Šta je novo?

Msi Fx5200-td128 128mb

Lost GhOsT

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Pozdrav svima

Nameravam da kupim MSI FX5200-TD128 128MB, koja je oko 65 evra, pa me zanima vase misljenje o njoj mane i prednost, inace koristio bih uglavnom TV-out i malo za igranje igara. Cuo sam da ATI kartice imaju bolji TV-out, ali me zanima koliko je primetna ta razlika 😉 kod reprodukcije recimo divx filmova ?

Mislim da je za te pare trenutno najbolja kupovina ATI9550. Jako lepo se klokuje i dosta je brzi od 5200-tke.

1. Jeste primetna razlika na TV izlazu kod Atija (sad ce da navale nVidijevci, ali necemo da se lazemo 🙂 ). Atijev TV chip je bolji od bilo kog Philipsa, tako da ako hoces kvalitetnu sliku na TV-u, uz jednostavno kontrolisanje iz Ati Control Panela (bez je*anja sa TVToolom i "sto-verzija-izaslo-a-tv-setovanja-jos-uvek-nikakva" Detonatorima), Ati je preporuka (9550 full).
2. Neces se bas naigrati sa tom karticom, ali ako ne igras Doom3 u 1600x1200, sluzice te sasvim fino.

jos jedan glas za 9550 trenutno je best buy u visokoj niskoj klasi
ali obrati paznju da uzmes 128bitnu znaci da nebude se
vec ge on je oko 70e

Poslednja izmena:
Bash si sad odredio "visoko niskoj klasi"
Bolje da si rekao "best buy kartica za nizu klasu"

Da li je Msi Fx5200-td128 128bitna ?

Lost GhOsT je napisao(la):

Ne, to TD u oznaci znaci da ima DVI! Inace za te pare mozes naci polovnu Ti4200. Veruj mi to ti je Best Buy. Ima sad dosta ljudi koji je menjaju.

Lost GhOsT je napisao(la):

Tesko ces naci 128-bitnu...naime dizajn i kutija su ostali isti kod te kartice...ali su samo ranije stizale 128-bitne verzije, kada su doticni cipovi bili veoma aktuelni! 64-bitnu ces prepoznati lako: ima memorijske cipove iza GPU-a , na samom kraju kartice...128-bitna verzija ima i iznad GPU-a (L raspored)!

uNesc0 je napisao(la):
Ne, to TD u oznaci znaci da ima DVI! Inace za te pare mozes naci polovnu Ti4200. Veruj mi to ti je Best Buy. Ima sad dosta ljudi koji je menjaju.

Bilo do skoro, pa se pominjalo. New King in town je Asus 9550GE za 67 Evra, novo, naravno.
Klokovana u mark01 11000, a u mark03 oko 3400.

Imao sam tu MSi i o njoj sve najgore - prikaz, performanse ne zna se sta je gore....

128-bitni MSI FX5200 je (čini mi se) jedino u verziji TVR (ili se možda zove TDR). Ono R je daljinski upravljač (više-manje nepotrebna opcija). Inače, je skuplja 50% od standardne. Na normalnim podešavanjima i ova verzija radi lošije u masi igrica od 128-bitne GF4 (valjda je DirectX9, a realno nema snage za to). Međutim, izuzetno dobro se overklokuje, kao i veći deo MSI kartica (memorija na 560 bez problema)
Nije mi bio cilj, a nije ni tema foruma, najverovatnije će je moj brat prodavati ovih dana, pa ako si zainteresovan, ostavi PM.
Inače, mislim da je FX5200 tematski promašena kartica.

uzmi lepo ati 9550GE kako ti svi preporucujemo

ali vidim kako si ti uporan za taj msi fx5200-td128
sto se mene tice ti ga uzmi imas da budes prezadovoljan

inace fx5200ultra i turbo su 128bitne isto

@c3: prezadovoljan? Moze da bude u nekom meri zadovoljan, kartica nije losha, ali je vec odavno prevazidjena!

A za ulozene pare moze mnogo bolje da iskoristi: da uzme GF4 Ti (stariji je, ali je kartica zakon, vredi ulozenih para).
Kao shto je vec neko rekao FX5200 je totalni promashaj (a za FX5200ultra, video sam u nekim novinama pre godinu dana, al' nisam od nikog cuo da je ima)

Ajde budimo realni-ta kartica je prevazidjena u momentu kada je izasla. Ja sam je tada nazivao GeForce 3 koja podrzava dx9 instrukcije i to je zaista to, u najboljem slucaju....

notax je napisao(la):
Bilo do skoro, pa se pominjalo. New King in town je Asus 9550GE za 67 Evra, novo, naravno.
Klokovana u mark01 11000, a u mark03 oko 3400.

jel to MP cena? video sam neki osakaceni 9550 ali za svega par eura manje pa mi cudno...

Hvala svima na odgovorima, koliko vidim svi su uglavnom za ATI, tako da sam se odlucio za 9550GE, fx5200 je ovde lose prosla mada ne mislim da je to tako losa kartica, niti da je 9550 nesto znatno bolja. Sve u svemu pazaricu ATI. Jos jednom hvala na odgovorima.

Ser_Zile je napisao(la):
jel to MP cena? video sam neki osakaceni 9550 ali za svega par eura manje pa mi cudno...

:wall:
1.nisam video dobru cenu
2.abit nema osakacen 9550 (barem se nadam da je tako)

sve je ok :wave:

Da ne otvaram novi topic, postavio bih jedno pitanje:
da li je bolje uzeti fx5200 ili r9550 za programe kao sto su 3Dstudio, coreldraw, autocad, photoshop?
(dolazi u obzir i fx5500)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno