogati da VAm daju 300 i vise € , za obican komad elektronike, koji je cim izadje iz radnje vec zastareo, uostalom kao i sva ostala gvozdjurija koju pazite kao da je clan porodice?Za te pare cu da kupim peglicu pa cu da se vozim do mile volje.Probajte da hodate po zemlji sa obe noge.

borab je napisao(la):
Morate da shvatite byMax-a.Verovatno radi u PCCentru.Jesam fan nvidije, ali sto je mnogo, mnogo je.Ne mogu da verujem da su Vam roditelji toliko bogati da VAm daju 300 i vise € , za obican komad elektronike, koji je cim izadje iz radnje vec zastareo, uostalom kao i sva ostala gvozdjurija koju pazite kao da je clan porodice?Za te pare cu da kupim peglicu pa cu da se vozim do mile volje.Probajte da hodate po zemlji sa obe noge.

Zanimljivo....

Mislim da je ATi najbolji potez uradio kada je 'dozvolio' drugim firmama da za njega 'sklapaju' karte i da je samo pitanje vremena kada ce dotuci nV. Uostalom, dovoljno je samo pogledati kritike koje je nV uputila na racun 3DB2003 pa ce svima biti jasno koliko postaju jadni!!!

borab je napisao(la):
Morate da shvatite byMax-a.

Ma Max samo voli da hvali ono sto on trenutno poseduje sem toga nema sta drugo da se shvata. ;)
Ne radi decko nigde, a bas me interesuje odakle ti ideja za PCC, ako ne primecujes u poslednje vreme bas slabo ima, pogotovo grafickih iz PCC.

Pozdrav!

A ti Sasa ni ne znas sta ja imam, tako da pricas u prazno... zar ne?

Znam da imas HP 318, dovoljno mi je ;)

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno