Šta je novo?

MSI EX623X

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Kupio sam ovaj laptop pre par dana pa bi da podelim utiske i pitam nesto...
Dobre strane su po meni graficka koja je stvarno izvan mojih ocekivanja za laptop varijantu u tom cenovnom rangu pa i skupljem, 4000 bodova u 3dmarku 06 u 1280x720, zvuk solidan sa ukljucenim "sabvuferom", jako bitna stvar meni je mogucnost da ga spojim na Logitech Z5500 sa tri bananice direktno ,posto ima 7.1 zvucnu,zavrsna obrada je skroz ok, ,, Minusi su mu nemogucnost instalacije xp (ako hoces da garancija vazi 2 godine), i glavna stvar je 16inchni "glosi" displej koji (mada nisam nesto iskusan sa laptop displ) ima dosta cudnog probijanja svetlosti sa donje strane jedno 30% a opet gornji coskovi su nekako pretamni... Cini mi se da kad namestis jedan polozaj gde je ok slika nesmes da mrdas glavu ni levo desno a ni gore dole, previse mi je nekako osetljiv na uglove gledanja. Da li je to slucaj sa vecinom laptopova u toj klasi ili je MSI EX623X sa jednom velikom manom? Napominjem da se laptop moze komotno zvati gaming edition posto stvarno iznenadjujuce dobro rade malo noviji naslovi.
Aj neko neka baci koji komentar , pitanje , iskustva...
Pozdrav

Specifikacija:
Procesor Intel Dual core T3400 2.16GHz (1MB 667 FSB)
chipset Intel PM45+IcH9M
Memorija 4096MB DDR2 800MHz
HDD 250GB SATA 5400rpm
Monitor 16 inca HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness
Graficka karta nVidia GeForce 9500GS 512MB DDR2
cD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvucna karta 24-bit Sound card
Zvucnici Dolby Surround sound system with SubWoofer
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrezna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Tezina 2.7 kg
Web camera 1.3 Mpix.
51000 din + torba

Poslednja izmena:
Poz Zlatane, vec ti poslah PM u vezi sa laptopom jer nisam vidio temu odmah! Sto se tice pitanje: kazes da se gubi garancija ako se instalira XP?! Mozes objasniti?!

Sta je zavrsnom obradom, kvalitet plastike? Da li se grije puno pri radu?

Moze tvoja procjena sto se tice baterije, koliko izdrzi?

Hvala unaprijed!

sve sam ti napisao vec sem gubljenja garancije ako resis da stavis xp. Razlog je taj sto moras staviti beta verziju biosa da bi instalirao xp , jeb...! beta verzija povlaci garanciju , ...

Aha, kontam. :) Mozes mi samo reci jos koliko mu baterija drzi? Da li moze bar 2 sata surfovanja net-om izdrzati?

Pozz

Kupio sam ovaj laptop neki dan i instalirao xp, ali nisam mjenjao bios nego samo iskljucio neku opciju u biosu, po upustvu na msi-oj web stranici. Sve radi samo nema zvuka. Skinuom sam driver sa msi weba al opet nece. Ako neko zna sta da radim bio bih mu zahvalan?

Iskljuci se AHCI mode i onda prolazi instalacija XP-a.

Instalirao sam ja xp al nema zvuka. Driver se intalira, sve regularno al nema. U Sound and audio devices nema pristupa ni jednoj opciji. Na MSI webu pise ovo:
''The EX623 doesn’t support HDMI audio because of VGA hardware limitation'' tako da ne znam sta da radim.

@Zlatann to sa losim uglovima gledanja je problem i kod Asusa i kod FSC,znaci sve ti low cost brendovi imaju taj problem,osim u jacim serijama.Imam Asus N50VN kuci i uglovi su katastrofa kod crne boje.
Acera,Toshibu,HP probao i nemaju taj problem 100%.Acer pravi svoje panele i TFT monitore,tako da nema tih problema,Toshiba verovanto narucuje kvalitetnije ekrane,HP ih isto pravi.

oops,maaalkice zabrinjavaju ove stvarcice,ali mi se cini da cu biti i vise nego zadovoljan,stize mi ovaj mozel za 4 dana.. bas sam planirao xp , jer radim na programima za muziku,koje nebih testirao na visti,pa se nadam da necu imati problema sa zvukom,s obzirom da dobijam lap-top bez sistema ...

Poslednja izmena:
u vezi ekrana ja sam imao do skoro gx610 i isto mu je ekran katastrofa sto se tice uglova gledanja ali kad se namestis na jedno mesto slika je solidna.

@Zlatann to sa losim uglovima gledanja je problem i kod Asusa i kod FSC,znaci sve ti low cost brendovi imaju taj problem,osim u jacim serijama.Imam Asus N50VN kuci i uglovi su katastrofa kod crne boje.
Acera,Toshibu,HP probao i nemaju taj problem 100%.Acer pravi svoje panele i TFT monitore,tako da nema tih problema,Toshiba verovanto narucuje kvalitetnije ekrane,HP ih isto pravi.

koji ekran imas kod asusa 1280*720 ili 1440*900.

neznam gde bi trebalo postaiti pitanje i da li cu dobiti odgovor pre ovde ili "tamo" ... sutra mi stize lap top,ali nema operativni sistem... radim u odredjenim programima i u tome se usavrsavam,ali sam za neke truge stvari totalni retard ( ko priznaje , pola mu se prasta,ili dodaje, kako hocete... )

please,moze li neko da mi malo detaljnije objani kako da instaliram windows na lap topu,ako vec nema nikakav operativni sistem? znam da treba da se cacne nesto u biosu,rekao mi je lik iz centra odakle uzimam lap top da nije problem,mogu da instaliram xp, da mogu i oni to da urade,ali kosta kod njih 2000, sto ja nemam,jer sam se jeeedva nategao i za ovih 45000,a i instalirao bi mi sp2 ,a ja imam3 koji mi bas odgovara skroz... ako moze,maaalkice detaljnije objasnjenje,posto sam samo delimicno upoznat sa instaliranjem sistema - instalirao sam na svom pc-u par puta,ali je vec postojao os ,i neznam da li je razlika a i neznam sta konkretno treba promeniti to u biosu ili gde tacno...

unapred se zahvaljujem na svakom pokusaju da mi se malo to objasni jer odgove tipa "treba staviti beta verziju biosa " i "Iskljuci se AHCI mode" ne razumem,jer neznam kako to uraditi :S izvinite na davljenju .

nemas sta posebno da podesavas sve je isto kao kod desktop racunara,u biosu podesis ako slucjano nije podeseno da se podize sa dvd citaca rezaca i ubacis cd/dvd i pratis dalja uputstva,napravis particiju na kojoj ce ti biti sistem i odaberes je i on ce sam da instalira sistem na tu particiju..e sad moguce je da ce ti biti potrebno da se u biosu premesti iz sata u ahci mode prilikom instalacije xp sistema

znaci koliko sam te shvatio samo jedno podesavanje se manja, tipa kao kad menjam odakle da butuje,sa harda ili sa citaca....

nadam se da nije komplikovano naci to podesavanje,siguran sam da je tu negdeali ko zna koliko ce mi trebati da g anadjem ako krenem redom da otvaram jedno po jedno :D

ma samo u biosu nadjes firs boot device i second boot devioce i za first boot device stavis dvd/rw a second hdd i krenes sa instalacijom ako instaliras xp a ima sata hard onda ces morati da nadjes opciju sata to ahci mode tako nesto,da umesto sata predje u ahci rezim rada..kad budes zavrsio instalaciju opet idi u bios i stavi da first boot device bude hdd

uspeo sam da instaliram xp,ali nije mi radio zvuk,pa sam instalirao vistu, gde mi ne rade instrumenti,a poenta svega je bilo da mogu da radim muziku,sto je nemoguce za sada ni ovako ni onako.... bilo bi dobro da se javi ovak=j decko sto je imao problem sa zvukom,pa da kaze sta je uradio,jer su drajveri za EX620 potpuno isti kao i za ovaj model,tj nesto brkaju i nece da se instaliraju kako treba....

tako sad imam vistu,pa samo prebacujem sve sto mi treba na hard,a resenje za xp sa zvukom izgleda da jos ne postoji...tj jos uvek ga neznam....

nije ti radio zvuk cak ni sa zvucnom karticom tj drajverima za zvucnu u njemu? Hmm jesi li instalirao najnovija drivere za zvuk

nije ti radio zvuk cak ni sa zvucnom karticom tj drajverima za zvucnu u njemu? Hmm jesi li instalirao najnovija drivere za zvuk

ma instalirao sam i sa oficijalnog sajta i sa cd-a i sve pokusao , u xpu nije radio zvuk,a na visti su malo brljavili,pa je na kraju nekako jedan lik koji se bavi dizajnom i malo neko programiranje radi uspeo da instalira to...on mi je i dao tu vistu,ali dzhaba mi,kad ne prihvata ove moje "stare" pluginove i instrumente.... ***,da imam po 100evrica za svaki,uzeo bih najnovije verzije i bolelo bi me uvo, ovako me glava boli vise :D zabranjeno psovanje ,je l da? hvala Bogu na tome :D hahah

Vrh Dno